banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma naveo sam primer Beograda iz razloga sto i posle godinu dana od bezviznog rezima ti low cost letovi nisu low cost :)

Kazem da je najpovoljnije kolima (ako je bar dvoje ljudi) iz razloga sto je mene put uvek izlazio jeftinije nego alternativnim prevoznim sredstvom... Ustedi se nekih 20-50evra (sve zavisi kako se provuces za parking, jer je vani parking jako skup... ali i za to ima resenja) :)

Jednom do dva puta godisnje se moze otputovati negde, sve zavisi kakvi su ti prohtevi... Samo sto su kod nas ljudi navikli da izadju navece i potrose 100KM za vikend, a kada pogledas te novce sto ostave u kafani mogu iskoristiti za putovanje (sto ja uglavnom i radim)... Sve zavisi ko sta vise voli, putovati po svetu ili se opijati u kafani u kojoj visis svaki vikend

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Šajin je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Ko je putovao putovace ko nije nece bez obzira na vizne olaksice. Onaj ko je imao da ide na zimovanja u Svicu, Francusku Austriju ima i da ode do Sarajeva po vizu onaj sto nema ni za Kupresa njemu ova olaksica nista i ne znaci.

Kratko i jasno.

мање више у праву си. мада ја знам и неке људе који имају родбину у њемачкој и већ неколико година неће да их посјете јер морају гањати визе у сарајеву и немају живаца за то. а овако кад се укине визни режим, ићи ће сигурно, мада су то ријетки случајеви

Ovde se radi o lenjim ljudima jer uz garantno pismo tetke i dva odlaska u Sa ti putujes trosak mozda od 200KM tu vise nije problem do drzave vec do lenjosti covjeka.

Znaci mozes do tetke al ti se neda

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hertzog je napisao:
Ma naveo sam primer Beograda iz razloga sto i posle godinu dana od bezviznog rezima ti low cost letovi nisu low cost :)

Kazem da je najpovoljnije kolima (ako je bar dvoje ljudi) iz razloga sto je mene put uvek izlazio jeftinije nego alternativnim prevoznim sredstvom... Ustedi se nekih 20-50evra (sve zavisi kako se provuces za parking, jer je vani parking jako skup... ali i za to ima resenja) :)

Jednom do dva puta godisnje se moze otputovati negde, sve zavisi kakvi su ti prohtevi... Samo sto su kod nas ljudi navikli da izadju navece i potrose 100KM za vikend, a kada pogledas te novce sto ostave u kafani mogu iskoristiti za putovanje (sto ja uglavnom i radim)... Sve zavisi ko sta vise voli, putovati po svetu ili se opijati u kafani u kojoj visis svaki vikend

Znači 400KM mjesečno samo za vikende? :)

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Samo sto su kod nas ljudi navikli da izadju navece i potrose 100KM za vikend, a kada pogledas te novce sto ostave u kafani mogu iskoristiti za putovanje (sto ja uglavnom i radim)... Sve zavisi ko sta vise voli, putovati po svetu ili se opijati u kafani u kojoj visis svaki vikend

Zato ja sinoc plati i tvoj i svoj ceh kontam siromah nema kad on od steka za puta od sad ko slovenci svako svoje pice placa :angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Bcpj-q0Snc[/youtube] :headbang:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Samo sto su kod nas ljudi navikli da izadju navece i potrose 100KM za vikend, a kada pogledas te novce sto ostave u kafani mogu iskoristiti za putovanje (sto ja uglavnom i radim)... Sve zavisi ko sta vise voli, putovati po svetu ili se opijati u kafani u kojoj visis svaki vikend

Zato ja sinoc plati i tvoj i svoj ceh kontam siromah nema kad on od steka za puta od sad ko slovenci svako svoje pice placa :angry4:

Ko te jebe kada se otimas oko racuna :lol: :lol: :lol: :lol:

@Unbeliever
Ako sve bukvalno shvatas, onda da... 400KM mesecno samo za izlaske :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
што се тиче љетовања, биле су страшно јефтине понуде ове год. у СРБ за Грчку нпр..
већина људи које познајем ишли су у ГР јер кад се сабере смјештај, превоз и те зајебанције Грчка изађе скупље 20-30 ЕУ..
може се путовати социјално ко има воље да се мало распита, ишчачка итд..
углавном, контам да ће се полне болести утростручити у БиХ пар мјесеци послије бијелог шенгена :lol: :lol:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Hertzog je napisao:

Ko te jebe kada se otimas oko racuna :lol: :lol: :lol: :lol:

@Unbeliever
Ako sve bukvalno shvatas, onda da... 400KM mesecno samo za izlaske :roll: :roll: :roll:

Pa koliko onda potroše 60, 70, 75, 76, 80, 83KM? :lol:
Bukvalno nego kako, ekonomija je surova. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Hertzog, to sto nema jeftinog leta do Milana, to ne znaci da ga nema za nigdje :) Vanja vec spomenu, Zg ima Germanwings, Osijek ima Rayanair. Sa tih destinacija se moze letiti do Barselone, Kölna.. Ne da mi se sada lupati na pamet, sve ti pise. Ako bukiras kartu do 3-4-6 mjeseci unaprijed, mozes da letis za nekih 50 eura. U svim EU gradovima imas hostele, koji su bud zasta. I vidis pola svijeta za sitnu lovu. Ali lakse je otici do Parkica na kafu, palamuditi po vas dan po forumu nego pokrenuti dupe i vidjeti svijeta :D

Da ne spomenem smijesne cijene all inclusive putovanja.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Hvala na odgovorima! U pitanju je austrijska ambasada, to je crni humor sta rade.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
што се тиче љетовања, биле су страшно јефтине понуде ове год. у СРБ за Грчку нпр..
већина људи које познајем ишли су у ГР јер кад се сабере смјештај, превоз и те зајебанције Грчка изађе скупље 20-30 ЕУ..
може се путовати социјално ко има воље да се мало распита, ишчачка итд..
углавном, контам да ће се полне болести утростручити у БиХ пар мјесеци послије бијелог шенгена :lol: :lol:

U Grcku se islo i kada su bile vize, jer nisu hteli u CG, a GR pogotovo, nije to do bezviznog rezima

@ajkula
Za dalje destinacije avion da, za blize, bas i ne... Opet ti preko mene zajebavas narod :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Ali lakse je otici do Parkica na kafu, palamuditi po vas dan po forumu nego pokrenuti dupe i vidjeti svijeta :D

I kukati kako nema posla :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Hristov, jesi li siguran?
Moja mama je putovala u Bec pocetkom septembra. Isla je kao predavac na jedan kongres i sve sto su joj trazili ovde u konzulatu je standardna dokumentacija (potvrda o zaposlenju, izvod poslednje 3 plate, pozivno pismo). Nikakvih problema niti dodatnih placanja izuzev placanja vize nije imala.
Doduse, mozda je to slucaj sa ambasadom u Sarajevu, ali opet - to nas u BL ne tangira s obzirom da se viza moze i bez problema dobiti u njihovom konzulatu ovdje.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja sam dva puta išao u Španiju za 40KM u jednom smjeru (bus do Linza 20KM + Ryanair Linz-Barcelona 20KM). Karta se naravno mora kupiti par mjeseci unaprijed, pa mi je do sada to uvijek bio rizik, jer sam kupovao napamet ne znajući da li ću dobiti vizu. Sad će se bar moći planirati unaprijed.
Vozom se recimo do Budimpešte iz BL može doći za 40KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Niste vi prosječni stanovnici RS-a.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Vanja, mislio sam na Sarajevo. Btw. konzulat u BL salje dokumente za SA, sve u svemu ispada da je najbolje predati dokumente u BL konzulatu, jer se i ovako i onako ceka 7 dana, s tim da ustedis ako predas dokumente u BL.

Evo u vezi tog famoznog placanja (skrolujte do tacke 3 - "Dodjela termina"): http://www.bmeia.gv.at/bh/ambasada/sara ... /vize.html

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:

Nego?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:

Nego?

Prosječan stanovnik se ne služi kompjuterom i nema za internet.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
blaf77 je napisao:
Ne znajuci za odluku odem danas u CIPS da uzmem papire za pasos, a CIPSa tamo nema, premjesten u SUP od 2.10.

zna li neko do koliko sati radi služba za izdavanje pasoša u sup-u, i koliko se plaća?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
V@nja je napisao:
Citiraj:
Skup je put, a jos uvek nemas jeftinih letova ni iz Beograda, tako da ta prica nema osnova

ZG/Osijek imaju low-cost letove, a i jedan i drugi su blizi od Beograda.
Nije nuzno da se putuje avionom, to sam naveo samo kao jedan od primjera. Moze se ici i automobilom, pa uz podjelu troskova goriva / puta, opet nije nemoguce otici na neku od destinacija u Evropi.
Nisam ja rekao da je put u EU dzabe, daleko od toga, ali da je nemoguce - nije. Sada kada nema troska putovanja u SA po vizu + placanja iste makar je za nijansu jos i lakse.

Ok, ali treba doci i do ZG tj. Osijeka. Jesi li pokusao nekad javnim prevozom doci do Osijeka?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]