Silvio Dante je napisao:
Прво лажеш да сам написао: "Срећа па се ово деси". Написао сам: "Срећа" па се ово деси. Сваком иоле школованом јасно је да је то написано иронично.
Овде није реч о повратницима него о односу према Србима у Хрватској (небитно да ли су исти повратници или случајни туристи).
Али у по питању повратника Срби у Хрватској су у горем положају од Хрвата у РС јер ови потоњи су бар сигурни да их нико неће ухапсити за "ратне злочине", док се Срби повратници у Хрватској сваки дан буде са главом у торби јер не знају да ли им се име случајно налази на неком "тајном списку оптужница за ратне злочине".
Оно што је симптоматично за ликове попут тебе то је да сваку причу покушавате да искривите (ваљда по комунистичким методама) тако да сви буду једнаки. Као није то само у Хрватској ево и код Срба је. Е није.
Овде једнакости нема. Хрвати у Србији и РС су у бољем положају него Срби у Хрватској и боље су примљени и дочекани него Срби у Хрватској. Хрвате у Србији нико не пребија и не напада иако их има на стотине у Београду сваки викенд.
О нападима на српске туристе знамо све, дешавају се врло често. О лупању и оштећивању аута са српским таблицама знамо такође, то је нормала. Кад идете са српским таблицама у Хрватску то вам је као руски рулет, с тим је само једна рупа празна а остале пуне.
Напади на објекте СПЦ су скоро свакодневни. Највећи део тога се и не појави у медијима. Мој друг, свештеник на служби у Хрватској, из БЛ има стално те проблеме. Прошле године су покушали да му запале улаз на цркви (или цркву ко ће знати, изгорила су само делимично врата). У месту на отвореној улици се креће само у цивилу, не сме напољу да излази у мантији, итд.
Католички свештеници у Србији и РС нису у таквом положају и то је чињеница.
Република Хрватска систематски врши етничко чишћење над Србима и даље и то је такође чињеница.
И сада можемо овако до сутра, резултат је један:
Citiraj:
Хрвати у Србији и РС су у бољем положају него Срби у Хрватској и боље су примљени и дочекани него Срби у Хрватској. Хрвате у Србији нико не пребија и не напада иако их има на стотине у Београду сваки викенд.
И ти ( и твоју истомишљеници) можете ово да поричете колико хоћете, то се порећи не може јер се ипак види и чује (колико толико).
Prvo ti pročitaj šta si napisao:Sreća pa se ovo desi jer ispalo bi još da ja izmišljam. To nije dokaz nikakve ironije bilo da ima navodnike ili ne, iole školovanom je jasno kad ovo pročita da ti je to došlo ko kec na desetku da bi mogao i dalje da zastupaš teze o šovinizmu, nadrinacijama, iskompleksiranim nacijama itd., a čitajući (duži period tvoje postove na raznim temama) za tebe su Hrvati, Muslimani, Turci, Amerikanci, Bugari, Palestinci, Njemci i još mnogi narodi i narodnosti takvi.
Ne pokušavam ja iskrivljivati nikakve priče, ja sam uvijek do sada (a i ubuduće ću) osuđivao kretene na bilo kojoj strani za razliku od tebe koji prećutavanjem nekih incidenata otvoreno staješ na stranu tih kretena, a isto tako ti generalizuješ masu stvari i zastupaš uvijek jednu stranu a druge osuđuješ.
I ta priča o položaju ovih i onih tamo ili ovdje ti nije tačna, jer isto tako Srbi u Istri žive isto ili bolje nego Hrvati u Srbiji, ovdje se pokušavalo reći o ljudima koji su povratnici u dijelove gdje su bili sukobi, etnička čišćenja, e takvim povratnicima su problemi isti ma koje vjere bili.
Lijepo ti je nekoliko primjera naveo i @bila jednom, a takvih slučajeva na sreću ima puno puno više nego incidenata kojih je sve manje i manje.
Moji istomišljenici su normalne ne iskompleksirane osobe koje se zalažu da do incidenata nikad ne dođe i šire ideju zajedničkog suživota i tolerancije.