Pratila sam pricu, i vidim da je vecima ''cinjenica'' upravo samo prica. Ja zivim na Lausu cijeli zivot, poznajem 90% raje koja zivi tamo. LJudi kad govore o Lausu misle i na Saracicu i na ostala sela iza, a sto se tice blizine tom ''uzasno bitnom epicentru'' Banje Luke treba mi 15-ak min do njega, za razliku od nekih koji zive na starcevici ili sl. (ne da imam nesto protiv tog naselja). Uopste, mislim da je generalizovanje glupo i nepotrebno jer mogu i ja svasta da kazem o pojedincima iz drugih naselja a da pritom ne vrijedjam ostale ljude. Primjer za to je sto su par likova koji u Boriku cugali iza Max-a navece i iz cista mira prebili mog jednog druga koji je isao sa drugaricama. Obrazlozenje je bilo sljedece: Sto si dosao u Bronx?
Drugo, te price za cure i pracenje su glupe, i ja sam cura i niko nikad nije imao nikakvih problema. A mogu se isto tako sama vracati kuci u 3-4 ujutro i nista mi se nikad nije dogodilo.
P.S. Dodjite, mi smo veoma gostoljubivi...osim protivnickih navijaca na utakmicama...
E...da! Nadam se da sam pismena...posto vidim da prozivaju za nepismenost i sl.