banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 04:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Avg 2024, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Rocker je napisao:
Staza je ravnija -:) Trotoarom jos gore, jer retardi koji dodju da setaju ostavljaju auta na trotoar. Jednostavno nam je narod lud :)

Nije narod lud, već je stoka. Dodao bi da je ta stoka došla odnekud, a hvala bogu, još se gradi. Biće mjesta za uvećanje krda.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2024, 20:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Vi ko da ste u BL došli juče... generalno je visok nivo kurcobolje, svi su nešto nadrkani i svađali bi se, nema da neko kaže izvini, u pravu si, do mene je.
Kako je u svim sferama života, tako je i u trčanju po tim stazama... dobrodošli u modernu degeneraciju.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2024, 20:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
У праву си али ја никако не могу да то прихватим, јбг.
Шеташ по трим стази и свако мало те неко упозори да се склониш, закачи те раменом опсује и заобиђе, па гдје ти је мозак јебо те?
Зашто не шеташ по коловозној траци?
То су људи који имају дјецу, унуке, чему их уче код куће?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2024, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
I na spravama za treniranje kače se djeca
Prosto, nije tvoje, ne možeš nikog tjerati.
Tako i sa stazom za trčanje

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2024, 21:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па није ни коловозна трака твоја, па не шеташ по њој и не возиш у супротном правцу!
У цивилизованом свијету постоје нека правила.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 05:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne šetaš kolovozom jee bi mogao stradati. Nema to veze sa kulturom i pravilima nego sa strahom.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 07:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Table koje su postavili su dobre, samo što nigdje ne piše da je staza namijenjena samo trčanju. Zabranjeno je vođenje kućnih ljubimaca, vožnja trotineta, rolera, bicikala, motornih vozila i to je to.
Smijer kretanja je označen, postavili su na tabli i upozorenje da se taj smijer "kretanja" (doslovno tako, ne smijer "trčanja") poštuje.

Samim tim je bespredmetno da se žalimo, šetnja nije zabranjena...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 08:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Čini mi se, a to vidim dosta i u zadnje vrijeme u svojoj okolini, da je došlo do nekakvog prevaspitvanja ljudi i preslaganja u njihovoj glavi. Nekad se znao neki red. Sada je pod uticajem ovih društvenih mreža i svega ostalog imamo horde ego manijaka koje boli uvo za bilo koga drugog. Meni isto nije jasno da si ti toliki mongloid da vidiš šta se dešava oko tebe i ti opet tjeraš po svom.

Ali to je taj individualizam, to je ta priča "ti si bitan", "ti se pitaš" i slično. I još su tu ti prokleti telefoni i internet i jedna velika katastrofa gdje možeš da kenjaš u prazno a da nemaš nikakvih posljedica. Nekad si za pogrešan komentar znao dobiti šamarčinu, pa kad bruji obraz narednih pola sata, onda sljedeći put vagaš po pet dana da li ćeš nešto reći negdje. Danas uzmeš i iskenjaš se po nekom i boli te uvo, legneš da spavaš.

Malo je šira tema, ali pokušavam detektovati uzrok svemu tome.
Jedna od promjena na bolje što sam primjetio u zadnje vrijeme jeste zakrčenje biciklističke staze. Besumučno sam zvonio i zvonio godinama i zaista mi se čini da sve manje ljudi koristi biciklističku stazu za šetanje, kolica i slično. Znam po broju zvonjenja koje sam koristio prije a koje moram sada.

Tako da, preporuka svima što trče u parku - konstantno dobacujte galamite i opsujte do konačne pobjede. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
_зока je napisao:
Ne šetaš kolovozom jee bi mogao stradati. Nema to veze sa kulturom i pravilima nego sa strahom.

I na stazi za trčanje se može stradati. Koliko kinetičke energije nosi neko ko trči 9-12kmh, sa masom tijela 70-100kg?
Mislim da sudar sa takvim tijelom nosi rizike po zdravlje, pogotovo babama. Ali, možda si u pravu da ne smatraju da je opasno.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U pitanju je percepcija "hodača" da li je bezbjedan.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Neko spomenu biciklisticke staze...slazem se da treba dramiti kad vidite nekog pjesaka- sam na svijetu- kako opusteno seta. Ja obicno jos pojacam brzinu i vicem na vrijeme iz sveg glasa AAAAAAA, PAZIIIIII! kao da zemlja gori. Kako se samo uspanice i sklanjaju i u cudu me gledaju, mozda sljedeci put razmisle....
Mislim da slicno treba postupati i na ovoj stazi sa trcanje, ako je to zvanicno staza za trcanje, tj.ako tako pise....

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па за шта служи тартан стаза ако не за трчање?
За шетање има пун парк асфалтираних и поплочаних стаза.
Нису проблем људи који шетају брзо, споро,како год, који дођу да проходају који километар рекреативно.
Таквих има доста и нису проблем, човјек иде крајем стазе и уредно га престигнеш.
Проблем су шетачи који дођу да се друже на тартан стази бабе, дједови, младе маме са колицима итд.
Трчиш стазом и наилазиш на препреку од три бабе које се гегају једна до друге.
Вичеш им да се склоне, док оне чују шта се дешава, па док се једна помјери, пиши пропало
Ти онда скренеш са стазе да их заобиђеш, а уморан си, тијело је ухватило ритам, ноге навикле на подлогу, плус имаш одређену брзину.
Они који трче знају о чему говорим.
Приликом гажења мимо стазе мијењаш ниво пологе, можеш стати у рупу, нагазити на камен, грану, једноставно се оклизнути и озбиљно се повриједити.
Био сам очевидац таквог догађаја.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Kad sam o istom problemu pisao na temi trcanje, svi osim Zoke ste od mene pravili budalcinu, a vidim ovdje druga prica…

Sinoc odem na brdo umjesto do plaze, jeste da je duplo duza ruta ali brate… Sloboda.
I onda negdje taman ispod vidikovca copor klinaca na biciklima, sumanuto jure prema dole, sreca da i medju njima ima savjesnih pa imaju signalizaciju.

Pa par auta zvrje gore dole, pa onda dva mladunceta na dirt bajku, srecom neko ih je prijavio i policija relativno brzo projurila da ih najuri.

Cinjenica je da ce tesko biti neka ruta za trcanje ili setnju na kojoj nece biti problema, jednostavno ce se uvijek naci neki mangupcic ili koja nagluva baba koja zaluta. Npr prosle godine se komsinica na mene smrtno naljutila kad sam joj kroz salu rekao da ne seta unucad biciklistickom stazom jer se biciklisti ljute. Okrenula se i mrko me pogledala i sikce “pa kud da setam” :)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
_зока je napisao:
U pitanju je percepcija "hodača" da li je bezbjedan.

Da, tu sam se složio sa tobom.

Roker postoji razlika između trotoara i staze za trčanje.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Rocker je napisao:
Cinjenica je da ce tesko biti neka ruta za trcanje ili setnju na kojoj nece biti problema, jednostavno ce se uvijek naci neki mangupcic ili koja nagluva baba koja zaluta. Npr prosle godine se komsinica na mene smrtno naljutila kad sam joj kroz salu rekao da ne seta unucad biciklistickom stazom jer se biciklisti ljute. Okrenula se i mrko me pogledala i sikce “pa kud da setam” :)

Ima staza na stadionu.
Da su pametniji pa da naprave opciju za rekreativce.

Jeste da nije zanimljivo kao park ili uz Vrbas, ali brate ne trčiš zbog zanimljivog pejSaža.

Trčao sam svojevremeno, dok sam bio mlađi i mršaviji, po parku u BN. Nije bila staza za trčanje, ali su se ljudi koji hodaju držali strane po betonskoj stazi, koja je na dijelovima bila široka, pa se moglo trčati.

Možda je rješenje proširenje staze u Parku MS, tako da kada naiđe teta sa kolicima sa bebom, da se može "elegantno" zaobići.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Vidim da su ucrtali strelice smjera na stazi u parku. Treba još neka tabla sa natpisom za šta je namjenjena staza. Kad lijepo piše ipak je drugačije nego da se s nekim ubjeđuješ kako bi trebalo.

Ne mora biti da se mora kretati nekim tempom (možda neko nakon trčanja par stotina metara hoda ili trenira nordijsko hodanje), ali neka bude da je za sport/rekreaciju.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 11:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Како вам се да данима срати на исту тему, то је невјероватно.
Колико брзо трчите, као да је вожња релија па морате успорити са стотке на нулу да избјегнете препреку, а не обично глуварење и убијање вишка времена у парку који припада свима.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 11:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Drizzt je napisao:
Vidim da su ucrtali strelice smjera na stazi u parku. Treba još neka tabla sa natpisom za šta je namjenjena staza. Kad lijepo piše ipak je drugačije nego da se s nekim ubjeđuješ kako bi trebalo.

Ne mora biti da se mora kretati nekim tempom (možda neko nakon trčanja par stotina metara hoda ili trenira nordijsko hodanje), ali neka bude da je za sport/rekreaciju.

Јбг изгледа да смо као друштво дошли на ниво дебилизма да се морају свуда стављати табле са упозорењима шта је нормално а шта не.
А ево и форум то потврђује (Drizzt не односи се на тебе).

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Philby je napisao:
Како вам се да данима срати на исту тему, то је невјероватно.
Колико брзо трчите, као да је вожња релија па морате успорити са стотке на нулу да избјегнете препреку, а не обично глуварење и убијање вишка времена у парку који припада свима.

Iz ove izjave se vidi da ne možeš napraviti 2 skleka.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2024, 12:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Једва и толико, стомак и гравитација чине своје.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]