Нова Варош je napisao:
Пеле Мали je napisao:
Нова се понаша као класични Србин инатџија.
Још није прележао те болести које су нас много коштале.
А због чега ти излазиш?
Шта ће нам конкретно донјети референдум кога нико нигдје никад неће признати?
Ево како ја гледам на ствари.
Деведесетих смо направили грешку, мислили смо да смо довољно јаки, да можемо сами против цијелог свијета.
Политички и медијски смо били незрели, продукт једног система који није био довољно развијен да се носи са западном пропагандом.
Хрвати су још у току рата своје медије реформисали и научили како се прави пропаганда. Исто то су урадили и са својом политиком. (заправо други су им помогли али то је нека друга тема)
Суштина је да ми још увијек каскамо. Суштина је да су хрватске телевизије гледаније од наших и да имају квалитетнији програм.
Суштина је да је хрватска политика лукава али и даље по правилима запада.
Суштина је да ми то не знамо и да је вријеме да кренемо да учимо.
Твоје питање ко ће признати овај референдум уопште није битно. Не мора га нико признати. Битно је да се крену правити кораци ка финалном циљу а то је референдум о независности РС. Ако ти имаш један, па други, па трећи, па мало приче и препуцавања, па четврти, па пети референдум итд итд.. сконтаће и запад да не може више да нас игнорише и да њихов пројекат није успио.
Шта је ту битно? Не упасти у замку. Не причати о рату, не хватати се оружја. Константно причати о миру, суживоту, европској демократији, људским правима итд али гурати своју причу.