banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 06:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2013, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Danchi je napisao:
I to sto kazete, sta se ko ima zaliti, u Africi ljudi nemaju vode ni sta da jedu, a mi bi ovamo posao, plate.

Spoiler:
Slika

nepokoreni je napisao:
.Ima da cutimo i da ih ljubimo u dupe

Ti ih ljubni dva puta...jednom i u moje ime...meni se ne da

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nije to nepokoreni napisao... Skini sljem, prokuva.

Odoste vi od teme milju. Danchi, o cemu ti pricas?
Ko je rekao da se ne treba buniti; da je dobro ovako...?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 14:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ташко je napisao:
Odoste vi od teme milju. Danchi, o cemu ti pricas?
Ko je rekao da se ne treba buniti; da je dobro ovako...?

Citaj malo temu...pa ces vidjeti ko je sve, odnosno ko sve nije rekao.

I u pravu si, od teme se odlutalo davno, jer ista nije da li studenti dovode pichke u gajbe i znaju li sta je pajser nego zbog cega je narod (a i studenti kao dio tog korpusa) nezadovoljan.

Dzontra, mojne se ljutiti brate, ali jel se samo pravis mutav il' nista ne kontas. Ako je ovo prvo, oprosti, uvijek sam za zajebanciju.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Brale001 je napisao:
NiZ je napisao:
Podrzavam proteste u skoro svakom obliku iz jasnih razloga i mislim da nema potrebe da to pojasnjavam.
Ali od studentskih protesta ne ocekujem nista. Zasto?
Bar pola tih nasih studenata, predvodnika, potencijalnih kreatoria i nosioca nove misli, novih ideja, su neobrazovani. I to ne pricam ko je zavrsio koju skolu, o ocjenama i slicnim manje bitnim stvarima. Koliko njih pise ekavicu jer ne zna pisati ijekavicu? Koliko njih je procitalo nesto od Andrica osim pola Aske i Vuka jer ih je neko natjerao motkom? Koliko njih je uopste procitalo neku knjigu koju nije moralo? Koliko njih zna uopste opisati drzavno uredjenje ove drzave u kojoj zive? Koliko ih zna koristiti racunar dalje od FB-a i youtube-a? Ne gledajte sebe (studenti sa foruma) nego pogledajte ljude oko sebe (svi). Koliko puta ste upoznali, npr. studenta koji ne zna sastaviti prostoprosirenu recenicu, ali je polozio tri ispita i misli da je uhvatio boga za bradu? Ja previse... Zato mislim da se danas ni sutra nece nista bitno postici, mozda se neka mrvica dokotrlja sa stola "velikih" i gotovo. Od koga ocekivati sta? Budimo realni.
Morace proteci jos mnogo vode Vrbasom da se stvari iskristalisu, da se masa izdefinise i postigne nesto smisleno.

Nismo mi jos na dnu. Ima jos prostora da tonemo....

A ti bi da klinja, sa 18, 19 diskutuje Hegela i Fojerbaha ili Hajeka i Fridmana. Zasto se Majakovski ubio i da li je Andric bolji od Krleze i sta je Dzordz Orvel radio u Spanskom gradjanskom ratu…ili zato…Comski ne moze proc u Americi…aloooo.

Jesi ti imo kad 19, 20 znas gjde ti je bio fokus...Jest da lutaju u zahtjevima ali zato i jesu studenti da uce, bar pokusavaju. Treba ih bodrit i pomagat ne sjec i ismijavat…

Nista licno, kako vidis i ja sam nepismen... :D

Nista licno. Ne znam te, mozda si mnogo gotivan lik i mozda cemo nekada pivo popiti i zajedno u njemu uzivati ali na ovoj temi uglavnom lupas.
Ako "klinja" nije sposoban za nesto, onda se toga ne treba ni hvatati. Zamisli da svi voze auto bez da poloze vozacki? Ali "Treba ih bodrit i pomagat ne sjec i ismijavat…" Jok. Treba ih potapsati po ramenu i reci da grijese, mnogo grijese, te da greske ispravljaju ili da se manu corava posla.

I nista licno. Ali to sto si nabrojao nekoliko autora nekoliko djela na nacin na koji si to ucinio te ne cini pismenim. Samo folirantom. Ili, jos gore, studentom filozofije, "sveznalici" koja procita tri Makijavelijeva odlomka i lupa gluposti unaokolo iscasen iz vremena i prostora.
Nista licno, referenciram se samo na tvoje postove sa ove teme. Ponavljam, ne poznajem te i ne mogu suditi uopsteno. Ali ovdje se gubis.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam ozbiljan...ja ničiju guscu ne ljubim...osim Zorenove...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 06:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
NiZ je napisao:
Brale001 je napisao:
NiZ je napisao:
Podrzavam proteste u skoro svakom obliku iz jasnih razloga i mislim da nema potrebe da to pojasnjavam.
Ali od studentskih protesta ne ocekujem nista. Zasto?
Bar pola tih nasih studenata, predvodnika, potencijalnih kreatoria i nosioca nove misli, novih ideja, su neobrazovani. I to ne pricam ko je zavrsio koju skolu, o ocjenama i slicnim manje bitnim stvarima. Koliko njih pise ekavicu jer ne zna pisati ijekavicu? Koliko njih je procitalo nesto od Andrica osim pola Aske i Vuka jer ih je neko natjerao motkom? Koliko njih je uopste procitalo neku knjigu koju nije moralo? Koliko njih zna uopste opisati drzavno uredjenje ove drzave u kojoj zive? Koliko ih zna koristiti racunar dalje od FB-a i youtube-a? Ne gledajte sebe (studenti sa foruma) nego pogledajte ljude oko sebe (svi). Koliko puta ste upoznali, npr. studenta koji ne zna sastaviti prostoprosirenu recenicu, ali je polozio tri ispita i misli da je uhvatio boga za bradu? Ja previse... Zato mislim da se danas ni sutra nece nista bitno postici, mozda se neka mrvica dokotrlja sa stola "velikih" i gotovo. Od koga ocekivati sta? Budimo realni.
Morace proteci jos mnogo vode Vrbasom da se stvari iskristalisu, da se masa izdefinise i postigne nesto smisleno.

Nismo mi jos na dnu. Ima jos prostora da tonemo....

A ti bi da klinja, sa 18, 19 diskutuje Hegela i Fojerbaha ili Hajeka i Fridmana. Zasto se Majakovski ubio i da li je Andric bolji od Krleze i sta je Dzordz Orvel radio u Spanskom gradjanskom ratu…ili zato…Comski ne moze proc u Americi…aloooo.

Jesi ti imo kad 19, 20 znas gjde ti je bio fokus...Jest da lutaju u zahtjevima ali zato i jesu studenti da uce, bar pokusavaju. Treba ih bodrit i pomagat ne sjec i ismijavat…

Nista licno, kako vidis i ja sam nepismen... :D

Nista licno. Ne znam te, mozda si mnogo gotivan lik i mozda cemo nekada pivo popiti i zajedno u njemu uzivati ali na ovoj temi uglavnom lupas.
Ako "klinja" nije sposoban za nesto, onda se toga ne treba ni hvatati. Zamisli da svi voze auto bez da poloze vozacki? Ali "Treba ih bodrit i pomagat ne sjec i ismijavat…" Jok. Treba ih potapsati po ramenu i reci da grijese, mnogo grijese, te da greske ispravljaju ili da se manu corava posla.

I nista licno. Ali to sto si nabrojao nekoliko autora nekoliko djela na nacin na koji si to ucinio te ne cini pismenim. Samo folirantom. Ili, jos gore, studentom filozofije, "sveznalici" koja procita tri Makijavelijeva odlomka i lupa gluposti unaokolo iscasen iz vremena i prostora.
Nista licno, referenciram se samo na tvoje postove sa ove teme. Ponavljam, ne poznajem te i ne mogu suditi uopsteno. Ali ovdje se gubis.

To sto me ne znas, nista nisi izgubio, naprotiv. :D

Podrzavas proteste, to je pozitivno,cijenim to. Kazes od studentskih protesta ne ocekujes nista, smatras da nece promjenit nesto sustinski. Slazem se.
Zasto nece?
Ti kazes da je razlog zato sto su studenti neobrazovani i nema medju njima kako ti rece potencijalni kreatora i nosioca nove misli. Naravno da ih nema i cudo bi bilo da ih ima.
Po meni, studenti u Banja Luci su isti kao u studenti u Barceloni ili u Torontu ili Pristini, Sofiji sto se tice opsteg znanja i sposobnosti ili pismenosti kako god hoces ja tu razliku ne vidim. A takvi isti su bili i oni Beogradski studenti 1968, isto ne informisani, ne nacitani kao ovi sada.
Studentske demonstracije 1968 pocele su bizarno.
Povod ili iskra koja je zapalila sve je bila mala dvorana za priredbu i nemogucnost studenata da istu gledaju ako se ne varam.
Znaci to je bio njihov pocetni nivo tad: Heeej pusti te nas kroz vrata… covjece. Ovi opet poceli: Heej daj te …paviljon. Isto reko bi neko. Zasto ovo pricam 1968 Beograd i 2013 Banja Luka, kakve to veze ima.

Sad dolazi dio koji talasa mase.U Beogradu 1968, parole dole crvena burzuazija, izdali ste pale drugove komuniste, vece minimalne plate, posao mladim - dole prekovremeni rad i druge parole koje nemaju veze sa studentima i fakultetom dosle su iz pozadine.
Ne od kapaciteta kao sto je ovaj Dronjak u BL ili u to vrijeme Vuk Draskovic u Beogradu i slicni…
Dosli su od profesora Filozofskog fakulteta, pisaca, umjetnika i naprednih drustveni radnika tog vremena. Od jedne napredne da kazem kriticne mase koja je trazila promjene.
To su ti tvoji kako ih ti nazva potencijalni kreatori nove misli.
Oni su to bili u Beograd, ne studenti 1968. Vidim ti ocekujes ovdje u Banja Luci to da budu studenti, mislim da to nije fer.
Ako stvarno to mislis onda si u zabludi.

U pravu si ti trebat ce dosta vremena da se ta kriticna masa koja ce dovesti do promjena iskristalise i izdefinise kako si rekao. Ali studneti i njihovo obrazovanje, ne obrazovanje pismenost ili ne pismenost sa time nemaju puno veze.
A to sto sam rekao da sam nepismen, nije metafora u pitanju. Tako i mislim, nema to veze sa nabrajanjem ovih ili onih autora.
Kad sam to rekao mislio sam na pravopisne greske kojih su puni moji tekstovi. :roll: :roll: :roll:
Popravit cu se, obecavam.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 06:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Brale001 je napisao:
Dosli su od profesora Filozofskog fakulteta, pisaca, umjetnika i naprednih drustveni radnika tog vremena. Od jedne napredne da kazem kriticne mase koja je trazila promjene.
To su ti tvoji kako ih ti nazva potencijalni kreatori nove misli.
Oni su to bili u Beograd, ne studenti 1968. Vidim ti ocekujes ovdje u Banja Luci to da budu studenti, mislim da to nije fer.

Čudo jedno kako se "mislioci" uvijek bune...pitam se što mašinci, građevinci i elektro inžinjeri ne bune....možda zato što cijene rad :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 08:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
De nepokoreni ne lupaj...pa normalno da će o društvenom uređenju i promjenama u njemu razmišljati filozofi, ne mašinci. Svako radi svoj posao....

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 08:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A za šta su se bunili? Ugnjetavanje? Kršenje prava?.....Zalagali se za uvaljivanje guzice na državnu sisu bez dana iskustva.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 08:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čovječe jesi li ti svjestan koliko lupaš? Marks je filozof, a osmislio je sistem kome se diviš. Radnik se buni samo kada ga neko potakne (mislilac) ili kad mu dogori do nokata.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 08:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
2) Veliki broj nezaposlenih je takođe jedan od uzroka gneva studenata. Zato zahtevamo:
— ukidanje honorarnog rada,
— smanjivanje rukovodećeg kadra bez adekvatnih kvalifikacija i zapošljavanje mladih stručnjaka na njihova mesta,
— brže sprovođenje Zakona o obaveznom pripravničkom stažu i stimulaciju mladih stručnjaka da bi se sprečio njihov odlazak u inostranstvo.

O ovome pričam....jasnije? Ovo je potaklo koju godinu kasnije organizovanje OOUR i SOUR organizacije koje su sahranile SFRJ privredni uspon. Čim diplomira drito u firmu i plata po kojeficijentu bez obzira na stručnost i šta bi.....?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
U pravu je i zoka, a i nepokoreni.
Jedno pitanje za nepokorenog..

Kakve su organizacije bile i kakav je obračun plata (nije valjda samo honorarni rad postojao) bio prije tih protesta '68?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ako ukinu honorarni rad, 70% novinara će ostati bez posla...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 13:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

neizreverbiliziran je napisao:
Kakve su organizacije bile i kakav je obračun plata (nije valjda samo honorarni rad postojao) bio prije tih protesta '68?

Po učinku na kraju određenog perioda :wink: prije SOUR-a direktorima kolektiva bi se tresle gaće kad bi davali izvještaje nadzornim organima, jer su imali veliku odgovornost za uspjeh kolektiva kojim su upravljali dok su poslije toga bili opušteni jer je odluke donosio radnički savjet na sjednicama pa je bilo - tražili ste eto vam ga 8) ujedino mogao je da mulja i vrda jer nije potpuno odgovoran za stanje, primjer Srećko Šojić iz "Tesne Kože" a radnicima dobro išla plata, staž, regres, polutke a firma u dubiozi žešćoj što prije nije bio slučaj - nema uspjeha nema ni viškova! (plus ribanje :evil3: )
Zbog takvih imbecilnih odluka i propisa svaki diplomac je automatski dobijao posao u struci na odgovarajućem položaju, dok je do tada i običan radnik mogao da bude rukovodilac kolektiva ako bi se iskazao i pokazao uspješan bez obzira na diplomu. Nakad je mastor bila titula koja bi morala da se zasluži radom i trudom :wink:
A došlo se da neka preduzeća su imala više udisača prašine sa registratora u kancelarijama nego kvalifikovanih majstora u pogonu.....rezultat: tri pišu jedan radi, gubitci u poslovanju :-?
A što se tiče honorarnog rada, ako je bila potreba angažuje te firma kao spoljnog saradnika za honorar i sposobni i vrijedni ljudi su mogli sasvim lijepo da zarade radeći povremeno poslove za više firmi....e to je nekima smetalo pa daj da se uvali i ladi jajca do peMzije iako realno gledajući nema šta da radi pola radnog vremena.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Brale001 je napisao:
NiZ je napisao:
...Ako "klinja" nije sposoban za nesto, onda se toga ne treba ni hvatati. Zamisli da svi voze auto bez da poloze vozacki? Ali "Treba ih bodrit i pomagat ne sjec i ismijavat…" Jok. Treba ih potapsati po ramenu i reci da grijese, mnogo grijese, te da greske ispravljaju ili da se manu corava posla...

.....U Beogradu 1968, parole dole crvena burzuazija, izdali ste pale drugove komuniste, vece minimalne plate, posao mladim - dole prekovremeni rad i druge parole koje nemaju veze sa studentima i fakultetom dosle su iz pozadine.
Ne od kapaciteta kao sto je ovaj Dronjak u BL ili u to vrijeme Vuk Draskovic u Beogradu i slicni…
To su ti tvoji kako ih ti nazva potencijalni kreatori nove misli....

Dakle, na kraju bi se ti i ja mogli i razumjeti i usaglasiti oko sustine? :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
"Studentima" bi sad bilo pametno da naprave proteste, zato sto policija maltretira narod.
Neka ih nazovu "Protesti protiv kompleksaske/frustracija pune narodne milicije".
I izaci ce vise ljudi nego na one ispolitizovane proteste.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.nezavisne.com/zivot-stil/obr ... 97541.html

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ташко je napisao:
"Studentima" bi sad bilo pametno da naprave proteste, zato sto policija maltretira narod.
Neka ih nazovu "Protesti protiv kompleksaske/frustracija pune narodne milicije".
I izaci ce vise ljudi nego na one ispolitizovane proteste.

Treba vizija kako bi se odvijao protest.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja sam rekao odmah na pocetku da je ovaj protest bio glupost. Sta su oni trazili? Trazili jednu zgradu. Dole ce im dati tu zgradu, i sljedecih 200 godina nista nece biti bolje. Ima 1000 zgrada, i oni pored milijardu vaznijih stvari traze "zgradu".
Eto im sad zgrada i nek miruju :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jedna od grešaka je bila što je ove proteste vodila USRS, a ne SOBL, ionako se ovaj problem tiče samo studenata koji studiraju u BL. Time bi se zaobišle priče kako se zloupotrebljavaju zajedničke institucije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]