live je napisao:
Vi ko onaj košarkaški klub iz Bolonje,svako malo pa promjenite ime.Te Virtus,te Kinder,te Bolonja......

da si pažljivo čitao moje postove na ovoj temi + postove na podforumu istorija(otiđi tamo) skontao bi da cijelo vrijeme upravo objašnjavam takvim nepismenim kao ti osnovne pojmove
ali, nije meni mrsko, evo opet mali čas
Bosanci muslimani (ili ti Bošnjaci kako VELIKI muslimani vole sebe da zovu) potječu od Bošnjana ili Bošnja iz Bosanske kraljevine i tada su bili katoličke, pravoslavne ili bogumilske vjere, da bi dolaskom turaka njih 60-70 % prešlo na islam
pratiš li ti šta
i dalje ih cijelo vrijeme čitav svijet "prepoznaje" kao Bošnjanje i to sada kao muslimanske, katoličke i pravoslavne vjere, sve do GAVRILA PRINCIPA
e od 1918. g. tvoji predaci koji su bili Bošnjani pravoslavci "prelaze" u Srbe (još i ranije je postojao uticaj Ilije Garašanina, koji i sam se "izdaje" i u jednom svom spisu navodi BOŠNJANI pravoslavne vjere), isot se dešava i sa Bošnjanima katolicima koji prelaze u Hrvate
naravno nova Kraljevina SHS i ne priznaje više Bošnje muslimane (a nije ničudo, ne postoje ni crnogorci ni makedonci) i
tako to ostaje sve do 1974.god kada ni titova vlast nije priznavala Bošnje muslimane
I JESU LI ZA OVO KRIVI ONI SAMI,
NISUtek 1974. im se daje, bolje rečeno potura "nakaradan" vjerski termin MUSLIMANI umjesto nacionalne odrednice Bosanci ( ali ovaj istinski naziv nije odgovarao srpslim i hrvatskim nacionalistima, koji su jedva prežalili što su ih uopšte nacionalno priznali)
tek POVRATKOM NAŠE SAMOSTALNE DRŽAVE BOSNE mi sebi vraćamo ponovo pravi naziv Bosanci
jasnije šta