banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2014, 09:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Jeblo te ljeto, kad je bilo? Ja sam čovjek koji voli zimu i vrućina mi jako smeta, ali ova godina je stvarno šugava od početka kad su vremenske prilike u pitanju.
Snijega skoro da nije ni bilo, ljeta isto tek po par dana, jedino što je kiša svako malo padala.
Svaki dan gledam kako doći do kuće i koliko je puta ostalo nakon kiše.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Predviđaju cijeli 9-ti kišu.
:confused2:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 09:41 
Dugorocna prognoza je glupost, isto kao onda kada predvidjaju cicu zimu ili slicno...

I tako svake godine, a ljudi svaki put iznova vjeruju u te dugorocne prognoze...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 10:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kuštinović je reko da će ako na veliku gospojinu bude vjetra zima biti hladna sa dosta snijega. Vidi se da čovjek barata činjenicama, a ne ko ovaj Milan što ne zna tajne zanata pa govori kako se ne može ništa znati dugoročno. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Danas ne pada, al je zato juce smorila za medalju. Od podneva do jutra je padala nesmanjenim tempom.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:04 
Philby je napisao:
Kuštinović je reko da će ako na veliku gospojinu bude vjetra zima biti hladna sa dosta snijega. Vidi se da čovjek barata činjenicama, a ne ko ovaj Milan što ne zna tajne zanata pa govori kako se ne može ništa znati dugoročno. :lol:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Philby je napisao:

pa je li bilo vjetra?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
I Milan gata dane između Božića :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kako pocne prvi dan Ramazana tako traje cetres dana?
Ako zagrmi na svetog Iliju orasi propadose?
Danas nista u ovim skolama na uce.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
A kako pocne prvi dan Ramazana tako traje cetres dana?
Ako zagrmi na svetog Iliju orasi propadose?
Danas nista u ovim skolama na uce.

Lani nije bilo oraha - a bilo je pakleno za Sv.Iliju
eh sad - kojeg? katolickog ili pravoslavnog?

ijao

U Bosni i Hercegovini u prvom tjednu rujna očekuje nas razdoblje nestabilnog vremena s obilnijom kišom, kazao je Bakir Krajinović, stručni suradnik u Odjelu primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Do kraja tjedna očekivana količina padalina je 510 litara, lokalna i do 25 litara po metru kvadratnom. Minimalne temperature u Bosni od 8 do 13, u Hercegovini od 15 do 18, a maksimalne dnevne u Bosni od 18 do 25, u Hercegovini od 22 do 28 stupnja, kazao je Krajinović.

U razdoblju od 8. do 17. rujna očekuje nas nešto stabilnije razdoblje bez padavlna, s izuzetkom zapadne Bosne gdje se očekuju padaline krajem navedenog razdoblja.

Nešto hladnije razdoblje u Bosni očekuje se od 9. rujna kada su prognozirane minimalne temperature oko 6, a maksimalne oko 22 stupnja.

Krajem rujna očekuju se nešto veće količine padalina, dok će temperatura biti uobičajena za rujan i kretat će se u Bosni od 5 do 20, a u Hercegovini od 12 do 25 stupnjeva Celzijevih, kazao je Krajinović.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

02. avgusta je sv. Ilija.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ovo nije normalno da bog kaze da jeste...kazu na radiju Bileca rekorder 126 l po metru za 24 h....Trebinje 106....BL 52 l

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:54 
Pffff 126 l po metru kvadratnom, previse...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al zato Trebinje ima duplo vise kvadratnih metara od Bilece.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
ljeb te jebo i kiša, pa šta je ovo više

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Nevrijeme i obilne padavine -Voda se izlila u Laktašima, Banjaluci, bujaju potoci u Prijedoru

Citiraj:
Kiša koja je padala tokom dana i noći izazvala je porast vodostaja pojedinih vodotoka.

Citiraj:
13:33 Služba Civilne zaštite opštine Zvornik je u povećanom stepenu pripravnosti uz dvadesetčetvoročasovno dežurstvo zbog najavljenih kišnih padavina koje bi mogle usloviti povećanje nivoa zvorničkih rijeka, prije svega rijeke Sapne.

11:02 Vodostaj rijeke Sane u protekla 24 časa porastao je za 283 centimetara i trenutno iznosi 320 centimetara

11:01 Gradski štab za vanredne situacije u Prijedoru pozvao je građane koji žive u zonama potencijalnog poplavnog rizika da prate medije i situaciju na terenu da bi u slučaju potrebe na vrijeme pristupili preduzimanju preventivnih mjera zaštite, javlja RTRS

10:46 Olujno nevrijeme na području Trebinja tokom noći prouzrokovalo je plavljenje nekoliko podrumskih prostorija, u Bileći je veliki broj vozila na ulici ostao u kvaru, a nevrijeme je zahvatilo i ostale hercegovačke opštine.

10:27 U Laktašima se zbog obilnijih kišnih padavina voda izlila na nebranjena područja, ali za sada nema ugroženih domaćinstava, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Na području Banjaluke došlo je do izlivanja vode na poljoprivredne površine i saobraćajnice u naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci, potvrđeno je iz Odsjeka za civilnu zaštitu grada Banjaluka.

Pripadnici civilne zaštite su preventivno djelovali i postavili vreće sa pijeskom u tim naseljima, te u Ulici Miše Radakovića na Kočićevom vijencu.

Tokom noći u Ulici Tešana Podrugovića u naselju Debeljaci izvršeno je prekopavanje kanala, odnosno preusmjeravanje bujičnog potoka da ne bi došlo do ugrožavanja stambenih objekata.

Vatrogasci su u posljednja 24 časa imali osam intervencija i uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija.

Vodostaji rijeka Vrbasa i Vrbanje su ispod kote vanredne odbrane od poplava, saopšteno je iz Gradske uprave.

VEZANI TEKSTOVI - SITUACIJA NA TERENU:

PRIJEDOR: Bujaju vodotoci na području grada

Izlila se voda u banjalučkim naseljima Šargovac, Motike i Debeljacii

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ukr'na je izasla iz korita, na sceni su nasipi

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitam se sta ce biti kad dodje "kisni period".

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 13:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Philby je napisao:
Jeblo te ljeto, kad je bilo? Ja sam čovjek koji voli zimu i vrućina mi jako smeta, ali ova godina je stvarno šugava od početka kad su vremenske prilike u pitanju.
Snijega skoro da nije ni bilo, ljeta isto tek po par dana, jedino što je kiša svako malo padala.
Svaki dan gledam kako doći do kuće i koliko je puta ostalo nakon kiše.

Šta sviraš ti? Super je ljeto bilo, svih pet dana.

Послато са Ascend G510 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2014, 17:43
Колика је народ стока, нарочито женски пол и заслужујемо овакве непогоде и катастрофе. О природи се уопште не води рачуна, гледам ето јутрос комшиницу пошла дама у фризерски са кесом смећа у руци, и тешко јој још 100 метара отићи до првог контејнера, баца ону кесу поред оближњег напуштеног киоска. Важно је да ће се фризура направити да ће се барем два пута сексати са неким богатуном и да ће се депилирати, а то што загађује околину и уништава је кога брига, важно да ће сутра за поплаву и уништен спрат куће бити крив Миле Додик, јер јбга Миле је крив што људи избјегавају контејнере.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]