banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 14:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jan 2013, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Baš mi žao ove djece koja su prinuđena da idu u ove državne škole, em ništa ne nauče, em svake godine moraju da nadoknađuju što su ovi nehljebovići okolo landarali.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
A najbolja mi je ona voditeljica RTRS-a koja, nakon Kasipovicevog izlaganja, kaze sa sirokim izvjestacenim osmjehom i unaprijed klimajuci potvrdno glavom: Da li se moze reci da je strajk slomljen? :roll:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
kako god da okrenes, ne znam cemu uopste sindikat, evo sad imam informaciju da su svi radnici iz npr. Hemijske skole u BL odlucili sutra raditi... mislim cemu onda sindikat ako ne moze jedinstveno da odluci za sve i kad ne moze da zastiti radnike od odmazde u slucaju strajka...

U toj Hemijskoj skoli je samo maali broj radnika u Granskom sindikatu. Jedan dio je u onom tzv. Samostalnom, a dobar dio ni u jednom. U velikoj vecini srednjih skola velika vecina radnika nije u Sindikatu.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
old fashion men je napisao:
Baš mi žao ove djece koja su prinuđena da idu u ove državne škole, em ništa ne nauče, em svake godine moraju da nadoknađuju što su ovi nehljebovići okolo landarali.

a u privatnim bas zesce nauce? :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 06:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Citiraj:
Četiri granska sindikata u RS-u stupaju u generalni štrajk

Najviši organi sva četiri granska sindikata budžetskih korisnika potvrdili su večeras odluku o sutrašnjem stupanju u generalni štrajk, nakon što su u potpunosti odbili prijedlog Vlade Republike Srpske, ocijenivši ih neprihvatljivim.

Ranka MišićPredsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić rekla je da je ponuda Vlade da se nakon šest mjeseci analizira stanje budžetskih prihoda i rashoda i razmotre mogućnosti povećanja cijene rada, kao i da se u 2014. godini cijena rada poveća za pet odsto apsolutno neprihvatljiva, jer ništa ne mijenja.

Mišićeva je upozorila da se posljednjih dana vrši strašan pritisak na radnike škola u Srpskoj da ne stupe u štrajk i pozvala direktore da se ponašaju u skladu sa svojim ovlaštenjima, kao i premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića da učini sve da se radnici zaštite u svom zakonskom pravu.

"U ovom trenutku smo dobili informaciju da direktor banjalučke Osnovne škole `Miloš Crnjanski` zove radnike i prijeti im otkazom da ne bi stupili u štrajk i da će štrajk spriječiti po cijenu da ne bude duirektor“, rekla je Mišićeva i dodala da je danas u poslijepodnevnim satima Savezu sindikata bio blokiran pristup svim internet sajtovima.

Ona je navela da će prve informacije o početku štrajka imati u ranim jutarnjim satima. Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Stevan Milić rekao je da će se prosvjetni radnici obustaviti rad sutra, nakon čega će se odlučiti o daljim koracima.

U sindikatu tvrde da će u 167 osnovnih i 67 srednjih škola, kao i na oba javna univerziteta u Republici Srpskoj sutra će biti obustavljen rad, pri čemu će nastavnici doći na posao, ali neće ući u učionice.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Duško Jandrić rekao je i da će zaposleni u ovoj oblasti sutra u 7.00 sati stupiti u generalni štrajk uz minimum procesa rada u svim službama, ali da nijedan oblik rada u javnoj bezbjednosti neće biti ugrožen.

On je dodao da je konfuzija izazvana činjenicom da ovaj sindikat nije dao pozitivno mišljenje na akt ministra o minimumu procesa rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova i najavio da će se kod nadležnih institucija ispitati njegova zakonitost.

Jandrić je rekao da do sada nijedan šef organizacionih jedinica MUP-a nije tražio saglasnost Sindikata na određivanje ljudi koji će obezbjeđivati minimum procesa rada, iako prema zakonu štrajkački odbor i rukovodioci organizacionih jedinica dogovaraju koliki broj ljudi će raditi.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Tomislav Vrhovac rekao je da je "Vlada ponudila nerazuman prijedlog kojim je ponizila sve službenike, policajce, pravosudne i prosvjetne radnike". Prema njegovim riječima, odluku o štrajku je prihvatilo 12 članova Republičkog odbora ovog sindikata.

Predsjednik Sindikata radnika pravosuđa Siniša Petrović rekao je da će oko 70 odsto pravosudnih institucija od sutra biti u štrajku, jer su Vladini prijedlozi apsolutno neprihvatljivi i radnici ne mogu da idu ispod minimuma.

On je dodao da su od predstavnika Vlade danas dobili odgovor da novca nema i da se ne može ugroziti aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
zestok je pritisak direktora na radnike - iskustvo iz prve ruke - u prevodu, Kasipovic je pritisnuo direktore najgore nego ikad do sad... radnici uplaseni pod prijetnjama

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Kasipovica treba pod hitno skinuti da bude ministar.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
valjda da ne bude :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 11:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Strajkovali ili ne isto im se pise, para nema, jer je Lemi mora da zasadi novi vocnjak, a ne da se zajebava kao ovi banjalucki klosari i narkomani.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Даће Бог па ће ови владати још 100 година, минимално. Мада, ни опозиција није ништа боља.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Realno... :D

Gledao sam Kasipovica sinoc... Ljudi moji, zaboravio sam koliki je strucnjak za demagogiju.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 16:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Narodski rečeno: sere ko foka!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Јад, чемер, биједа и пропаст. Имамо петсто осамдесет синдиката, не зна се који је гори. Хоћемо да скинемо Додика (мислим с власти), а за кога да гласамо кад су сви његови "противници" у коалицији с њим?
Ма иди бегај, Жико. Ова држава је тешка катастрофа :-(

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Па, ко је читао Закон о раду и Закон о штрајку томе је јасно да не постоји ни теоријска шанса да икакав штрајк успије. При том је савршено небитно о којој бранши говоримо.

Прво - не постоји обавеза радника да буде синдикално организован.
Друго - које произлази из првог, тиме ни обавезност провођења одлука гранског синдиката на нижим нивоима.
Треће - синдикализам је заснован на солидарности унутар цеха (да тако кажемо) - ако су мени радни услови ок, али колегама у другом граду или регији нису, онда ја ступам у штрајк, по одлуци гранског синдиката а не самовољно, да дам подршку колегама које ће мене подржати кад настану проблеми код мене. Те солидарности нема.
Четврто - законом је предвиђено штрајк-брихерство, које произлази из првог и другог наведеног, чиме је синдикат потпуно лишен сваке моћи.

Резултати су јасно видљиви.

ПС: Колико форумаша који су запослени има синдикалну исказницу?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Naravno da nemate za koga drugog da glasate...
Ali zato imaju ovi sto nisu na budzetu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kod nas ovdje pola škola radi a pola ne radi, kako osnovnih tako i srednjih. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
zestok je pritisak direktora na radnike - iskustvo iz prve ruke - u prevodu, Kasipovic je pritisnuo direktore najgore nego ikad do sad... radnici uplaseni pod prijetnjama

u pravu si radnici su u strahu,cak kazu da zovu radnike i prijete otkazom,u ekonomskoj skoli je pisalo jedan dan na oglasnoj tabli da ko se potpise na strajk da ce dobiti momentalni otkaz,al je to skinuto poslije jednog dana i pobune nekog od radnika,al je bilo dovoljno da se zastrase radnici

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
najvise me neravira to sto svi lazu na tone...
Prvo Kasipovic i onaj Cadjo kazu da se ne vrsi pritisak na direktore.
Pritisak je toliki da direktorima se prijeti otkazima ako radnicima ne zabrane strajk.
Znam iz prve ruke da radnik koji zeli ici u strajk nudi da potpisu ugovor o strajku i da ce imati platu u toku strajka manju za 30%.
Naravno niko od zaposlenih nije to prihvatio. A ovamo na sav glas nije pritiak nikakav na direktore izvrsen.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Evil_Dead je napisao:

Ево ја нисам ни знао да тако нешто постоји :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nakon svega šta reći?Jadni prosvjetari i policajci,primat će i dalje redovne plate umanjene 10% koje će namiriti 10% većim mitom. :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Harvester je napisao:
Evil_Dead je napisao:

Ево ја нисам ни знао да тако нешто постоји :D

Pa jesi član ili nisi? :) Je li ti se odbija od plate članarina ili ne?
U mojoj firmi imaju dva sindikata, ja nisam član nijednog.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]