BSE je napisao:
...kao prvo i prvo ovdje uopste nije dobro osim ratnim profiterima i politicarima
ovdje nemas nista, ni osnovna ljudska prava a kamoli sta drugo - ono sto se vrti na tv-u je svakodnevnica ili bolje receno surova realnost
nemoj mi prodavati pricu da ima posla kad je nezaposlenost abnormalno velika
mozda nije bio truo grad ali sada jeste, a vjeruj mi znam se zabavljati (eto navedi mi samo jedan dobar koncert koji se desio u poslijednje vrijeme ili neki dobar rave party - nema i to min. godinu i po dana)
elem pare ne lijece sve a pogotovo ovdje ne jer su 2 kucna prijatelja umrla zbog ovdasnjih "doktora" a jednom je zamalo dijete otislo tim putem al` sva sreca otisao je u Bgd na vrijeme i spasili ga operacijom
kad se sve moze kad se hoce super objasni meni i malom milionu mladih u BiH kako do stana, posla, uslova za zivot,... ?
prijatelja imam (mozda i vise nego ti) i o tome mi pogotovo ne soli pamet
E ovakve izjave me stvarno iritiraju. Prvo, kako ti to opisa, pomislio bi da zivish u Etiopiji, drugo, meni je dobro a nisam ni ratni profiter a ni politicar (ne daj Boze!), dakle bezveze je sto tako generalizujes i pretjerujes! Slazem se da je tesko i jebeno, da su plate male itd itd, ali me nerviraju misljenja tipa: "ma ovde je raspad, ajmo svi bjezat negdje", "nemoguce je bilo sta promjeniti, samo emigrirati", "nece biti bolje, samo gore", blablabla...

takve izjave uglavnom daju osobe koje su ili lijene, il neobrazovane, a najcesce kukavice! (BSE nemoj da se ljutis)! jer sta mislis kako je bilo, recimo u Njemackoj nakon II svjetskog?? Pa Rusi su ih zgazili, satrali, Berlin poravnat sa zemljom (bombardovanje i rusenje Beograda je mala maca), a vidi ih sad! A ZASTO??? zato sto nisu kukali i bjezali u druge zemlje, nego su shvatili da nema druge nego da zapnu, da se late posla, kakvog takvog, a rezultata na kraju mora biti. Sustina je u mentalitetu, drigi je u pravuy kad je rekao da smo mi Bosanci ljencuge. Mladi su se ovde tako probeterili da je to zalosno, Samo kukaju (po kaficima!) i ocekuju da im posao i lova padnu s neba. Nije samo rat kriv zbog nestasice, ljudi su se promjenili. Pa moj stari je studirao u Zagrebu (jer ovde nije bilo grafickog faksa) i tamo je sa kolegom 4-5 sati dnevno istovarao ugalj da bi platio studije i sobu, jer mu otac nije imao da posalje. Kuci bi se vracao potpuno crn, kupanje, pa se fataj knjige! nije kukao kako nema i kako se ne moze (iako je imao vise razloga nego mnogi ovde danas) al jebiga, napravio je nesto u zivotu! a razmisli malo pa mi reci iskreno, ko bi danas, od mladih u da BL prihvatio tako da istovara ugalj?? NIKO, ali NIKO, druze!! taman da nema za hljeba, nece se fatati takvog posla jer svak ima kont u glavi da ce mu se ljudi odma smijati sto to radi! Ispod nivoa je, jebes ga

! kompleksasko razmisljanje! zato je lakse uzicati marku pa zasjesti u basticu kakvog kafica pa uz kaficu kukati i cmizdriti na sva usta kako se nema i ne moze se, kako ce se sve raspasti, i jedino sto se moze je preko grane!
Da se razumijemo, ja nemam nista protiv ljudi koji odu, ili koji zele da odu! Sto kaze Vader svi smo mi drugaciji - sto ljudi sto cudi! Ako mislis da ces biti sretniji tamo negdje, sretan put i sve najbolje. Pa i ja sam razmisljao o tome. I uvijek mi je drago kad cujem da se neki "nasi" uspjeli tamo, da ih ljudi cijene i sl. a narocito kad cujem da pored svega nisu zaboravili odakle su! Samo nerviraju me ove price da ce se sve ovde raspasti i da je ovde nemoguce nista ostvariti! Nije istina - sve se moze kad se hoce, samo treba malo volje i muda!