V@nja je napisao:
On uzme 10 ili 12 lopti (cini mi se da je toliko - nisam siguran, uglavnom onoliko lopti koliko i ljudi) i pocne da ih baca po sali, u isto vrijeme kad ih on pocne bacati otpocne i neka muzicka numera. Sve dok muzika traje ljudi se dobacuju loptama (bez ikakvog reda ili poretka) i kada muzika stane, oni ljudi kod kojih su bile lopte su izasli na scenu.
Tako su birani i ljudi u Sarajevu za trik koji sam opisao. Za druge trikove ih je birao bacanjem frizbija ili nekih kuglica po sali. Recimo baci frizbi ne gledajuci u publiku, a onda onaj ko je uhvatio frizbi bira drugu osobu tako sto taj isti frizbi baci nasumce u publiku i tako redom, koliko mu osoba treba...
Vader je napisao:
Te lampe koje su imali u rukama dok su bili iza zavjese, pretpostavljam da su se u jednom trenutku "ugasile" (u trenutku "nestajanja" ljudi koji su ih imali u rukama), a prije padanja zavjese?
Na to bas nisam obratio paznju. Ako su se lampe i ugasile to je bilo djelic sekunde prije nego sto je zavjesa sa platforme pala...
Vader je napisao:
Kako su tebi izgledali ti ljudi nakon što su utrčali, ako si ih mogao osmotriti? Njihova lica, pogled, držanje? Eventualna reakcija osoba koje su sa njima došle i sjedile da gledaju Copperfilelda? Reakcija ostale publike?
Interesuje me psihološki efekat toga, posebno na ljude koji su odabrani da u tome učestvuju.
Da li je bilo moguće da to nisu nasumice odabrani ljudi već Copperfileldovi ljudi, iako su birani na zanimljiv način? Da li su vam sjedala na koja ste sjedali bila numerisana na karti, kao u bioskopu, i samim tim unaprijed određena?
Uh Vader imas puno pitanja za jednog obicnog posmatraca predstave, ali evo... Bio sam malo dalje od ulaza tako da nisam mogao da osmotrim te ljude, pogotovo njihova lica i reakciju. Da su to bili Copperfieldovi ljudi tesko je povjerovati, posto je prakticno za svaki trik birao ljude iz publike, znaci da bi tu moralo biti otprilike 30 njegovih ljudi u publici, a vec sam opisao nacin na koji je birao ljude tako da mi je prilicno tesko povjerovati u namjestaljku sa ljudima infiltriranim u publiku, pogotovo sto je jedan od aktera bio i klinja od nekih 7 godina. Sjedista jesu bila numerisana sto je i logicno, jer su u Zetri inace numerisana mjesta na kojima se sjedi, koliko znam...
Inace meni je od pomenutog trika mnogo upecatljivija bila iluzija zelenog kadilaka, koji se niotkuda poojavio na bini. Kadilak se pojavio na stubovima ispod kojih su stajala dvojica ljudi iz publike i malo je reci da su ljudi bili iznenadjeni kad se iznad njih stvorio automobil...