mozda je malo i ruzno sto cu ovo reci,ali ko hoce nek vjeruje,ko nece i ne mora...
ko god vam od ove moje genreracije prica da je to za njega od pamtivjeka bio ko zna kakav datum,vjerujte da vas laze....vidim da se dosta forumasa ovdje nesto nalozilo,ali vjerujte mi na rijec da niko od nas koji smo tada bili u borbi (da u borbi tada,a ne u samostanu

),veze nije imao sta se u sarajevu desava 9.januara 1992....
a kad vam ja tako pisem,koji zivim za SDS (koji je stvorio 9,januar!!!),onda pogotovo ne vjerujte ovima koji su ni tamo ni vamo...
mi smo dotad u Zapadnoj Slavoniji preko 100 mrtvih imali,dok su ovi moji kafenisali po Rajvo Sa sa bracom drugih nacionalnosti...rat u BH je poceo mozda 4-5 mjeseci ankon tog 9.januara
jednom rjecju,od Vidovdana 1992 i Koridora,do jedno 30 drugih datuma,svi mi vise znace od tog 9 januara....mislim da cak ni Republika Srpska nije proglasena tada,jer sam ja i devet mjeseci nakon toga mogao poginuti sa amblemom Srpska Republika Bosna i Hercegovina na ramenu
Ovaj datum je bitan samo zbog dvije stvari...da nam ne mogu oni nametati kako ime se digne ona stvar,a pogotovo da etabliramo taj datum zbog razloga da RS nije nastala nakon "genocida u Srebrenici" vec tri godine prije toga.....da je svoju drzavnost unijela u Dayton!!!
Ne nudi nama Bakir slucajno 21 novembar 1995 (iako je Arandjelovdan!!) kao datum nastanka RS,jer tad bismo priznali da smo nastali nakon Srebrenice i da nikakvu drzavnos nismo unijeli....
zakljucak...
1-datum,ko datum je kurac
2-trebamo ga se drzati ko pijan plota,iz inata i zbog buducih generacija
3-mene on vise podsjeca na jednu forumasicu
jer majke mi moje,niti ja,niti bilo ko od mojih drugara u Masickoj Sagovini veze nije imao ni sta se tog dana desilo,niti smo culi za to do unazad pet-sest godina kad krenem kod kolege u Borik na Slavu SV Stevana i vidim da je sve blokirano,da nekadasnji dezerteri polazu vjence na grobove heroja