banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 00:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mogucnost dobijanja drzavljanstva Srbije postoji vec neke 3 godine i otpocetka je receno da je daleko jeftinije otici u Srbiju i to tamo obaviti
odnos cijena je bio (a koliko vidim i ostao) 1000km kod nas napram nekih 35 km u Srbiji

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 18:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Kako se to obavlja u Srbiji? Ja sam ozbiljno zagrizao da uzmem srbijanski pasoš, ali ako ima ta jeftinija varijanta zašto ne bi tamo to odradio! Taman idem na neku rukometnu utakmicu pa bih mogao tad to obaviti, ali me zanima procedura i šta treba od dokumentacije???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Drugarica moje sestre je već godinu i po dana tamo, prijavljena je, sad se i udaje, al ne može dobit državljanstvo.
A znam ljude iz Srbije koji žive ovdje i treba im naše za posao i ne mogu ga dobit...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
nesto razmisljam
da li bi se moglo drzavljanstvo srbije iskoristiti za neki biznis

npr
danas smo nesto pricali o povratu PDV-a i tax free naljepnicama po shopovima

prilikom kupovine pokazujemo dokument (pasos SRB) i dobijamo cijene 17% nize

da li je izvodljivo ????

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 20:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nije, ako imaš dvojno državljanstvo, a i kod nas to za povrat PDV-a nije još u razvijenoj fazi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
jeste izvodljivo!

moram ispraviti Sondri-a: to dobro funkcionise, samo je u pitanju papirologija koju moras ganjati pocev od prodavca pa do carinika na granici...

u ovom slucaju mogao bi da budes cak na gubitku jer bi na tu robu morao platiti srbijanski PDV od 18%
:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2007, 22:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A ako sakriješ na srbijanskoj granici? Nema logike sa dvojnim državljanstvom da se može PDV skidati!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
hrvatska koliko sam ja obavjestena, trazi da se odreknes svog nacionaliteta (postojeceg) i da se izjasnjavas kao hrvat - to je dodatni uslov da bi dobio njihovo DRZAVLJANSTVO! (pored x ostalih uslova)
ja sam rodjena u hrvatskoj, ali ne pada mi na pamet da ganjam drzavljanstvo jer bi to znacilo da se moram odreci pripadnosti srpskom narodu a to naravno ne dolazi u obzir :D
to je zapravo TO :

Potpuno netacno...Lear je naveo clan 8.
Mjesate babe i zabe...ali nema veze..Svog drzavljanstva se moras odreci ukoliko ne postoji ugovor o dvojnom drzavljanstvu ("izmedju stare i nove" bla bla) Ti "postajes" drzavljanin Hrvatske srpske tj. pravoslavne vjeroispovjesti...niko od tebe ne trazi da se krstis u katolickoj crkvi ili da se izjasnjavas kao Hrvatica, ako si rodjena u HR.
Dokaz da se neko za vrijeme rata izjasnjavao kao Hrvat, traze ljudima koji nisu zivjeli u HR (ili slicno).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Helena je napisao:
Citiraj:
hrvatska koliko sam ja obavjestena, trazi da se odreknes svog nacionaliteta (postojeceg) i da se izjasnjavas kao hrvat - to je dodatni uslov da bi dobio njihovo DRZAVLJANSTVO! (pored x ostalih uslova)
ja sam rodjena u hrvatskoj, ali ne pada mi na pamet da ganjam drzavljanstvo jer bi to znacilo da se moram odreci pripadnosti srpskom narodu a to naravno ne dolazi u obzir :D
to je zapravo TO :

Potpuno netacno...Lear je naveo clan 8.
Mjesate babe i zabe...ali nema veze..Svog drzavljanstva se moras odreci ukoliko ne postoji ugovor o dvojnom drzavljanstvu ("izmedju stare i nove" bla bla) Ti "postajes" drzavljanin Hrvatske srpske tj. pravoslavne vjeroispovjesti...niko od tebe ne trazi da se krstis u katolickoj crkvi ili da se izjasnjavas kao Hrvatica, ako si rodjena u HR. Dokaz da se neko za vrijeme rata izjasnjavao kao Hrvat, traze ljudima koji nisu zivjeli u HR (ili slicno).

znas sta....
religija i nacionalitet je tebi isto???? :roll: nemamo sta dalje raspravljati....

btw. nisam rekla da traze da se krstis u njihovoj crkvi jer nisam toliko glupa da ne znam da su crkva i drzava odvojene!
a TRAZE da se izjasnis kao hrvat tj da prihvatas njihovu kulturu, obicaje i ostalo (to je to), kao sto i pise u tom clanu koji je lear naveo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko prica o raspravljanju. Smiri svoje strasti.. kao razumna osoba.

Dakle, 1. pitanje za tebe: Da li si ikad podnijela zahtjev za HR pasos??

Citiraj:
religija i nacionalitet je tebi isto????

Gdje to napisah..pokazi mi..citiraj me..objasni gdje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Helena je napisao:
Ko prica o raspravljanju. Smiri svoje strasti.. kao razumna osoba.

Dakle, 1. pitanje za tebe: Da li si ikad podnijela zahtjev za HR pasos??

Citiraj:
religija i nacionalitet je tebi isto????

Gdje to napisah..pokazi mi..citiraj me..objasni gdje...

razumna sam osoba i kao takva nemam sta raspravljati (to je sinonim za dijalog koji dovodi do smislenog zakljucka! a ne bilo sta drugo!) s nekim ko brka zabe i babe...
nisam podnijela zahtjev, niti cu, vec sam napisala i objasnila, da li uopste citas.... :-?

Citiraj:
Ti "postajes" drzavljanin Hrvatske srpske tj. pravoslavne vjeroispovjesti...niko od tebe ne trazi da se krstis u katolickoj crkvi ili da se izjasnjavas kao Hrvatica, ako si rodjena u HR
.
pogledaj samo besmisao i zbrku u ovoj recenici....
zasto uopste spominjes crkvu ili krstenje, pricamo ovde o DRZAVLJANSTVU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisi podnijela zahtjev...nemamo o cemu razgovarati. Toliko o tvom rekla - kazala.

U mojoj recenici fali jedan zarez, moja greska. Mjesanje baba i zaba je upravo mjesanje religije i drzavljanstva. A ja nemam namjeru da diskutujem ili kako ti kazes, raspravljam sa tobom, jer je svaki iole normalan tok razgovora sa tobom, nemoguc.
Nemoj mi samo ti govoriti o "besmislu" u pisanju, molim te. Podvlacenjem recenica, velikim slovima, konfuznim pisanjem i kojekakvim zakljuchcnima, nisi kompetentna da mi govoris sta je besmisleno. Ajde bilo ko drugi, samo nemoj ti. Toliko od mene.

U zdravlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2007, 00:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Chick fight :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2007, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Da samo "nabacim",imam svedski pasos,kad se popunjavao,nisam se nigdje morao odricati neceg ili prihvatati nesto. Jedina "zvrcka" je to sto u pasosu u rubrici za nacionalitet stoji svedski.Mislim da je to standard u Evropi,nacionalitet-drzava,a jos uvijek imam isto ime ,prezime,jezik i sve ostalo,sto je jako daleko od sveda .....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 14:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
Nije istina da je drzavljanstvo 500 eura !!!
Oko 300 KM mislim da su troskoci, a ako se prijave i clanovi familije na tih 300 se dodaje 50 km po clanu!
Ja licno stvarno dosta putujem i meni je muka od ovog jebenog bosanskog pasosa !!!!
Vjerovali ili ne ali bio sam u situaciji posmatrati da ljudi sa srbijanskim pasosom daleko bolje prolaze nego mi sa bosanskim!
Ovo je neka umjetno stvorena drzava sa umjetnim grbom koje 5 ljudi u tkz.bosni moze desifrovati sta znaci!
Ja cu prvom prilikom da trazim srpski pasos pa makar on 10000 puta bio slabiji od ovog bosanskog!
Meni licno je satisfakcija da posjedujem srpski pasos !!!
Ima tu i druga stvar, nedao bog da se sta nemilo dogodi u inostranstvu, budite sigurni da cete daleko bolju konzularnu zastitu imati od srbijanske ambasade nego od ove bosanske
primjera radi u Londonu nemojte ni pomisliti da trazite konzularnu pomoc od BiH ambasade (neka teska muslimancina je tamo) !
Svima preporucujem da izvade srbijanski pasos, tako smo svi jaci!
Kada bi mi sad dali da biram Srbijanski, Hrvatski, slovenacki, svedski, danski, pasos izabrao bih pasos REPUBLIKE SRBIJE !
A ako dragi bog da da nekada postane kraljevina sa ponosom bih nosio pasos Kraljevine Srbije ili cak ako se u nekoj buducnosti integrise sa ruskom federacijom .....
U svakom slucaju Srbija mi je u srcu pa bila ona naj naj gora zemlja na svijetu !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Borise, jesi to ti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 16:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
smijesna je cinjenica da je zgradu projektovala Hr firma :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 12:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
BSE je napisao:
smijesna je cinjenica da je zgradu projektovala Hr firma :)

zasto da ne ako su dobri u tome !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 13:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ljudi stara me tjera da idem po srbijansko državljanstvo, a meni se neda nikako! Jel bi iko, da znam šta treba od papirologije da me ne vraćaju, po običaju, 17 puta u razne institucije dok ne skupim sve?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2007, 17:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zvanično 117 evra i 101KM za državljanstvo! Za bračnog druga i nezaposlenu djecu do 26 godina doplata 47KM!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]