Шајин je napisao:
а јој как осе све купују гласови...чега сам се наслушао ових дана. пола ових начелника користи своје тренутне позиције ии обећавај усвашта. а и лако им је то испунити када то нису њихове паре него народне...
и није ми јасно да су толико проклети. имаш плату 2000-3000 марака(плус питај Бога колико још испод стола за разне тендере и слично) и оепт ти то није довољно него се кандидујеш и за одборника... ја бих увео неки закон да ако радиш у општини можеш бити одборник само ако се одрекнеш одборничке плате... стока проклета
Hah, tako svi kažu

Ne znam tačne cifre ali znam o čemu se radi, pa ne zamjerite. Prošle godine je u Americi stvoreno novih 200 milijardera, što njihovim radom, što srećom, što lopovlukom. Uprkos tome što je tržište nestabilno, što sutra mogu bankrotirati i ostati bez svega vrlo lako, znaš li da je
98% nastavilo pod svaku cijenu, na svaki način da širi svoju imperiju.
Sad i ja ti, i oni koji ovo čitaju bi sigurno uzeli tu milijardu i živjeli spokojno do kraja života, bez prevelikog rizika sa sa "gulubom u ruci", ali odgovor je u tome da je glad za novcem nepresušna, iako ga nikada neće stići potrošiti do kraja.
U istoj, malo možda manijoj mijeri razmišljaju ti političari i birokrate oko njih. A zbog nemilih događaja dosta tih ljudi su veoma loše živjeli, siromaštvo itd. A kad je neko bio siromašan, pa se domogne velikih para ili mogućnosti da stekne velike pare, on će to u većini slučajeva uraditi. Samo što neće imati mjeru, neće znati da se zaustaviti, jer mu se uvijek u podsvjesti vrti ona slika kako je nekad imao vrlo malo, pa hoće pod svaku cijenu da stekne što više za sebe, djecu rodbinu itd..
Ja mislim da je to tako.