banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 03:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 30 Avg 2017, 18:55 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Milan je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
ja neznam dal je ono onako svaki dan

da, svaki dan je onako

sta ce ljudi, slovenija blizu, plata manje vise solidna, uredno prijavljeni...d druga otac radi od 2000-te za neku slovensku firmu po njemackoj, kaze covjek sasvim solidna plata, jeste da se radi, ali boze moj

Ako je onako svaki dan, onda smo mi propali....

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
veljo1981 je napisao:
Brale001 je napisao:
veljo1981 je napisao:
Kako nas je kurnuo onaj Santic da sunce tudjeg neba ne grije, kakav pas, ko zna koliko je uzeo para od tadasnje vlasti, tacno bih ga mogao iskopati

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ovo ne ide u bilo kome kontekstu, Santic = pas. Fino bogami Veljo.

Prodo si svoje volove i kola za dzabe ili nizasta, ko ti je krivi(nije licno tebi). Sad kad treba povuc jbg. vuci sam i budi "redi" da te upregnu u tudja kola.
Cuj, najlakse Santica izvuci iz konteksta i okrivit. :)
Poenta je da su se ovde uvijek pricale bajke a Santic je kako kazu reperi upao u punch, nije trebao pricati bajke pa ne bi

Poredjenje i spominjanje Santica nije adekvatno ni vremenu a ni prilikama onda i sad.

Santiceva BiH je bila okupirana i aneksirana. Ti zivis u "slobodnoj demokratskoj drzavi". Sto bi rekli komsije: "Svoj si na svome" samo je do tebe.
Ili mozda bi sve ovo "bilo bolje" i bez egzodusa da si u NATO. :wink: :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U BL nema vise Banjalucana, sve gastos do gastosa.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Ja mislim da je slovenacka amabasada aktivna nesto 3x sedmicno po nekoliko sati, a dolazi raja i iz federacije.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 19:43 
Bič božji
Bič božji

kutak je napisao:
Ja mislim da je slovenacka amabasada aktivna nesto 3x sedmicno po nekoliko sati, a dolazi raja i iz federacije.

Tome sam se i nadao, jer ako je onako svaki dan, onda ga jebi...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Brale001 je napisao:
veljo1981 je napisao:
Brale001 je napisao:
veljo1981 je napisao:
Kako nas je kurnuo onaj Santic da sunce tudjeg neba ne grije, kakav pas, ko zna koliko je uzeo para od tadasnje vlasti, tacno bih ga mogao iskopati

Ovo ne ide u bilo kome kontekstu, Santic = pas. Fino bogami Veljo.

Prodo si svoje volove i kola za dzabe ili nizasta, ko ti je krivi(nije licno tebi). Sad kad treba povuc jbg. vuci sam i budi "redi" da te upregnu u tudja kola.
Cuj, najlakse Santica izvuci iz konteksta i okrivit. :)
Poenta je da su se ovde uvijek pricale bajke a Santic je kako kazu reperi upao u punch, nije trebao pricati bajke pa ne bi

Poredjenje i spominjanje Santica nije adekvatno ni vremenu a ni prilikama onda i sad.

Santiceva BiH je bila okupirana i aneksirana. Ti zivis u "slobodnoj demokratskoj drzavi". Sto bi rekli komsije: "Svoj si na svome" samo je do tebe.
Ili mozda bi sve ovo "bilo bolje" i bez egzodusa da si u NATO. :wink: :wink:
Ovo je okupirano i nista nije slobodno
Koliko vidim tebi ovo ovako pase?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Veljo dobro se razumijemo ja i ti, vidis moje navodnike.
Daleko od toga da mi je drago ili da meni pase uostalom nisam ja ni ti u pitanju.

I egzodus i sve ostalo ide kako treba, nista se ne desava slucajno ili "sticajem okolnosti". Ni Darvin nije vjerovao u slucajnost a ni nazarecanin. Okolnosti se planiraju i prave.

Ova djeca sto odlaze su prodata kao africko roblje. Veljo, da bi bio rob ne moras imat crnu kozu.
Neko tu kesira i dalje jos uvijek dobro, ne gube svi.
Htio sam reci na pogresna vrata kucas, pusti Santica covjek je pjevao o ljubavi prema rodnom kraju, zar je to sramota i grijeh?
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka

Ma dzaba, sumnjiv si mi odavno ko i Santic :)

Svu muku tvoju, napor crnog roba, pojesce silni pri gozbi i piru...
Jbg, ne ide mi to nikako sa ostajte ovde, znaci logika, znaci Santic prodana dusa kao i danas sto su politicari, znaci ako ga branis ide ona s kim ti takav si, znaci Brale... :)

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2017, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
ima nekih sema za slovensku vizu,zato su velike guzve,vecina tih ljudi ide za Njemacku i Austriju...

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 07:18 
Stara kuka
Stara kuka

Registrovao sam se na EURES prije par dana, steta sto se nije javio sved umjesto ovog talijana, uglavnom citaju cv-ove pa ovi kao ja sto nemaju rodjake vani mogu iskusati srecu. SretnoSlika

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Citiraj:
kako nas je kurnuo onaj Santic da sunce tudjeg neba ne grije, kakav pas

:D Ovo je dobro. Sviđa mi se način na koji veljo razmišlja.

Dobro, trebamo razumjeti i Šantića koji je ovo napisao u vrijeme nacionalnog buđenja i preporoda.
Tada nam je nacija bila mlada, poletna i puna ideala.

Kasnije, a naročito tokom 90', stihovi su korišteni da se narodom manipuliše i to su ih koristili isti oni koji su ovu zemlju oglodali do kosti.

Tako da ova veljina rečenica i zaključak imaju itekako smisla.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dukke je napisao:
Citiraj:
kako nas je kurnuo onaj Santic da sunce tudjeg neba ne grije, kakav pas

:D Ovo je dobro. Sviđa mi se način na koji veljo razmišlja.

Dobro, trebamo razumjeti i Šantića koji je ovo napisao u vrijeme nacionalnog buđenja i preporoda.
Tada nam je nacija bila mlada, poletna i puna ideala.

Kasnije, a naročito tokom 90', stihovi su korišteni da se narodom manipuliše i to su ih koristili isti oni koji su ovu zemlju oglodali do kosti.

Tako da ova veljina rečenica i zaključak imaju itekako smisla.

:) Tako je Dukke, slazem se stobom. Kao sto si gore rekao bagra je ekipa koja "zavrti" Santica i slicne rodoljube kad zatreba vazelina za navlacenje plebesa.
Nisu ni oni psi. Pas je najbolji covjekov prijatelji i korisna zivotinja. Ovaj sloj ide u nizu vrstu puno blize zemlji.

Ako je neko zloupotrebljen ne treba ga stavljat u istu grupu sa onim koji ga zloupotrebljavaju. Santic ne nosi te "zasluge".
Ali opet, za covjeka je istina ono u sto on vjeruje. :)

Poslednji put menjao Brale001 dana 31 Avg 2017, 16:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Занимљиво размишљање.
Citiraj:
"Neki dan svi mediji u regionu su prenijeli izjavu novinara Slobodana Muftića, javio nam se iz Švedske. Tamo je navodno toliko savršen obrazovni sustav da dijete trebaš samo upisati u školu i poslije više nemaš nikakvih briga oko njegovog školovanja. Nisu ovo prve objave ovakvog sadržaja, kojima se svjesno potiče daljnje iseljavanje iz ovih naših prelijepih krajeva.

U toj kampanji koja traje godinama, sudjeluju i mnogi mediji. Cilj je stvoriti atmosferu beznađa i može se reći kako se taj plan uspješno provodi. Motivi za napuštanje uglavnom su ekonomske prirode i vrte se oko uvijek istih egzistencijalnih pitanja.

Nesumnjivo, u Europi postoje države koje našim građanima nude bolje plaćene poslove, a potencijalno i bolji život, njima i njihovoj djeci. Odluka o napuštanju racionalna je i mudra. Predanim radom vani se može postići više toga nego u Domovini. Sve su to validni argumenti, ali ono što mi u toj sveprisutnoj poruci smeta jest manjak bilo kakvog osjećaja osobne odgovornosti. Onaj koji napusti svoje ognjište onda iz Švedske, ili neke druge uspješne i sređene države piše kako je tamo sve lijepo i krasno, trebao je sebi, prije nego što je otišao, postaviti jedno jednostavno pitanje: što sam ja učinio da bude bolja moja država?

Nitko od nas ne bi trebao bježati od osobne odgovornosti. Možemo navesti stotine razloga zbog kojih je naša domovina danas u ovakvom stanju, i niti jedan od njih ne odnosi se na nas same.!?

Gdje smo u toj priči mi? Sve, od komunističkog nasljeđa, pljačkaške pretvorbe i privatizacije, do političkih elita koje nas uništavaju i piju nam krv, legitimni su izgovori, ali su ipak samo izgovori. Ima puno ljudi koji svakodnevno čine dobre stvari i ne pomišljaju na odlazak, ali mi o njima ništa ne čujemo jer se promoviraju isključivo oni pojedinci koji potiču i druge na daljnje iseljavanje. Jer, prava ljubav prema domovini nije samo pjesma, emocija i ponos, već i djelo, rezultat naših kolektivnih i individualnih napora. Svatko može makar nešto poduzeti da bude bolje.

Od stalne kuknjave i širenja katastrofičnih vijesti, nemamo nikakve koristi. Uostalom, kukavički je za sve ono što ne valja uvijek upirati prst u sile nad kojima prividno nemamo nikakav utjecaj. Sve mane i tegobe ove države nisu samo Čovićeve, Dodikove, Bakirove ili bilo čija osobna sramota. To je sramota sviju nas. I sada, kad smo to konstatirali, što će svatko od nas napraviti da nam domovina bude bolja? Bježanje nije riješenje. Ovakve lijepe zemlje kao što je BiH nema ili ako ima to je rijetkost. Šume, vode......."

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Obicno sviranje patriotskom q na temu jedne jedine. Pogotovo kad zausti o ljepotama.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka

Nije to sramota svih nas, e to ti je ta prica, mi smo malo krali, malo vise a nismo mi samo krivi to je krivica svih nas
E pa moja nije, to nek prosipaju pricu nekom mladjem i glupljem al sve je manje takvih
E sad, covjek bi rekao boli me kar, ja cu sebi zaraditi cijepajuci drva il radeci na mjesalici a sta ce oni sto 5 u kancelariji na drzavnoj sisi radi posao sto bi mogao jedan za 2 sata, teski degenerici uglavnom koji su znali samo lijepiti plakate i lizati cmar, normalno zeljeli bi da crknu od gladi al crknuce k, dice cijenu struje, vode, registracije vozila, mjerice prozore na kuci pa ko bude imao vece taj ce vise placati svjetlost i dalje ce ih ostati 5 na poslu koji jedan zavrsi za 2 h
Ko moze gas, ovo se vise popraviti ne moze, prihvatiti kulturu i obicaje zemlje koja te prihvati i normalno zivjeti

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 18:59 
Bič božji
Bič božji

Ovo kao da je pisao poslodavac koji ne moze da navata vise robova.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako je neko zloupotrebljen ne treba ga stavljat u istu grupu sa onim koji ga zloupotrebljavaju. Santic ne nosi te "zasluge"

Slažem se sto posto.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

More je ovakvih tekstova u zadnje vrijeme.
Ne zna se koji je luđi i besmisleniji.

Isto se može reći i za ove tekstove kojima ljudi veličaju neku državu u koju su se preselili.
Tipa ovo vezano za Švedsku.
Ok, preselio si se, vjerovatno i namučio dok si sve sredio, sad uživaj, spasio si se, pusti kraju pisanija.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka

Zasto ne bi pisali
Recimo ja imam godisnje 750 sati prekovremenih, 5 dana godisnjeg, preko banke 480 km ostalo na ruke, bolovanje samo ako ne mogu na noge, i tako vec 17 godina...
Sto sad neko ne bi pisao o tome kako ima 5 sedmica godisnjeg, citavu platu preko banke, mozda se ja kolebam pa kad to procitam kazem idem rizikovati

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Klepis ga preko biroa, a on nema opcije vrdanja i odbijanja iako svi znaju da ide raditi za 100 maraka i manje. Jer ako odbije gubi povlastice koje ima na birou.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]