lollipop je napisao:
Da li mislis da svakom iole normalnom covjeku nije jasan znacaj investicija i da bi svaka vlast htjela dovuci 3 jaka investitora u privredu i pridobiti automatski glasove biraca za naredna 44 mandata.. da je to tako lako.. a znam da rade na tome, jer im je to u cilju, ali sporo i tesko...
Znaju stranci bolje nego mi u kakvom smo stanju....nema od investicija nista,nije niko lud,mozda neka po politickoj liniji ili naredjenju.
Mozda se moze primijeniti samo Slovacki model gdje se drzava jedno vrijeme odrekla poreza i svega zivog samo da privuce investitore i zaposli narod ali cim je to proslo stranci su poceli zatvarati firme i odlaziti.
Izlaz je samo u plugu,sljivi,kravi,ovci,jabuci.....dokle god je trgovina vodeca donji smo.Bez proizvodnje,poljoprivrede,stocarstva i sl. smo pokojni.
Ja radim u privredi.Rukovodilac sam i znam sta i koliko se mucim da svaki mjesec dam platu radnicima i platim PDV.I ne samo ja.Muce se svi sa kojima kontaktiram a kontaktiram sa ogromnim brojem preduzeca.I cute jadni ljudi,radnici,zahvale se bogu sto su dobili tu crkavicu.Prokomentarisu,dobro je,moglo bi biti i gore.
I onda se digne kuka i motika iz drzavnog sektora,policajci,uciteljice,sisate ljubavnice i djeca kojekakvih poiticara i guzonja.Malo im a imaju vise bar 40% od onih koji rade i sa cije kicme dobijaju platu na guzove.Kome god ne valja rado cu ga zamijeniti sa bilo kojim radnikom u firmi van drzavnog aparata.