banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 18:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2009, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
filozof sa vrbasa je napisao:
To je druga stvar, Vlada je dužna, a Vladu boli qrac. Vlada ima na ovom forumu čak i svoje pristalice, koji o njoj imaju samo riječi hvale.
Zato kada se stanja u našoj državi srede i kada za jedno 10-20 godina budemo na približnoj istoj crti, onda se može pričati o ujedinjenju ili razjedinjenju.

Banjaluka nije socijalna ustanova niti Crveni Krst.

Sta si ti u ovom postu htjeo da kazes ???

Da za Banjaluku krade vlast i da sve pare idu u Banjaluku to stoji sa tim se slazem a kad neko nesto trazi od drzave nema posto je sve dato Banjaluci a kad traze od Banjaluke onda ona kaze nisam ja + ni socijalna ustanova.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vuk_samotnjak je napisao:
To je druga stvar, Vlada je dužna, a Vladu boli qrac. Vlada ima na ovom forumu čak i svoje pristalice, koji o njoj imaju samo riječi hvale.
Zato kada se stanja u našoj državi srede i kada za jedno 10-20 godina budemo na približnoj istoj crti, onda se može pričati o ujedinjenju ili razjedinjenju.

Banjaluka nije socijalna ustanova niti Crveni Krst.

Sta si ti u ovom postu htjeo da kazes ???

Da za Banjaluku krade vlast i da sve pare idu u Banjaluku to stoji sa tim se slazem a kad neko nesto trazi od drzave nema posto je sve dato Banjaluci a kad traze od Banjaluke onda ona kaze nisam ja + ni socijalna ustanova.

Pogrešno si shvatio. Neka Vlada brine o državi, za to je plaćena. guranje problema pod tepih kao što je ujedinjenje nerazvijene opštine i izrazito razvijene opštine, nije dobra stvar. Banjaluka neće biti Crveni Krst.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 15:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Pogrešno si shvatio. Neka Vlada brine o državi, za to je plaćena. guranje problema pod tepih kao što je ujedinjenje nerazvijene opštine i izrazito razvijene opštine, nije dobra stvar. Banjaluka neće biti Crveni Krst.

E jbg sad nece bit crveni krst al hoce uzet sve i sto joj treba i sto ne treba pa ne mozes jednom guz'com ne na dvije vec pet stolica. Svemu dode vrijeme naplate pa tako sad i okolne opstine koje su zaboravljene dolaze na red, dosta se pravilo puteva prema kojekakvim vikend naseljima a centri opstina jos uvijek na kaldrmama kubure sta sutra kad premijer i predsjednik budu iz Nevesinja pa sve pare budu gurali u Hercegovinu a nama budu davali na kasicicu sta ce mo onda.

Jedan ocit primjer je moje selo u kojem samo sljiva i pokoja stara kuca ima posto je Tito sve raselio (cetnicko leglo bilo) prolazi put kroz selo prema nicemu kraj svijeta put se zavrsava na kraju sela i nema se sa cim dalje spajati ali put je sa dvije trake i trotoarom alo pa tolike pare gurnuti u zabit je malo reci al nema veze sad zemlja gore vrijedi 2Km po kvadratu mozda kasnije skoci i na 5KM kad krenu novopeceni doktori i politicari praviti vikendice.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Примјер како се размишља у Хрватској:
Citiraj:
Уочи распада Југославије у Хрватској, која има упола мање становника него Србија, било је 105 општина, током 1991. када је ХДЗ већ годину дана био на власти било је 102 општине и 70 градова, а сада већ годинама функционише 430 општина и 126 градова, што је укупно 556јединица локалне самоуправе. Посебна прича је са 21 жупанијом, које имају поприличну концентрацију власти.

Од 556 постојећих општина и градова хрватска влада планира да због штедње укине све оне који искључиво живе на државном буџету.

Критериј је овај:
Citiraj:
Договорено је, наиме, да општине и градови којима плате запослених у локалној самоуправи прелазе 40 одсто њиховог изворног буџета не испуњавају своју сврху и биће укинути.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Hrv ... na.sr.html

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Nisam znao, njima sam se smijao kada sam čuo koliko ljudi tamo ima čin generala. To je vjerovatno bilo i zbog Srba, da se njihovo biračko tijelo rasparča.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]