banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2012, 14:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Imaju ovdje oni dobru platu jarane, plus tetošenja, mito, čašćenja i ostalo jesi vidio gdje bijednog doktora specijalistu? Samo tamo će morati da radi i bude kulturan i ljubazan prema pacijentu, a ne da ga pacijent moli da mu pomogne e to je ono vrlo bitno.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Narod je stvorio korupciju, prije nego je iti jedan doktor zatražio pare, narod im je gurao koverte u njedra, pa i danas pogani narod gura koverte kada mu se ne traže misleći imat će bolji tretman, a kada izađu seru kako im je neko tražio pare :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 14:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Danas ako ne nosiš kovertu možeš samo da krepaš! Od gaze preko infuzije sve do plahte bolesnika SVE moraš kupiti i platiti...doktor je pa i najjeftiniji :angry1:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Zaboravite zdravstvo ako ne idete kod privatnika!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
musakica je napisao:
Zaboravite zdravstvo ako ne idete kod privatnika!

Najgore je što ti privatnici često i rade u državnoj službi... :?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 15:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tačno. Većini specijalista je po onoj narodnoj glava u berbernici a dupe u aščinici....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
nepokoreni je napisao:
Čitam neki dan u ZloGlasu Drpske kako je 186 ljekara napustilo RS i otišlo na zapad da radi :roll: Po mom skromnom mišljenju brzo će oni nazad i to svojevoljno, kad skontaju da su tamo službenici u službi naroda i države pod Hipokratovom zakletvom, a ne hodajuća nedodirljiva božanstva i da je pacijent svetinja koga ne smiješ ružno pogledati jerbo expresno slijedi tužba i njemu i bolnici....vratiće se marva i ljubiti zemlju bosansku sve pjevajući usput "Bosno moja jabuko u cvijetu..."
Vidjeće gospoda šta je RAD i RED! :evil3:

Čisto sumnjam da će se ti lekari vratiti, ali verovatno neki mali broj lezilebovića i slabo stručnih hoće, ali tad sigurno neće ljubiti zemlju bosansku već srpsku, jer su iz Srpske i otišli.

''Bosno turska, crve odvratni u jabuci mojoj''. ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012, 05:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
old fashion men je napisao:
Narod je stvorio korupciju, prije nego je iti jedan doktor zatražio pare, narod im je gurao koverte u njedra, pa i danas pogani narod gura koverte kada mu se ne traže misleći imat će bolji tretman, a kada izađu seru kako im je neko tražio pare :roll:

+1

Spoiler:
U rijetkim prilikama se covjek moze i sloziti sa tobom :D

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012, 07:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
apokalipto je napisao:

Spoiler:

Spoiler:
Ovo je postala neka forumska maksima ili šta, ovo čitam svaki dan bar po jedno 5 puta, svi su se forumaši izredali u ovakvoj izjavi :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012, 07:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
old fashion men je napisao:
apokalipto je napisao:

Spoiler:

Spoiler:
Ovo je postala neka forumska maksima ili šta, ovo čitam svaki dan bar po jedno 5 puta, svi su se forumaši izredali u ovakvoj izjavi :-?

Spoiler:
Ne znam buraz prst na celo zapitaj se :)

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nije vezano za BiH

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/339264/Po ... -losu-vest

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 22:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 21:52
korisnik je napisao:
Tesko je ocivjeniti sta je najgore u RS, da li Vlada, javna preduzeca i institucije...
Zdravstvo je posebna prica, jer ko god se razbolio zna da u njemu doktori vide samo nacin da se zaradi novac, posto se podrazumjeva da se doktorima, sestrama...da novac, ako se zeli lijecenje. Ljekova nema, pa pacijent mora sam da kupuje. Banjalucki KBC je dno dna. Zali Boze para sto se izdvaja za zdravstveno osiguranje.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 83183.html

Здравство у БиХ најгоре у региону
23.06.2012 06:00 | Драгана Келеч

Бањалука - Здравство у БиХ најгоре је у региону, што потврђују подаци Свјетског економског форума, према којем је БиХ од 134 земље на 89. мјесту, далеко иза Србије, Црне Горе и Хрватске.

Na 4 strane se pise kako doktori primaju novac i oznaceni su kao glavni krivci za stanje u zdravstvu. Da li su doktori krivi za trenutnu situaciju ili Vlada koja je sve dozvolila?
Vlada, preko Fonda i Ministarstva ima sve mehanizme da sprijeci mito i korupciju, a uradili su veoma malo (da ne kazem nista). Ne postoji nikakva analiza zdravstvenih ustanova u RS! Mislim na detaljnu analizu poslovanja ustanova, od javnih nabavki do neplanskog zaposljavanja pa do lijekova i farmakomafije. Sistem odgovornosti u odnosu na normalne zemlje je ravan nuli.
Direktori se postavljaju na osnovu politickog opredeljenja, a ne na osnovu znanja i skilova. Politicki kadrovi su nesposobni podanici kojima treba 3 godine da "udju u posao" a posle toga dolazi do promene politicke klime i sve opet iz pocetka. Dolazi novi direktor koji mora ispostovati svoju stranku i dodatno opteretiti budzet sa novim radnicima koje mi placamo iz svojih plitkih dzepova.
Podignuta su prilicna sredstva od Svjetske banke i pitanje je kojom dinamikom ce se vracati krediti. Rijetko koje ustanove imaju normalnu opremu za rad, prostor, a o kadru da ne pricamo. Ministar je ove nedelje priznao gresku zvanu Porodicna medicina, i kao sto su svi ocekivali da se napravi neki zaokret, ovaj "sjajni" projekat Porodicne medicine je produzen do 2016.g. Bilo bi smjesno da nije tragicno - tako se nekako kaze. Mogao bi do ujutro pisati o opstem haosu u zdravstvu RS, ali mislim da imam pametnijeg posla.. poz.

Poslednji put menjao den iko dana 24 Avg 2012, 22:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 22:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa vidi, doktori uvijek mogu odbiti ponuđeno mito i prestati tražiti pare za izvođenje medicinskih zahvata.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 22:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 21:52
Pokusavam reci da od glave riba smrdi :). Doktori su jedan od najmanjih problema, veruj mi. Postoje sistemi kontrole koji su dovedeni do savrsenstva, samo je problem sto ih nema ko sprovesti.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 22:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne kažem ja da nije cijeli sistem truo ali prebacivanje krivice sa doktora na vlast je mlaćenje prazne slame. Da nisu spremni da prime mito kao ni da "civili" nisu spremni da ga nude korupcije ne bi ni bilo. Mada, po meni nije problem ni "počastiti" nego mi se gadi otvoreno traženje stotina maraka od strane doktora za određene zahvate. Tačno se zna cjenovnik.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Hitnu pomoć uzalud čekali 20 minuta
http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke ... 20-minuta/

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nazalost nista novo. To su najbahatiji ljudi.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sad bi Nicole objasnila da je to nemoguce ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ima svakavih pa ne mogu da kažem da su najbahatiji. Moj brat je upoznao nekoliko budućnih "doktora" kod vas u RS. I kaže jadni oni ljudi koji se budu liječili kod njih. Nestručni, bezobrazni, bez imalo volje.. Ali opet to ne isključuje mogutnost da postoje i doktori koji vrlo dobro rade svoj posao, sa tog istog fakulteta i iz istog grada.

Kakve su vam privatne klinike, kad su već državne poprilično loše?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Privatnik radi za sebe, za svoju paru i za svoju platu
Iz tog razloga je ljubaznost na donekle vecem nivou

Pri tom, samo kompletan kreten moze da izjavi da su svi doktori bahata djubrad koja samo traze mito, bez obzira da li su sa UKC ili ne

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]