munja.alex je napisao:
Mr.Speed je napisao:
Preporucujem knjigu cuvenog filozofa dr Entonija Flua; "Priznajem postoji Bog!". Ima i na netu u PDF-u. Covjek je cijeli zivot osporavao religiju, ali je kako kaze: pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naucnih cinjenica morao prihvatiti da Bog postoji

Covjek je objasnio sa naucne strane zasto Darvinova teorija nije tacna.. Darvinovu teoriju treba ukinuti iz udzbenika kao i teoriju velikog praska.Ciste gluposti. Postenije je reci ne znamo i tacka

Mislim da si upravo u ovom naveo neko ukidanje, što je na nivou ukidanja zdravog razuma. A zadnji post je tolerancija nemojte meni ni ja drugom blabla. Toliko o dosljednosti čovjeka od vjere. Ova peticija bi bila ok da ukinemo vjeronauk u školi i da iz biologije djeca čuju ravnopravno o teoriji kreacionizma i Darvinu. Pa nek sebi zagrabe šta i koliko hoće.
Pa o tome i pricamo valjda? Da se ostavi izbor ko će sta uciti? Koliko je meni poznato, vjeronauka nije obavezno stivo. Zasto bi musliman ili katolik ucio pravoslavnu vjeronauku ili obrnuto.. Dok je evolucija obavezno stivo..
btw to sto sam citirao tekst o onome sto je ponukalo dr Flua da napise knjigu, aposlutno ne dokazuje nista.Knjiga je stvarno zanimljivo stivo za onoga kojeg interesuje ova tematika.Nisam musakica da radim copy/paste po forumu

Sjesti pa procitati
Mnogi poznati naucnici su vjerovali u kreacionizam: Albert Anštajn, Isak Njutn, Luj Paster, Majkl Faradej... no mi se odmah sjetimo popova,hodza i rabina pa kazemo tako razmisljaju "zadrti", to nije naucno vidjenje...