Imo, Murali su sasvim OK - sjajna ideja, ako bismo je ipak pretocili u neke regulativne okvire.. Tj. recimo da se ne zvrlja po citavom gradu i da postoji neki dogovor, zajednicka odluka na kraju sta da se nacrta, a ne da neko proizvoljno i smao po svom nahodjenju skraba... Npr.
WTF iz diZ?! Kao neka neo-psihodelija? Autor se nagutao pecurkica i krenuo u art-akciju..?! Lik iz nekog bugarskog crtanog filma.. or what?? Mislem, odakle ideja da se ovako nesto naslika..
Ali eto, ja sam za to da muralski motiv bude nesto siroko prepoznatljivo u ovom lokalnom BL-domenu (a i na sirem Ino-domenu sto bi bilo jelte kao bonus)..
A moze i taj motiv iz nekog od crtanih filmova - neka duhovita scena prije svega - npr.: Tom i Dzeri, Popaj, Bik Ferdinand (sa aluzijom na Kocicevog 'Jabu-Jablana' ili nesto sl.

) sta god, ili prosto nesto jednostavno kao 'La Linea' .. Moze i scena iz nekog igranog filma (pod uslovom da ova nije ideoloski obojena, nacionalno iskljuciva i slicno) ili knjizevnog djela..
To bi bilo dakle jedno.., a drugo - ako se vec zvrlja, bilo bi ok kad bi to bilo skocentrisano u dijelu grada u kom najvise orbitira mladja populacija.. Iz cega bi se u nekoj daljoj buducnosti izrodila neka gradska umjetnicka (mini-) cetvrt, mladalacka komuna i tako to - u kojoj bi ovi razvijali dalje svoju kreativnost.. No, i pored svega toga ja ne vidim da prostor za takvo nesto dolje iole postoji..
Ovo gore vec ostavlja bolji (tj. sareniji

- a sto sarenije to ...... (i meni) draze) dojam.. Kao da se Kusta sam latio kista i palete.. pa lete ribe i kokoshi..
Za treci i nemam komentar.. nekako posve indiferentan

.. A i vise mi nekako lici na one ludake sto se veru po zidinama sirom Rusije pa se jednom strovalilo pod nogama i usput zakacio koje lastavicje gnjezdo i podero majicu u letu ka dole.. Zar je Ikar leto u farmerkama i T-Shirts??
I tako, sve u svemu.. cist nadrealizam ! Jos kad bi se neko nasho i objasnio simboliku svih..