banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 11:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Korupcija
PostPoslato: 09 Dec 2013, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:
Brale001 je napisao:
TNS.
Opet ce stara prica na relaciji, korupcija <-> sistem <-> moral. :)

Brisi moral, od njega se ne zivi. Ne moze se obracunati.

:D I ja bi da se makne moral ....al ne mos bez etike i morala.

Zbog cega je korupcija korupcija??

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2013, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Šta hoće TNS ,da se raspravlja o mitu i korupciji a da se ne spominje moral :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2013, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uf, moram jos ovo okaciti :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T5TFCsixuvY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2013, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Šta hoće TNS ,da se raspravlja o mitu i korupciji a da se ne spominje moral :lol: :lol:

Ehh moral moral....
:D
To ti je to. Sekretarica da sefu i dobije dugo prizeljkivanu povisicu, ona je njemu dala mito jel.... ali sef kaze da nije trazio, ustvari da je to ona stekla svojim radom i da je on nju htio vec prije nagradi...al....
Moralno i eticki on je po TNS cist ...Covjek je nju samo rangiro, vrednovo tj bodovo. :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2013, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moralno je vratiti uložen novac u svoje školovanje i zaposlenje.Što prije-to bolje. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2013, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
spijo je napisao:

Ehh moral moral....
To ti je to. Sekretarica da sefu i dobije dugo prizeljkivanu povisicu, ona je njemu dala mito jel.... ali sef kaze da nije trazio, ustvari da je to ona stekla svojim radom i da je on nju htio vec prije nagradi...al....
Moralno i eticki on je po TNS cist ...Covjek je nju samo rangiro, vrednovo tj bodovo. :roll:

Da li duzina nogu i velicina grudnjaka igraju neke uloge u ovoj tvojoj jednacini? :D

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2013, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Brale001 je napisao:
spijo je napisao:

Ehh moral moral....

Da li duzina nogu i velicina grudnjaka igraju neke uloge u ovoj tvojoj jednacini? :D

:lol: :lol:
Da. Neke su na cvrstim al njena karijera je sigurna, stoji na lijepim nogama ali nije to problem.
Korupcija je u firmi.
Problem je sef koji je korumpiran ali nije ni svjestan toga....naravno da je ova pricala koleginicama kako je sef sklon primanju mita...i to na stolu ne ispod!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Једном полицију и то је то, чак ми је и кусура вратио, као пуно сам му дао.
Немам обичај да неког плаћам за нешто што је већ плаћен. Мада нисам ни био у пуно прилика да дајем неки поклон.

Иначе, мислим да док год се људи не желе промијенити, овај проблем ће и даље да нас уништава. Људи и држава заједно могу ово ријешити, али не постоји воља ни код једних.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cak naprotiv. Cini mi se da vlast u zadnje vrijeme promice korupciju kao dobrodoslu. Parola para nema, snadjite se sami.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Policajac,podmazivanje za pregled...opstina..to se sve da rijesiti i popraviti veoma lako..jacim kontrolama i slicno(ako se pojavi potreba)

Medjutim..problem je razmisljanje kod politicara...moj dobar prijarelj se poceo baviti politikom prije nekog vremena ...ide mu sasvim dobro(ima on smisla za to) ...medjutim,covjek sa kojim sa odrastao,toliko se druzio..neki dan mi prica sledece(a sve je to uticaj okruzenja u kojem je on sada) ...kao..ima on jednu dobru ideju(stvarno vrhunksa ideja,za dobrobit cijelog drustvar na tom prostoru,nije nerealna da se to izgura)...kao...cekam da neko ulozi u mene...pa da ja to poguram i izguram...a da taj neko onda zaradi na toj ideji(da ne ulazim u detalje..ima nacina)...pitam ja njega onako naivno..pa majku mu..sta cekas..giraj to..zivis tamo...bice i tebi dobro kao i svima tu...ma jok..necu se kandidovati na iducim izborima(a necu da na mojim idejama neko iz stranke profitira)....ELEM...u svim ovim slicajevima..policija,doktori,opstina..ti mozes nesto pogurati na molbu,ljudskost i sl...u toj jebenoj politici...iako svi znaju da je nesto dobro za narod(a ne kosta ga ama bas nista,osim vremena,koje mu svakako propada)..niko nece prstom da mrdne..ako mu se ne poklopi sa nekim interesom....

E to je problem...neko je rekao moral o etika...ja bih dodoa....drustvena odgovornost i patriotizam...ne voliw svoj narod..ne volis svoju drzavu

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Moralno je vratiti uložen novac u svoje školovanje i zaposlenje.Što prije-to bolje. :)

Upravo. Normalno je ako si morao dati 10-30 000 za odredjeni posao da ces gledati svaki moguci nacin da te pare vratis. Jer danas si tu, sutra ko zna.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
najveci patriota je onaj ko plati najvise poreza svojoj drzavi...dok kod nas u drustvu postoji stav da si najveci idiot,ako si platio najvise para drzavi...dok god jr razmisljanje takvo...nema nists ni od nas

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Wizzy, sreca pa ce taj tvoj dogurati najdalje do nekog mastiljara.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 08:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakve veze ima patriotizam sa plaćajem poreza :-?
Jedno pitanje za sve "inostrane" forumaše.Da li je mito slučaj da visoki zvaničnik jedne države (entiteta) primi "nagradu" od jedne renomirane svjetske firme(Simens,Filips ili Samsung nebitno)?Kako je opštepoznato da je to običaj u svijetu biznisa,na um mi padaju svakakve kombinacije.
Evo jedne;Ako je zaključen ugovor sa jednom od navedenih firmi za nabavku aparata i za određenu sumu je predviđena provizija na ruke od 3%,onda se dolazi u situaciju da je taj visoki zvaničnik tragao za što nepovoljnijom cijenom za entitet ili državu jer što je cijena veća,veća je i nagrada.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Meni je ovo jedan od nasih najomrazenijih narodnih obicaja. Krenes raditi poso, i onda ti se poprijeci neki som za salterom ili u nekoj kancelariji i nema dalje dok ga ne "ispostujes". Par puta mi je bilo jako slatko navuci soma da konta da ce dobiti koverat, a onda ga neko odozgo klepne po usima da sve zvoni (imo "zvanja") :lol: i onda ide glatko, jos se nudi da pomogne ko da je 5 koverata dobio...
Naravno, zna se nekad i platiti, kako salteru, tako i plavom bratu, cisto da ne gubis ubrzanje, al mi ide na k to sto majmuni u stvari traze extra pare za ono sto mu je osnovni posao. Cisto principa radi pokusavam ne dati ako se bas ne mora.

Na mom poslu za zadnjih 15-tak godina koliko ga radim, bilo je pokusaja podmicivanja za neke extra usluge, ali se mogu pohvaliti da sam glatko odbio svaki put. Extra usluge sam znao uciniti, ali bez naplate, i pored insistiranja... Razlog? Mislim da sam adekvatno placen za ono sto radim, nisam nezasite prirode i na neki nacin smatram da nemam potrebe da se na ovaj nacin "prljam", kako sebe, tako i firmu za koju radim.... Da, i kazne za ove pojave su drasticne

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

PS
Svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 09:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
@spijo, nadji pod "Carl Bildt" kako to u stvari funkcionise ....
Veliki to rade na cist, fin i legalan nacin, jer oni pisu zakone.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma sve je meni jasno.Povela se rasprava o etici i moralu pa eto,reko da dam mali doprinos.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spijo, to jeste mitologija ako se otkrije. Ako ne, onda je lobiranje :lol:

Salu na stranu, postoje sistemska rjesenja koja sprecavaju prenaduvavanje od strane zvanicnika. Postoji konkurencija. Postoji prosta racunica.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
V@nja je napisao:
http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Akcija-Loto-Uhapseni-ljekari-Klinickog-centra-Banjaluka-221542.html

Sto ne daju puna imena i prezimena :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]