dtkbl je napisao:
blus reci mi koliko m2 grije taj od 6 a koliko od 9 kw? Meni treba za 60 m2, mislim da će biti dosta od 9kw (već onaj za 12 moraš ugrađivati trofaznu struju) I znaš li otprilike reći koliko troši struje? Spomenuo si da je to manje ili isto nego toplana. Dakle mene konkretno zanima ako bi mi ovaj od 9kw bio konstantno uključen jel to recimo 300 km mjesečno ili više??? (zgrada je starija bez fasade, a stolariju planiram mjenjati)
Meni je u stanu od 50 m2 preporucivan kotao od 6 kw,koji je bio "na granici".Međutim.kotao od 9 kw je skuplji za nekih 30-40 km i logično,kupio sam njega,i mogu ga podesiti kao sto sam rekao na 1,2,3,4,5,6,7,8 i 9 kw da radi.U kuću,na tu gornju etažu sam stavio od 6 kw samo iz razloga sto su mi to spavaće sobe,te i onako ne radi često,a na donjiem spratu je 9 kw.Ja sam konkretno u januaru potrosio u stanu sve ukupno oko 800 kw struje,sto ti je po nekoj srednjoj tarifi oko 100-110 km.To je potrosbja za citav stan.Moram napomenuti da je stan nov,sa demitom od 8 cm,sa 2 vanjska zida,stanom iznad i ispod,te pvc stolarijom.Dakle idealno za tu vrstu grijanja.Pazi,ne radi ti on stalno.On radi na principu bojlera.Dakle,ti mu na sobnom terostatu zadas da je temperatura u prostoriji 22 c.On radi prvo na 7(to ti govorim zato sto je kod mene podesen na 7 kw,a mozes ti staviti i na 5,6...),pa sam spusti na 5 pa na 4kw dok te postigne tu temperaturu.Cim nabije 22 c on se gasi i miruje dok ne padne na 21.5 i opet se pali i dogrijava tih 0,5 c,tako da nema teorije da ti je on stalno ukljucen...