skeva je napisao:
Hocemo li pokusati nauciti par cinjenica. Cetnici ne postoje, posto kralj vise nema vlast nema ni svoju vojsku tako da nema ni njegove regularne vojske. To sto ljudi vole popiti, okrenuti vola na raznju i Srbovati ne znaci da su cetnici, nego samo nose simbole kraljevine Srbije i mlate praznu slamu. Jedan moj djed je bio cetnik, drugi partizan, ni jedan nije mahao nozem i klao ljude okolo nego je jedan vjerovao u komunizam, drugi u Boga i kralja.
Vehabije postoje, vrlo su stvarni, vole se raznijeti i ubijati neduzne ljude zarad svojih ideala, oni su opasnost za sve, za muslimane JER NISU MUSLIMANI, za Srbe jer NISU PRAVOSLAVCI, za Hrvate JER NISU KATOLICI. A posto sve sto im se ne slaze sa njihovim umovima oni vole pobiti, ugrozeni su svi.
Nemojte mijesati babe i zabe.
Ma samo mi nesto zape za oko. Neb ja uvezi teme al kad spomenu ti svoga djeda.
Svaka cast djedovima ja se pred njima uvijek dubok naklonim. I uvijek govorim ne treba zalud ih prozivat.
Kako god je bilo i sta god im se desavalo tad u tom vremenu (drugog svijetsko rata) oni su sa svim svojim manama ,svim nedostatcima i falinkama bili puno bolji ljudi nego sto mi sada!!
Vec sam rekao to prije, ponavljam se al nema veza ja volim ovo cut jos jedanput.
Kad bi nasi djedovi mogli da nas na sekundu vide i kad bi mogli nesto da promjene u njihovom tadasnjem zivotu a vezano za nas, kad bi im dao svemocni sansu za jednu jedinu zelju sebi da ispune, onako garant na bjanko. Siguro bi odlucili da im se jaja odsjeku masovno na dobrobit covjecanstva a naravo veliku zalost nasi baka.
A i ti poredja ove partizane i cetnike te ih naslika samo spram Kraja,Boga i Komunizma.
Ispade malte ne isto kao kad bi proredo recimo plavuse i crnke pa daj koje su bolje i lijepse.
Pa u tom duhu i muci odlucivanja kaze dobar je Rade samo eto nekako navalio da tetosi plavuse a Dule opet samo crnke satire.
Ma jel bio rat covjece? Imal tu dje svaba ili su oni bili neutralni, sakupljali ljekovito bilje i vodali Helge okolo po proplancima?
Pozdrav.