banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 21:34 Danas je 15 Jun 2026, 21:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Maj 2017, 18:29 
ali zato je to religija rijesila bez problema

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 18:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Jedno rebro braćala!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Preporucujem knjigu cuvenog filozofa dr Entonija Flua; "Priznajem postoji Bog!". Ima i na netu u PDF-u. Covjek je cijeli zivot osporavao religiju, ali je kako kaze: pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naucnih cinjenica morao prihvatiti da Bog postoji :) Covjek je objasnio sa naucne strane zasto Darvinova teorija nije tacna.. Darvinovu teoriju treba ukinuti iz udzbenika kao i teoriju velikog praska.Ciste gluposti. Postenije je reci ne znamo i tacka :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 20:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Filozof je dokazo da teorija evolucije nije ispravna? Nakon toga se vjerovatno upustio u razmatranje teorije struna.

Послато са Lenovo A6020a40 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 20:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbg sledeće je pod mač bato! Ima Petrovića i pokretno kamenje iz Kalifornije da nam puštaju.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 21:22 
Citiraj:
Darvinovu teoriju treba ukinuti iz udzbenika kao i teoriju velikog praska.Ciste gluposti. Postenije je reci ne znamo i tacka

zato je sranje sa adamom i evom true af

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam napisao da je objasnio ili ti tumacio, a ne dokazao... Sta je dokazao Darvin? Iznjeo teoriju koju je prihvatila vecina naucne zajednice kao cinjenicu, dok se ne pojavi bolja teorija? Logicno je da se teorija preispituje u naucnim krugovima, zbog toga je i ova peticija. Ne zelim nikome nametati misljenje, kao sto ni ja ne zelim da prihvatim da je covjek grubo receno nastao od majmuna, a za to nema nikakvog cvrstog dokaza. Loše je tjerati religiozne ljude da uče nesto što je kontradiktorno njihovom uvjerenju. Isto je i kod ateista, da im se nameće recimo vjeronauka.
Evo jedan zanimljiv tekst iz knjige: :)

Na debati s jednim religioznim kolegom, dr Flu je iznosio svoje poznate argumente protiv postojanja Boga. Jedan kolega imao je da mu postavi samo dva pitanja.

"Gospodine Flu, u ruci držim Bibliju. Gde je nastala ova knjiga?"

"Nastala je u štampariji, naravno", odgovorio je dr Flu.

"U ovoj knjizi nalazi se informacija, a to znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u štampariji. Da li se slažete? ", odgovorio je naučnik

Dr Flu se složio: "Da, u pravu ste, ta knjiga je nastala u umu pisca."

A onda je usledilo drugo pitanje, na koje dr Flu nije znao odgovor.

"Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?"

Ikona ateizma je ućutao. Nije odgovorio, što je šokiralo njegove pristalice.

Devet meseci je razmišljao i nije nalazio odgovor, a onda se setio sopstvenog gesla koje je često govorio studentima: "Treba ići za činjenicama bez obzira kuda te odvedu."

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2017, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
o živote!!! ](*,)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 02:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mr.Speed je napisao:
Preporucujem knjigu cuvenog filozofa dr Entonija Flua; "Priznajem postoji Bog!". Ima i na netu u PDF-u. Covjek je cijeli zivot osporavao religiju, ali je kako kaze: pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naucnih cinjenica morao prihvatiti da Bog postoji :) Covjek je objasnio sa naucne strane zasto Darvinova teorija nije tacna.. Darvinovu teoriju treba ukinuti iz udzbenika kao i teoriju velikog praska.Ciste gluposti. Postenije je reci ne znamo i tacka

Mislim da si upravo u ovom naveo neko ukidanje, što je na nivou ukidanja zdravog razuma. A zadnji post je tolerancija nemojte meni ni ja drugom blabla. Toliko o dosljednosti čovjeka od vjere. Ova peticija bi bila ok da ukinemo vjeronauk u školi i da iz biologije djeca čuju ravnopravno o teoriji kreacionizma i Darvinu. Pa nek sebi zagrabe šta i koliko hoće.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 05:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
balkanski špijun je napisao:
o živote!!! ](*,)
:lol: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NOcKKjc3ySk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 05:41 
Administrator
Korisnikov avatar

@Mr.Speed
Ja ne vidim šta u tom citiranom dijalogu dokazuje postojanje Boga. Ok, tražiš dokaze za evoluciju. Daj onda i ti dokaze za kreaciju. Opipljive, ne filozofske.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 05:59 
Citiraj:
"Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?"

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 07:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Mr.Speed je napisao:

Devet meseci je razmišljao i nije nalazio odgovor

Slika

joj obožavam ove priče...obično je neki nadobudni profesor ateista, i kroz postavljanje pitanja student ili starac ili seljak ga uvjere da postoji Bog :lol: :lol: pun FB ovih priča

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Mr.Speed je napisao:
Preporucujem knjigu cuvenog filozofa dr Entonija Flua; "Priznajem postoji Bog!". Ima i na netu u PDF-u. Covjek je cijeli zivot osporavao religiju, ali je kako kaze: pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naucnih cinjenica morao prihvatiti da Bog postoji :) Covjek je objasnio sa naucne strane zasto Darvinova teorija nije tacna.. Darvinovu teoriju treba ukinuti iz udzbenika kao i teoriju velikog praska.Ciste gluposti. Postenije je reci ne znamo i tacka

Mislim da si upravo u ovom naveo neko ukidanje, što je na nivou ukidanja zdravog razuma. A zadnji post je tolerancija nemojte meni ni ja drugom blabla. Toliko o dosljednosti čovjeka od vjere. Ova peticija bi bila ok da ukinemo vjeronauk u školi i da iz biologije djeca čuju ravnopravno o teoriji kreacionizma i Darvinu. Pa nek sebi zagrabe šta i koliko hoće.

Pa o tome i pricamo valjda? Da se ostavi izbor ko će sta uciti? Koliko je meni poznato, vjeronauka nije obavezno stivo. Zasto bi musliman ili katolik ucio pravoslavnu vjeronauku ili obrnuto.. Dok je evolucija obavezno stivo..

btw to sto sam citirao tekst o onome sto je ponukalo dr Flua da napise knjigu, aposlutno ne dokazuje nista.Knjiga je stvarno zanimljivo stivo za onoga kojeg interesuje ova tematika.Nisam musakica da radim copy/paste po forumu :D Sjesti pa procitati :)

Mnogi poznati naucnici su vjerovali u kreacionizam: Albert Anštajn, Isak Njutn, Luj Paster, Majkl Faradej... no mi se odmah sjetimo popova,hodza i rabina pa kazemo tako razmisljaju "zadrti", to nije naucno vidjenje...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
- Ne, ja sam u pravu
- Nisi, ja sam u pravu
- Ne, ja sam u pravu
- Nisi, ja sam u pravu
- Ne, ja sam u pravu
- Nisi, ja sam u pravu
- Ne, ja sam u pravu
- Nisi, ja sam u pravu
- Ne, ja sam u pravu
- Nisi, ja sam u pravu
- Ne, ja sam u pravu
- Nisi, ja sam u pravu

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 10:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Đune je u pravu...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 10:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Mr.Speed je napisao:
[

Pa o tome i pricamo valjda? Da se ostavi izbor ko će sta uciti?

Da ostavimo izbor i iz matematike ko će šta učiti? Ima forumaša koji ti mogu dokazati da 2+2 nisu 4. Ili da pustimo da ljudi sami odluče da li će njihova djeca učiti da je zemlja okrugla ili ravna?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 10:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2011, 16:02
Kojim ljudima?Nisu to izbori pa da ljudi odlucuju koja ce opcija pobediti.Zasto da nam deca budu u startu hendikepirana i da se stide da su postali od majmuna.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 10:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Ko se stidi teorije evolucije i jeste postao od majmuna.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2017, 10:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2011, 16:02
Ja ne priznajem Darvinovu teoriju evolucije i nisam postao od majmuna zivot na zemlji je bozje delo.

Vrh

[ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]