The_new_Statesman je napisao:
Njegova muzika je veliki dio muzickog svijeta nase generacije.
I to je za mene to, prvenstveno jer nisam fan obozavanja(mrznje) javnih licnosti koje pri tom i ne poznajemo.
Nije bas nase generacije, on je rasturao 80ih tako da je to generacija onih sto su se tada zabavljali, ali
Citiraj:
Covjek je ostavio neobrisiv trag u svijetu popularne muzike. Rijetko koji muzicar ili sastav se moze pohvaliti s time da je imao jednu od najboljih ili najprepoznatljivih pjesama u istoriji pop muzike, a Jackzon ih je otpjevao nekoliko. "I Want You Back," "ABC," "Rock With You," "Don't Stop Till You Get Enough," "Thriller," "Beat It" i "Billie Jean"... ako niste vec culi sve ove pjesme, onda jos niste culi neke od najboljih pjesama proteklih 40 godina. A stvar nije ni samo u tome da je on imao toliko puno dobrih pjesama, nego da je imao takvu ogromnu populrnost da je njegova muzika imala uticaj na zivote jednog ogromnog broja ljudi sirom svijeta koji su odrasli u ta doba. Evo, ja sam rodjen tek '88e, a i ja imam neka posebna sjecanja vezana za njegovu muziku... od starih prijatelja, derneka iz gimnazije itd. itd. I sad zamislite da slicna sjecanja imaju ljudi svih starosnih doba na svim krajevima svijeta. Ja evo citam razne stranice na internetu, i bas SVI pricaju o tome... americki prijatelji na facebooku-u, bosanski prijatelji na facebooku, americke stranice, njemacke stranice, bosanske stranice, sportski forumi... svi. Takav uticaj je stvarno nevjerovatan... moze se jedino porediti jos sa Bitlsima i nekim drugim. Istina, Jackson je imao vrlo tuznu i kompleksnu zivotnu pricu, ali on je jednostavno ikona popularne kulture i na kraju vjerujem da ce se uglavnom zbog toga i sjecati.