banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 08:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2010, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Mozda je samo bio u wc, pa da kaze..... :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
dolomit je napisao:
sto filozofe ti je lakse? radi toga sto francuska nije za da BiH se skine s vizne liste?

Ne znamo cjeniti sebe i svoj trud. Ja sam uvijek bio za ispunjavanje svih evropskih standarda i zakona, hajde da mi kao država da ne kaskamo, a to što nas Francuzi, Njemci ili neko drugi smatra manjim ljudima od njih nije mi bitno. Meni bi bilo izuzetno drago da Francuska zvanično potvrdi crno na bijelo, nećemo cigane sa Balkana. Pod ciganima podrazumjevam sve balkanske narode.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
1.1.2011. i to je to...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
sta ce biti tad?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 21:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Укинуће нам визе, ко и прошле године.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
i sta kad ukinu, 1milion turista iz BiH jedva ceka da krene na obilazak evrope i trosenje svojih neogranicenih sredstava tamo?
da nece mozda radnici da potraze posao u EU koja nema gdje ne strajkuje u vezi upravo problema sa poslovima, poslodavcima i vladama...?
smijesno

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
da nece mozda radnici da potraze posao u EU koja nema gdje ne strajkuje u vezi upravo problema sa poslovima, poslodavcima i vladama...?

sve i da ne strajkuju...
ukidanje viznog rezima znaci samo slobodnije kretanje
jednostavno, kad putujes kao turista, poslovno ili u posjetu nekome, neces morati da vadis vizu, tj. da nabavljas svu onu zamornu propratnu papirologiju, da putujes par puta za Sa i mozda cak da na kraju budes odbijen nego ces fino spakovati pasos i sjesti u kola, bus... i vozi
nije iskljuceno da ce ti i dalje na granici traziti dokaz da imas lovu ili potvrdu o nekaznjavanju, dok ce boravak, kao i broj ulazaka, biti naravno na neki nacin ogranicen
u svakom slucaju, to je mnoooooogo udobnija varijanta

sto se tice zaposlenja, sanse nece biti nista vece nego do sada

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
nije to upitno... normalno da ce nekom ko bude htio otici negdje malo van biti lakse...
ali ja parafraziram ono sto su uslovi i koje su "bojazni" EU da nas puste "unutra"... razlozi zasto jos nemamo sengen su smijesni.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
i sta kad ukinu, 1milion turista iz BiH jedva ceka da krene na obilazak evrope i trosenje svojih neogranicenih sredstava tamo?
smijesno

Kad ukinu ja više neću morati da čamim čekajući na Žabare. Sjedim već mjesec dana i čekam vizu umjesto da sjednem na voz i zapičim kući. Užas. Blago rečeno.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 09:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
nema od ukidanja viza nista

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... e_bih.html

pederacija je puna mudzahira,vahabija itd nece nikad ukinuti vize,mozda kad RS bude nezavisna drzava

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 12:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
pa naravno da se protive samo zbog muslimana u Bosni..inace bi BiH odavno vec imala bezvizni rezim. Pa to je jasno i pticama na grani..Iskreno receno i ja bi se osjecala ugrozeno, kada vidim na sta lici federacija..mudzahedinima vracaju pasose, vehabije na svakom cosku, radikalni islamisti kupuju 60 stanova i prave svoja naselja i jos svasta nesto, pa se cude onda
ostalom ko od Srba zeli da putuje slobodno, neka uzme srpski pasos i to je to
a to zna i Evropa..hrvati imaju vecinom hr pasos a Srbi srpski..a muslimani su izolirani..i tako je mnogima iz stare hriscanske Evrope najbolje :wink:

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Opet moramo biti pošteni i reći, Srbija, Montenegro i Skoplje imaju isto vehabije i radikalne islamiste pa opet su dobili vizu liberalizaciju.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 15:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ista novo oko ovog? Nista?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
filozof sa vrbasa je napisao:
Opet moramo biti pošteni i reći, Srbija, Montenegro i Skoplje imaju isto vehabije i radikalne islamiste pa opet su dobili vizu liberalizaciju.

Daleko manji broj i daleko se vise bore protiv njih... BiH je jedina zemlja u kojoj su oni "dobrodosli"... Dele im drzavljanstva kao blesavi, sta ocekujes da ih evropa spremno doceka kada znaju kakav je postupak oko izdavanja pasosa... Sumnjam da ce neki kosovski albanac i sl. tako lako dobiti pasos Srbije... Isto tako su pretili CG da ce im ukinuti beli sengen jer su rekli da svako ko "ulozi" u razvoj zemlje moze dobiti drzavljanstvo, a bar novci nisu problem tim islamskim ekstremistima...

Tako da poredjenje BiH sa gore pomenutim zemljama u slucaju terorizma je smesno

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Mislim da se vize definitivno ukidaju 19.12. ove godine. Male su sanse da se taj proces odgodi, jer bi onda EU totalno izgubila kredibilitet. Uslovi su zadati i ako onaj ko ih je postavio kaze da su ispunjeni, onda stvarno ne vidim sta bi tu moglo da se desi.
Sto se tice Francuske, mislim da ona nece blokirati liberalizaciju vec se samo joguni i pokazuje svoju moc i uticaj u EU...
Tvrdnja da BiH nece dobiti liberalizaciju zbog potencijalnog teroristicke prijetnje i vehabija je presmjesna...Treba citati izvjestaje ESCa, CIA, State Departmenta jer na osnovu tih dokumenata EU vodi strategiju sigurnosti, migracije, granica it...

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Presmesno je to sto ti mislis da kredibilitet EU zavisi od BiH... Ali zivi bili pa videli, mozda se i ukinu vize, ali mislim da od toga ove godine nema nista... Ako gresim znacemo za par meseci

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nije u pitanju pravac EU / BiH
U pitanju je kredibilitet EU kao sile koja ima spoljni uticaj. Kosmet i BiH su prepusteni na volju EU i to je test koji bi trebao pokazati da li je EU, sada kada je na papiru Lisabonskim sporazumom ojacala, sposobna da rjesava krize i bude snazniji medjunarodni faktor?
S obzirom da su stvari na Kosmetu krenule po EU planu ( srpska deklaracija u UN), ne vidim razloga zasto bi obecana vizna liberalizacija bila uskracena BiH i na taj nacin dovelo do komplikacija.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Poslednji put menjao klauss dana 04 Okt 2010, 16:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Daleko manji broj i daleko se vise bore protiv njih... BiH je jedina zemlja u kojoj su oni "dobrodosli"... Dele im drzavljanstva kao blesavi, sta ocekujes da ih evropa spremno doceka kada znaju kakav je postupak oko izdavanja pasosa... Sumnjam da ce neki kosovski albanac i sl. tako lako dobiti pasos Srbije... Isto tako su pretili CG da ce im ukinuti beli sengen jer su rekli da svako ko "ulozi" u razvoj zemlje moze dobiti drzavljanstvo, a bar novci nisu problem tim islamskim ekstremistima...

Tako da poredjenje BiH sa gore pomenutim zemljama u slucaju terorizma je smesno

Mozes li da mi kazes, na osnovu cega tvrdis da je prijetnja od vehabizma veca u BiH nego u Srbiji i Crnoj Gori? I kojim brojevima baratas?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imam podadke koji su dostupni i tebi (osim ako nemas neke bolje info), a to su mediji... U Srbiju nije usao toliki broj vehabija, kao u BiH,a jos ih je manje dobilo drzavljanstvo... Najveci problem Srbije je Sandzak, ali to su uglavnom lokalni muslimani, uz odredjeni broj onih koji se ubaci za vreme proteklog rata, ali taj broj je daleko manji nego u BiH... Politiku koju sprovodi Srbija i FBiH ne mozes porediti, tako da se vise puta zatvore oci pred zakonom na prostorima BiH (u vezi zahteva za dobijanje drzavljanstva)... Srbija vise ne dozvoljava sipcima da registruju mesto prebivalista van Kosova iz razloga sto oni nemaju prava da putuju sa pasosisma izdatim na Kosovu...

Nedavno je bio primer da je oduzeto drzavljanstvo nekim muslimanima u BiH, da bi im se nakon izvesnog vremena vratilo... To je ono sto znamo ti i ja, a onda razmisli sta znaju ESCa, CIA, State Department, osim ako nemas uvid u njihovu dokumentaciju

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citao sam dokumente koji su vezani za BiH, ali nisam za susjede. Inace jako puno putujem po Kosmetu, Sandzaku i uopste Balkanu i smatram da nigdje ne postoji prijetnja od ozbiljnog terorizma, ali sve ovo je moj subjektivan stav koji se nazalost temelji samo na nekom mom iskustvu,
Ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom da je BiH suocena sa problemom vehabija koji mogu vrsiti teror. Istina je da postoje odredjene grupe i da su aktivne na neki vise verbalni nacin, al preteska je osuda da postoje teroristicke celije. Sto se tice drzavljanstava, taj problem se rijesava i cim su poceli pregovori oko viza odmah je izaslo na vidjelo...mislim da EU apsolutno ne bi pregovarala sa BiH kada bi u ovom trenutku postojao znacajan broj osoba koje imaju sumnjivu proslost.
U principu, olako se upotrebljava rijec terorizam danas.
Sta je uopste terorizam?
Da li je to kamenovanje zena u Pakistanu ili web portal male grupe radikalnih Bosnjaka u Sarajevu?
Koja je razlika izmedju konflikta, rata i terorizma?
Mislim da je u ovim definicijama problem, i da rijec terorizam podrazumijeva ipak jedan duzi vrmeenski period, jacu represiju, proslost itd...
Uglavnom, ako EU ne ukine vize BiH pod opravdanjem da postoji teroristicka prijetnja, ja cu se u zamjenu iskljuciti sa foruma:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]