Zeleni Obad je napisao:
Lear je napisao:
...
Ukoliko si nezadovoljan postojećom strukturom, a ne vidiš bolja rješenja ni u drugim organizacijama, onda ti naše demokratsko društvo nudi mogućnost da se organizuješ, prikupiš dovoljno potpisa i počneš djelovati u tom pravcu.
Kako bi bilo da nasem drustvu ti i ja na potpuno drugaciji nacin pokazemo kako da [drugacije] mjenjaju zivote? Pocnimo s pricom o tome sta bi moglo biti bolje... Mozda doznamo i shvatimo ponesto, ko zna...

Na primjer, mozda skapiramo sta su to fer uslovi a sta nisu u bilo kojoj "trci" u zivotu: trgovini, politici, obrazovanju, odbrani, braku, druzenju, svadjanju, zivljenju...
Ja ne bježim od rasprave o tome koji su modaliteti i načini primjene odredbe o novom režimu rada lokala u Banjaluci. Dakle, ko, kako, kada..., ali ne prihvatam tezu o "teoriji zavjere" i o "čeličnoj ruci moćnika". Dakle, možemo raspravljati koja je kvadratura primjerena za registraciju dragstora ili koje je radno vrijeme primjereno za kafiće ili pekoteke (pekare), ali ne i o tome da li država (dobra ili loša, narod je birao na izboru) ima pravo i da li treba da reguliše tu oblast. Po meni to treba biti regulisano kako bi se znala pravila igre, a onda u toj tržišnoj igri neka opstanu najbolji. Ne možemo na osnovu situacije od unazad 15 godina graditi buduću strategiju jer se u BL (kao i u RS i BiH) mnogo toga promijenilo na gore u periodu 1991-95.