banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2012, 13:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
Whotanoob je napisao:
nova je moj tip žene

dobar si u tipovanju

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Pošalji sliku na pp

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 13:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Whotanoob je napisao:
Pošalji sliku na pp

:BIG:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Citiraj:
Mirjanić predaje stomatologiju, a on je fizičar
četvrtak, 12 april 2012 12:01 | Piše Ognjen Tešić

Banja Luka - Na razgovoru sa rektorom Univerziteta u Banjaluci Stankom Stanićem u utorak tražio sam prisustvo bivšeg rektora i profesora Stomatološkog fakulteta Dragoljuba Mirjanića, da bih pred njim iznio sve o njegovim nezakonitostima, nepotizmu i kriminalu, koje je počinio na tom fakultetu, ali on nije došao na taj sastanak.

Izjavio je to “Glasu Srpske” predsjednik Komore doktora stomatologije Republike Srpske Slavko Pećanac.

- Ovih dana bio je veliki pritisak na Komoru u vezi sa slučajem Mirjanića, jer on predaje predmet stomatološki materijali, a nema kvalifikaciju za to, jer je profesor fizike. To je odrađeno na kriminalan način, jer je, navodno, pri Akademiji nauka RS nešto organizovano na osnovu čega je Mirjanić dobio pravo da taj predmet predaje - kaže Pećanac.

Ističe da je Akademija dobila projekat vrijedan 200.000 KM u kojem učestvuju Mirjanić, njegov sin i dva profesora iz Beograda i Novog Sada, te da je zato sebi dao pravo da predaje predmet o kojem nema pojma.

- Dao je sebi za pravo da kao profesor fizike bude i koordinator za nastavu na Odsjeku za stomatologiju, odnosno šef Savjeta za nastavni program. Nevjerovatno da kod toliko profesora stomatologije i medicine koordinator bude profesor fizike, koji ne zna ni koji se predmeti uče na stomatologiji i pravi program za taj predmet. To nema nigdje u svijetu - kaže Pećanac.

Pećanac ističe da je Mirjanić naštimao i to da se, što nema ni u jednoj zemlji svijeta, na Stomatološki fakultet mogu upisati oni sa završenim zanatom, iako je svuda za upis osnovni preduslov završena medicinska škola ili gimnazija.

- Konobari, kuvari i pekari iz Federacije BiH upisuju ovdje stomatologiju i završavaju daleko brže nego gimnazijalci i medicinari iz Banjaluke. To kriminalno djelo, takav statut fakulteta, uradio je Mirjanić u vrijeme kad je bio rektor i kada je ujedno bio i predsjednik Komisije koja je radila Statut fakulteta. Na fakultetu je izvršeno i negativno profilisanje asistentskih kadrova - kaže on.

Jedan od otjeranih profesora sa tog fakulteta za “Glas Srpske” kaže da je na banjalučkom Stomatološkom fakultetu, uz nepotizam i niz nezakonitosti.

- Izaći ću u javnost imenom i prezimenom i uz svu dokumentaciju, čim se okonča i radni spor koji je u toku. Otjerao me Mirjanić pod lažnom optužbom, jer sam bio smetnja njegovom sinu Vladanu za magisterij i njegovoj supruzi, koja nije mogla da predaje na Stomatološkom fakultetu sa sumnjivim doktoratom, dok me nisu odstranili - kaže ovaj profesor.

On dodaje da je Mirjanić, kad ga je otjerao i podigao tužbu, na mjesto tehničkog sekretara Akademije nauka RS, gdje je sada zaposlen, odmah zaposlio supruga tužiteljke koja je vodila istragu protiv njega.

- Time je Mirjanić nastojao da prikrije i afere koje su bile u vezi sa njim i njegovim sinovima, od kojih je i ona o falsifikovanju dokumentacije prilikom uvoza automobila. Mirjanić je završio zanat, bio je mehaničar za poljoprivredne mašine, a zatim je završio pedagošku akademiju, a naknadno dvije godine fakulteta. Sve dalje njegovo usavršavanje je nezakonito, tako da mu je doktorat nevalidan. Zato nije čudno što sam mu zasmetao kao doktor nauka i publicista sa šest napisanih knjiga - kaže on.

Dragoljub Mirjanić ranije je bio rektor banjalučkog Univerziteta, a upućeni tvrde da je danas siva eminencija. Trenutno je sekretar Akademije nauka RS. Juče nismo uspjeli da s njim stupimo u kontakt, jer ga nije bilo u Akademiji, a nije se javljao na mobilni telefon.

Nepotizam

Profesor koji je otjeran s fakulteta kaže da su Mirjanićevi sinovi Đorđe i Vladan upisani na fakultet bez polaganja prijemnog ispita, te da je bio prisutan kad je Vladan branio magisterij.

- Bilo me sramota da slušam plagijat. U komisiji za njegov magisterij bili su sve gostujući profesori iz Novog Sada. Ti isti ljudi mu pišu i doktorat - kaže on.

Izvor: glas srpske

http://www.etrafika.net/index.php/vijesti/bih/3749-mirjani-predaje-stomatologiju-a-on-je-fiziar.html

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
http://www.frontal.ba/cyrl/?page=13&vijest=56244

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 08:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
meni ovaj tekst cesto padne na pamet

vrijeme studentske pobune na Filozofskome fakultetu u Zagrebu hrvatske su novine objavile fotovijest: grafit na zidu beogradskoga Filozofskog fakulteta, na kojem je velikim crvenim slovima, baš kao i 1968, iskazana solidarnost sa zagrebačkim kolegama. Ista je fotografija prenesena u nekoliko različitih listova, uvijek uz mali komentar, ali nigdje, baš nigdje, u njemu nije bilo ni riječi cinizma. Da li zato što je podrška beogradskih studenata posve bezopasna, od nje u Zagrebu neće biti ni štete ni koristi, da li zato što čuvari ideološke čistoće i nacionalnog identiteta nisu u njoj prepoznali referencu na 1968, kada smo svi živjeli u Jugoslaviji i kada se studentska revolucija širila od zapada prema istoku, pa su ti ljetni dani i u Beogradu zauvijek upamćeni po hrvatskome nazivu - „Lipanjska gibanja“, tek činjenica je da smo na čas, u jednome beogradskom grafitu ponovo svi bili jedno, dio istoga svijeta i zajedničke misli, svedeni na iste probleme, iste mode i revolucije.

Ugledao sam taj grafit desetak dana prije nego što je objavljen u hrvatskim novinama. Bilo mi je milo oko srca, izvadio sam fotografski aparat iz ruksaka i uslikao sam ga, onako za uspomenu. Nisam nostalgičan za Jugoslavijom, jer tvrdoglavo ustrajavam u uvjerenju da psihički zdrav čovjek ne može biti nostalgičan za birokratskom institucijom i ustanovom, te je eventualna nostalgija prema nestaloj državi jednako budalasta kao i nostalgija prema pošti, policiji ili Službi društvenoga knjigovodstva (koja se danas u Hrvatskoj zove Zavod za platni promet), ali nekako su mi dragi ti rudimenti srpskohrvatske solidarnosti. Ali naravno, ako nisu na štetu trećega, a još bolje, ako nemaju veze s nacionalnim ili nacionalističkim pobudama i razlozima. A Zagrebački studentski bunt, kao ni njegov odjek po hodnicima beogradskih fakulteta, sa srpskim i hrvatskim nacionalnim ceremonijalima zaista nemaju nikakve veze.

Na neki način, danas su, 2009. godine Zagreb i Beograd u mnogočemu bliski gradovi. Ne kao u ona vremena koja pamti moja generacija, kada su ih povezivali Električni orgazam, Idoli, Azra, Film i Haustor, ali ipak se ta bliskost, bez obzira na svu pažnju čuvara nacionalnih isključivosti, živo osjeti i u nekim životno važnim stvarima. Eto, recimo, zagrebački su studenti inspirirali svoje beogradske kolege na solidarnost. A iz solidarnosti se, to znamo, može svašta roditi.

Mislim da je Banja Luka danas daleko od oba ta grada. Od Beograda je dijele kilometri, ali i svijest o tome da je svaka veza ova dva grada konotirana na isti, svesrpski, način, i još dugo će trebati da se tu nešto promijeni. Od Zagreba Banju Luku dijeli uspostavljena barijera, otpor prema vlastitoj prošlosti i jugoslavenskoj povijesti, kada je blizina u kilometrima ljudima bila od koristi, pa se iz Banje Luke češće i radije odlazilo u Zagreb, nego u bilo koji drugi grad. Na kraju, Banja Luka je danas daleko i od Sarajeva, od kojega je, opet, dijele političke konotacije i beskrajna, bespotrebna i unaprijed izgubljena bitka za nacionalni subjektivitet i ekskluzivitet. Kada se sve sabere, Banja Luka je, u mnogo čemu, grad koji je samome sebi nakraj svijeta. Drugima je, pak, nekako mimo ruke, nije im usput na koju god stranu da se zapute, tako da, evo, ni ja pojma nemam koji su grafiti aktuelni po zidovima banjalučkih fakulteta. Što uopće misle banjalučki studenti, jesu li razmišljali o protestu zagrebačkih kolega i je li kome palo na pamet da sjedne na autobus za Zagreb i da posjeti neki od studentskih plenuma na Filozofskom fakultetu? Ili bi to, opet, bilo pogrešno shvaćeno i krivo konotirano?

U osnovi, banjalučki studenti imaju veću šansu da mijenjaju svijet od zagrebačkih ili beogradskih studenata. Hrvatska, kao već i srbijanska tranzicija iz socijalizma u kapitalizam, kao i bolonjeze univerziteti, otišli su jako daleko i potpuno mimo volje pa i znanja generacije rođene krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Ta mladost u Zagrebu i Beogradu teško može išta promijeniti, jer je voz već odavno u tračnicama i juri punom brzinom, a da se ne zna ni kamo. U Bosni i u Krajini, u Banjoj Luci još ništa, ili još skoro ništa, nije pokrenuto. Sve je na početku, voz stoji u stanici, i svi imaju gotovo podjednake šanse da utječu na promjene i na pravac njegovog kretanja. Svaki banjalučki student u tom je smislu potencijalno stostruko moćniji i jači od svakoga svog zagrebačkog kolege. Pitanje je samo zna li to iskoristiti.

Zagrebački studentski protest bio je najorganiziraniji, najuredniji i – skoro - najdugotrajniji samoorganizirani društveni čin od uspostave hrvatske samostalnosti. Na kraju nije bilo rezultata. Došlo je ljeto, stigli su ispitni rokovi, raspust i siesta. A na jesen opet sve ispočetka. Studenti su osjetili da imaju društvenu moć, artikulirali su dio svojih ciljeva, i vjerojatno će pokušati opet. Poruke solidarnosti na beogradskim zidovima neće više biti nikakvo čudo. To je također dobro. Počinjemo normalno da živimo pa se onda normalno i bunimo i borimo za svoja prava. Šteta samo što tako malo naučimo od komšija i što sve dječje bolesti moramo odbolovati sami. Banjalučkim studentima želim da pokušaju nešto od toga i preskočiti, ali i da svoj grad približe gradovima kojima su po prirodi stvari i po kilometrima nekako najbliži. Djeca koja su se rađala u ratu danas bi svoj grad mogla približiti drugima i učiniti ga nekako važnijim na virtualnoj mapi zemlje i zemalja u kojima se ljudi međusobno savršeno razumiju čim progovore maternjim jezikom.

Miljenko Jergović

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne razumijem se u stomatologiju, ali šta da je Mirjanić profesor biologije i drži predmet o pijavicama, komora hećima medicine bi se vjerovatno bunila, jer eto on nije stručan da predaje o pijavicama i liječenju istim.

Mislim da pretjeruju.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 21:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dao je sebi za pravo da kao profesor fizike bude i koordinator za nastavu na Odsjeku za stomatologiju, odnosno šef Savjeta za nastavni program. Nevjerovatno da kod toliko profesora stomatologije i medicine koordinator bude profesor fizike, koji ne zna ni koji se predmeti uče na stomatologiji i pravi program za taj predmet. To nema nigdje u svijetu - kaže Pećanac.

@Баби Папушка
Nije problem da on bude profesor fizike, sto i jeste, vec je problem sto je on koordinator nastave na stomatologiji, a realno veze nema sa tim i postoje ljudi koji su vise od njega kvalifikovano za taj posao. Al' na toj poziciji veca je plata jel' :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To nisam komentarisao i mislim da nije uredu. Neka se svako drži svoje oblasti.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ok, onda nisam razumijela sta si komentarisao... :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da je on kao fizičar pozvan da predaje o strukturi i osobinama svih materijala, pa uključujući i stomatološke.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Dr_Kay je napisao:
Nije problem da on bude profesor fizike, sto i jeste, vec je problem sto je on koordinator nastave na stomatologiji, a realno veze nema sa tim i postoje ljudi koji su vise od njega kvalifikovano za taj posao. Al' na toj poziciji veca je plata jel' :wink:

a time mozda cuva i mesto za sina,pa ce ga ovaj zameniti...

a sta sam sve cuo o toj medicini,ako je 10% tacno(verovatno jeste )onda jao nama ko ce sve da nas leci...

Модерација: измјењен дио поста због псовања!

Poslednji put menjao anoniman dana 16 Apr 2012, 16:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Banjalucki studenti su govna, ukljucujuci i mene. Sve se svodi na laprdanje bez poduzimanja konkretnih koraka.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta predlažeš Šakal? :)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Samo drasticne mjere. :D
1. Da se zabrani na par godina upisivanje svih fakulteta osim onih deficitarnih.
2. Da svaki fakultet ima odsjek u Derventi.
3. Ko god se buni da bude izbacen sa faksa. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa znaš u čemu je stvar. Ja sam uočio da kod vas mladi fakultet smatraju izrazito produžetkom srednjoškolskog ludovanja i životarenja na račun roditelja, pa većinom upisuju fakultete koji su lakši, a naravno isti u većini slučajeva imaju sasvim dovoljno kadra za budućnost (RS ima nastavnika fizičkog za narednih 40 godina, ali zato u manjim mjestima nastavnici matematike po školama moraju da predaju i fiziku jer nema profesora za to).

Apropå, nikoga ne primoravam da upiše ETF, mašinski itd.. Ali moramo se prilagoditi situaciji na tržištu. :wink: Kada se promjeni svijest mladih, onda ćemo praviti univerzitet u Derventi.. :D :)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://studenti.sfzg.hr/files/Osnove_st ... rijala.pdf

Ko mi ne vjeruje neka pogleda sadržaj ove knjige.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
shakal je napisao:
Banjalucki studenti su govna, ukljucujuci i mene. Sve se svodi na laprdanje bez poduzimanja konkretnih koraka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QuT-VsAl2w8&feature=youtu.be[/youtube]

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]