banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 06:29 
Bio na dnevniku....vidio sam publiku koji je sprzio da nestane.

Jedino shto znam je to da su morali potpisati neki papir da ne smiju istrachati o tome shta se desavalo dok su "putovali"!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:
Izabrao je i 13 ljudi iz publike popeo ih na neku platformu na bini. Potom su ti isti ljudi nestali odatle i pojavili se na ulazu u dvoranu... Fascinantno je preblaga rijec. Izabrao je i nekog lika i navodno ga prenio na Jamajku, sto je vec jednom radio samo su Havaji bili u pitanju, a Copperfield se nakon toga pojavio na nekoj platformi usred dvorane...

Između trenutka (zadnje sekunde) kad su bili na bini i prve sekunde kad su sa pojavili negdje drugdje, šta je bilo? Koliko vremena je između prošlo? Da li je bio neki zastor (zavjesa) nad binom u tom intervalu? Ili ste ih vidjeli na bini, oni su doslovno "isparili" (kao na filmovima) i pojavili se na drugom mjestu?
Može li više ovakvih tehničkih podataka o tim slučajevima nestajanja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
trenutno sam u BG. ovdje je sinoc gostovao, kazu ljudi da je napravio cudo. al ja bih ga isla gledati samo kad bi mi neko kupio kartu. stvarno me smaraju iluzionisti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 11:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ma tako je gorky ... dajte neshto "opipljivo" ... :D

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Vader je napisao:
Između trenutka (zadnje sekunde) kad su bili na bini i prve sekunde kad su sa pojavili negdje drugdje, šta je bilo? Koliko vremena je između prošlo? Da li je bio neki zastor (zavjesa) nad binom u tom intervalu? Ili ste ih vidjeli na bini, oni su doslovno "isparili" (kao na filmovima) i pojavili se na drugom mjestu?

Pa sad ovako... Ne znam tacno koliko je vremena proslo, ali mislim izmedju 10 i 20 sekundi do trenutka kad su usli kroz ulaz u dvoranu...
Dakle ovako je to sve izgledalo... Nasumce je izabrano 13 ljudi iz publike, pomocu nekih lopti koje su skakale po publici do trenutka kad je utihnula muzika. Kod koga je lopta bila u tom trenutku izasao je na pozornicu da bude akter ovog trika. Potom su izabrana i dvojica da sjede na bini i budu svjedoci da se nista ne desava iza ili ispod platforme. Na pomenutu platformu na kojoj su bile i stolice, sjelo je izabranih 13 ljudi i paltforma se podigla na oko 1,5 metar iznad bine. Zatim se na platformu navukla zavjesa i ljudima unutar zavjese su podijeljene lampe cija se svjetlost vidjela kroz navuceni zastor, napominjem da je zastor navucen samo preko te platforme, dakle sve sto se desavalo na bini moglo se vidjeti. Potom su nastupili neki svjetlosni efekti, zavjesa je pala i ljudi vise nisu bili na sceni. Nakon nekih 10-ak sekundi kao sto rekoh, ti isti ljudi su sa tim istim lampama u rukama utrcali u dvoranu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala na opisu, imam još pitanja :), interesuje me to sa više uglova. Te lampe koje su imali u rukama dok su bili iza zavjese, pretpostavljam da su se u jednom trenutku "ugasile" (u trenutku "nestajanja" ljudi koji su ih imali u rukama), a prije padanja zavjese?

A to što su utrčali desetak sekundi kasnije...njima je u nekom trenutku trebalo objasniti da treba da utrče u salu sa gledaocima, i da to oni svi lijepo skontaju i tako odrade, a sve to u tih 10-tak sekundi. Zanimljivo.

Kako su tebi izgledali ti ljudi nakon što su utrčali, ako si ih mogao osmotriti? Njihova lica, pogled, držanje? Eventualna reakcija osoba koje su sa njima došle i sjedile da gledaju Copperfilelda? Reakcija ostale publike?

Interesuje me psihološki efekat toga, posebno na ljude koji su odabrani da u tome učestvuju.

Da li je bilo moguće da to nisu nasumice odabrani ljudi već Copperfileldovi ljudi, iako su birani na zanimljiv način? Da li su vam sjedala na koja ste sjedali bila numerisana na karti, kao u bioskopu, i samim tim unaprijed određena?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Da li je bilo moguće da to nisu nasumice odabrani ljudi već Copperfileldovi ljudi, iako su birani na zanimljiv način? Da li su vam sjedala na koja ste sjedali bila numerisana na karti, kao u bioskopu, i samim tim unaprijed određena?

Ne znam kako je birao ljude u Sarajevu, ali kada sam ja gledao njegov show na TV-u birao ih je na sledeci nacin : On uzme 10 ili 12 lopti (cini mi se da je toliko - nisam siguran, uglavnom onoliko lopti koliko i ljudi) i pocne da ih baca po sali, u isto vrijeme kad ih on pocne bacati otpocne i neka muzicka numera. Sve dok muzika traje ljudi se dobacuju loptama (bez ikakvog reda ili poretka) i kada muzika stane, oni ljudi kod kojih su bile lopte su izasli na scenu. To je valjda uradio da bi pokazao kako nije rijec o namjestaljci.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
V@nja je napisao:
On uzme 10 ili 12 lopti (cini mi se da je toliko - nisam siguran, uglavnom onoliko lopti koliko i ljudi) i pocne da ih baca po sali, u isto vrijeme kad ih on pocne bacati otpocne i neka muzicka numera. Sve dok muzika traje ljudi se dobacuju loptama (bez ikakvog reda ili poretka) i kada muzika stane, oni ljudi kod kojih su bile lopte su izasli na scenu.

Tako su birani i ljudi u Sarajevu za trik koji sam opisao. Za druge trikove ih je birao bacanjem frizbija ili nekih kuglica po sali. Recimo baci frizbi ne gledajuci u publiku, a onda onaj ko je uhvatio frizbi bira drugu osobu tako sto taj isti frizbi baci nasumce u publiku i tako redom, koliko mu osoba treba...

Vader je napisao:
Te lampe koje su imali u rukama dok su bili iza zavjese, pretpostavljam da su se u jednom trenutku "ugasile" (u trenutku "nestajanja" ljudi koji su ih imali u rukama), a prije padanja zavjese?

Na to bas nisam obratio paznju. Ako su se lampe i ugasile to je bilo djelic sekunde prije nego sto je zavjesa sa platforme pala...

Vader je napisao:
Kako su tebi izgledali ti ljudi nakon što su utrčali, ako si ih mogao osmotriti? Njihova lica, pogled, držanje? Eventualna reakcija osoba koje su sa njima došle i sjedile da gledaju Copperfilelda? Reakcija ostale publike?

Interesuje me psihološki efekat toga, posebno na ljude koji su odabrani da u tome učestvuju.

Uh Vader imas puno pitanja za jednog obicnog posmatraca predstave, ali evo... Bio sam malo dalje od ulaza tako da nisam mogao da osmotrim te ljude, pogotovo njihova lica i reakciju. Da su to bili Copperfieldovi ljudi tesko je povjerovati, posto je prakticno za svaki trik birao ljude iz publike, znaci da bi tu moralo biti otprilike 30 njegovih ljudi u publici, a vec sam opisao nacin na koji je birao ljude tako da mi je prilicno tesko povjerovati u namjestaljku sa ljudima infiltriranim u publiku, pogotovo sto je jedan od aktera bio i klinja od nekih 7 godina. Sjedista jesu bila numerisana sto je i logicno, jer su u Zetri inace numerisana mjesta na kojima se sjedi, koliko znam...

Inace meni je od pomenutog trika mnogo upecatljivija bila iluzija zelenog kadilaka, koji se niotkuda poojavio na bini. Kadilak se pojavio na stubovima ispod kojih su stajala dvojica ljudi iz publike i malo je reci da su ljudi bili iznenadjeni kad se iznad njih stvorio automobil...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A...taj kadilak, da li je bila zavjesa ispred njega prije nego što se pojavio?
Ono: nema kadilaka, podigne se zavjesa, sačeka se malo, spusti se zavjesa, kadilak je tu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
meni tu nisu cista posla :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U kom smislu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 21:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Hoce Vader da nam razotkrije Copperfielda. :D
Neka, neka, samo naprijed... Dosta je on zgrnuo para. :D

Nitro, ajde ti fino sve opisi kako je bilo, od ulaza u dvoranu, pa do izlaza iz iste. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
jednom sam gledala na tv objasnjenja i usporeni snimci svih tih trikova a dosta je bilo tih iluzionistickih. Sjecam se da su objasnjavali kako s eizvodi trik sa tenkom koji je pozornici i ljudi privezani nekim lancima i na par sec jaki svjetlosni efekti i sve to nestane a ljudi odvezani...tako nesto slicno. Poenta je bila u rotirajucoj pozornici, koja s ekompletno okrene za 180 stepeni . :)

a taj sa lampama...mozda su te lampe mogli da uzmi drugi ljudi koji su glumili sjenke dok su ovi isti otisli do ulaza sa takvim istim ali drugim lampama :)

nisma gledala trikove da ljude prebacuje na havaje i jamajku..ali ne vjerujem u te stvari.
Cula sam u fazonu da izabere nekog iz publike, da nacrta Koperf. nesto na ruci i za par sekundi on je na video bim-u na havajima sa tim itim crtezom na ruci. Mislim da se lako komjuterski moze dodati crtez na neciju ruku, fotomontazom, a havaje da je mnogo ranije posjetio i nasnimio tog simpaticnog materijala :)

u svakom sucaju zanimljivo je to meni..ali sustina svega je jedna velika prevara...i ucini da se stalno pitas i otrkivas kako je to ucinio?! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 21:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
simplicity je napisao:
Poenta je bila u rotirajucoj pozornici, koja s ekompletno okrene za 180 stepeni . :)

A kako ce se okrenuti za 180 stepeni, ako je publika oko cijele pozornice (bar je tako bilo na tv-u)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Hoce Vader da nam razotkrije Copperfielda. :D
Neka, neka, samo naprijed... Dosta je on zgrnuo para. :D

Ja već imam teoriju o Koperfildu i onome što on radi :D, a neke nove zanimljive informacije za koje sam čuo sinoć su je i potvrdile ;)

simplicity je napisao:
u svakom sucaju zanimljivo je to meni..ali sustina svega je jedna velika prevara...

Prevara je ovde gruba riječ. Ono što on radi se naziva "iluzija", "trik". Moglo bi se reći da je to i jedan vid umjetnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ja već imam teoriju o Koperfildu i onome što on radi , a neke nove zanimljive informacije za koje sam čuo sinoć su je i potvrdile

Pricaj, zivo me interesuje. Ja sam pokusao jednom prije par godina kad sam gledao neki show da shvatim kako on to sve radi medjutim, ubrzo sam dobio poprilicno glavobolju i odustao od toga :) Sad samo gledam, divim mu se i uzivam.

Ipak, nanevjerovatniji trikovi su mi oni kada ode na Havaje, Jamajku ili gdje vec ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2005, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
to sa jamajkom mi je najsumljivije...

za kip slobode sam cuo. ali me interesuje kako niko nista nije rekao u vezi sa nestajanjem jednog voza tj vagona.
cini mi se da je ovako trik isao... vagon su opkolili ljudi njih nekoliko desetina i on je onda velikim platnom prekrio vagon a cije su krajeve drzali ti ucesnici trika. zatim je on ludjacki hodao okolo da bi vagon prvo poceo da levitira a na njegov znak on je nestao i platno je samo palo na zemlju. a ljudi ono, izbezumljene face nevjerica....... ne sjecam se da li je i kako vratio vagon... davno je to bilo prije 10g ako se dobro sjecam.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 01:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
gledala sam neki dan to sa vagonom.
nemoguce...

a vader, od tebe ocekujem da nam izneses svoju teoriju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 06:47 
FLASH je napisao:
simplicity je napisao:
Poenta je bila u rotirajucoj pozornici, koja s ekompletno okrene za 180 stepeni . :)

A kako ce se okrenuti za 180 stepeni, ako je publika oko cijele pozornice (bar je tako bilo na tv-u)?

FLASH sjecas se shta sam ti prichao :D
E to je to ebemu misha....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vadere, sad neces ostati ziv. Bolje da si rekao da nista ne znas. :D
De ti nama otkrij koju tajnu.

Imala sam jedan link, gdje su bas otkriveni neki pojedini njegovi trikovi, ukljucujuci i kip slobode. Ali je na njemackom jeziku. ako je nadjem, postavicu taj link ovde, pa ko zna njemacki... nek procita.

Sve u svemu, bio trik ili ne... Copperfield je bio i ostace najbolji "madjionicar" svih vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]