banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 12:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:20 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
wizzy_bl je napisao:
Пеле Мали je napisao:
А како се краде струја?

Ne znam sve fazone kako se krade,ali sam x puta izbacen iz dvorista,zadrzan kraj ograde dok suprug nesto ne zavrsi (jer me ne moze pustiti bez njegovog znanja...a frajer se,tamo iza ,popeo na stolicu i sarafa), da mi se prijeti ako zucnem i jednu,onda da mi se nude pare da zazmirim itd itd

Ukratko...srpska posla

Jesi li ikada zažmirio... 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Stara brojila sa diskom se usporavaju magnetom (umotati u krpu da ne izgrebe brojilo pri skidanju), stara digitalna se daju zaglupiti tejzerom. Nova su ionako na banderi, pa jedini koji mogu da kradu su prodavci električne energije.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:24 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
_зока je napisao:
Meni došao račun na 7KM. To je ona obračunska snaga...Niko nije došao da očita. Staroj u firmi došao duplo veći račun, očitaju brojilo sami i vide da je "očitana" duplo veća cifra. Brojila oko NG očigledno nije očitavao niko.

Pa to je česta pojava, ali računi za mjesec januar su kod svih malo veći, jer je veći broj neradnih dana, da ne kažem Božić, pa dvije nove godine i slično, logično je da su računi uvećani u odnosu na ostale mjesece u godini, a treba obratiti i pažnju na datume očitanja...
Aj sad fino priznaj da radiš u Električnom :lol: Ma svjestan sam ja toga i ne bunim se....a struju ionako uplaćujem prema svom očitavanju, ne njihovom.

Ma jok, ne radim, ali sam pomalo upoznat sa problematikom... Međutim sada je nešto drugo u pitanju, ovo oko poskupljenja, to je problem, jer to je otimačina u najavi, jer logično bi bilo da se izjednači cijena struje u ljetnom i u zimskom periodu tj da sada cijena struje u aprilu ostane ista kao sada i da se to smatra povećanjem, ali ne, oni će za neki procenat, recimo deset posto da sada povećaju cijenu energije, a onda kada ponovo dođe zimski obračun, ima svima da nam zvone uši od računa...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Citiraj:
Možda domaćin oblači 'lače, ko zna na kakav si seks naletio :)

Uf...bilo je tu zanimljivih scena...ali nekako sam najvise volio ici bas po tim terenima vam grada (ljubacevo,javorani,saracica,borkovici,kola itd ) ...dobar je taj nas narod i te nase domacice :)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
А значи то по бандерама су та нова бројила? Не знам је л` ико размишљао колико то ружно изгледа прије него су се одлучили на тај потез..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
a kako će u zgradama?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U zgradama brojila nisu ionako u stanovima nego ispred stanova.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:29 
Bič božji
Bič božji

Пеле Мали je napisao:
А значи то по бандерама су та нова бројила? Не знам је л` ико размишљао колико то ружно изгледа прије него су се одлучили на тај потез..

Pa šta će, nemaš načina da se izboriš, pa su skontali da je to način, a danas je drugačije, ako gradiš kuću, brojilo ti mora biti vani na objektu, samim tim mu je slobodan pristup, a i napojni kab mora biti spojen odmah iznad brojila...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Možda je ružno, ali je praktično jer se tako spriječi krađa i moguće je bezbjedno isključiti struju u slučaju požara ili poplave.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ces iskreno nisam,ali sam se takodje uvjerio i da je slaba vajda od prijavljivanja (bar u to vrijeme kad sam radio)...dobio sam par puta koji dinar zbog ljubaznosti,jer sam ljudima znao pomoci oko nekih stvari,kako da rijese problem,kako da popune zahtjev,kome da odnesu itd ( to se moze nabrojati na prste jedne ruke i zanimljivo je da su uvijek najvelikodusniji bili ovi nasi muslimani iz dijaspore)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
oće se moći u zgradama krasti struja :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dtkbl je napisao:
oće se moći u zgradama krasti struja :D

Hoće, uvijek se možeš zakačiti na komšijin kabl. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:44 
Bič božji
Bič božji

wizzy_bl je napisao:

Ako ces iskreno nisam,ali sam se takodje uvjerio i da je slaba vajda od prijavljivanja (bar u to vrijeme kad sam radio)...dobio sam par puta koji dinar zbog ljubaznosti,jer sam ljudima znao pomoci oko nekih stvari,kako da rijese problem,kako da popune zahtjev,kome da odnesu itd ( to se moze nabrojati na prste jedne ruke i zanimljivo je da su uvijek najvelikodusniji bili ovi nasi muslimani iz dijaspore)

Ma ti prijaviš, a poslije tebe ode šef pa on uzme, na to mi liči, krađa po zgradama, hmmmmm malo teže, recimo da se najčešće krade sa brojila ZEVA, neko se malko nakači, a svi plaćaju, baš skoro sam bio uključen u jedan takav slučaj, ali kradljivac je otkriven i popasao je krivičnu prijavu...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Пеле Мали je napisao:

Philby je napisao:
Možda je ružno, ali je praktično jer se tako spriječi krađa i moguće je bezbjedno isključiti struju u slučaju požara ili poplave.

A kako ce se spreciti kradja samog brojila ?? :lol: :lol: :lol:
Druga stvar ako je daljinsko ocitavanje,valjda nece dolaziti,pogotovo u ruralnim podrucjima

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve u svemu...struja i dalje nije skupa (jer je apsurdno da je meni najjeftiniji energnet u stanu struja...istina nemam opcije kalorimetra kod toplane)
Da li je poskupljenje opravdano..vjerovatno i jeste...ne znam koliko je vremena proslo od poslednjeg rasta cijene struje .

E sada...kradja(tj gubici) je po meni najveci problem i tu se treba traziti rast prihoda...a za rast cijene..po meni,bilo bi dovoljno da ukinu ljetnu tarifu..da zimska(skuplja) tarifa bude i zimi i ljeti ...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 19:55 
Bič božji
Bič božji

wizzy_bl je napisao:
Sve u svemu...struja i dalje nije skupa (jer je apsurdno da je meni najjeftiniji energnet u stanu struja...istina nemam opcije kalorimetra kod toplane)
Da li je poskupljenje opravdano..vjerovatno i jeste...ne znam koliko je vremena proslo od poslednjeg rasta cijene struje .

E sada...kradja(tj gubici) je po meni najveci problem i tu se treba traziti rast prihoda...a za rast cijene..po meni,bilo bi dovoljno da ukinu ljetnu tarifu..da zimska(skuplja) tarifa bude i zimi i ljeti ...

Tačno tako, to bi bilo ok za poskupljenje, ali neće oni to, jer ovako u sledeću zima tek će se osjetiti pravo poskupljenje, ali ta cijena će i dalje biti socijalna...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2015, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
letal3891 je napisao:
Besparica je napisao:
Podnesi zahtjev da se provjeri tacnost brojila. Ako nisi u pravu, mislim da ti placas. :)

Ko je jos pobjedio drzavu kad su pare u pitanju,da ti trazis ljudska prava,pa ajd ali pare posle sezone poplava,a no no :evil3:

Znaci tito je bio uz narod,naredio da se naprave brojila koja vremenom kako ljudi stare i manje su produktivni tako i manje placaju,isto kao i za kredit,sta reci genijalno sjajno
Nego back @ reality

Ua HARP, vakcine, GMO! Dziii...
Nije nista neobicno ako brojilo neispravno mjeri. Ako nije dobro, neka prijavi i sigurno ce mu zamjeniti...

"drzava krade na tenderu i smanjuje broj zaposlenih sa digitalnim ocitavanjem"
Treba izbaciti masine iz rudnika, da zaposlimo sto vise ljudi sa lopatama. Mozda bi trebali i ukinuti autobuse... Zamisli koliko bi se ljudi zaposlilo ne riksama...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
wizzy_bl je napisao:

Struja jeste skupa. Koliko porodica ima u kojoj samo jedno radi za nekih 400 km i kad dobije racun od 100 km, sta mu ostane od plate? Sta ce onaj penzioner, oni koji zive od djecijeg dodatka, invalidnine? Struja ne bi bila skupa da su plate za 300 km vece, ali ovako je skupa.
Da li je opravdano da se povecaju plate i penzije? Kako se uvijek nalaze opravdanja kad drzava treba da uzme pare od gradjana, a suprotno nista?
Vodovod i Cistoca su poskupili, sad struja, vjerovatno ce i rtv taksa otici gore, a plate i penzije sipak.
Dok se po nekim selima bandere podbacaju motkama kako se ne bi srusile, zice koje su spale sa bandera takodje, sta rade elektricari? Za prosle lokalne izbore su ti isti elektricari uzeli ono vozilo sa korpom i na bandere, tj. rasvjetu kacili zastave SNSD-a. Je l' to u opisu njihovog posla? Sad ih nazovi i reci da ce se srusiti bandera, doci ce za svetog zivka.
Kad se trebalo zaposljavati pred izbore onda je bilo para, a sad nek narod ocisti racune kojim oni upravljaju.
Opravdanja za poskupljenje nema, isto kao sto nema opravdanja za cistocu. Uzeo privatnik, blizak saradnik ministra i sad udri po gradjanima, a narod ko narod, podjeljen izmedju sebe, pa neki uvijek nadju razlog da podrze drzavu.
Da mi je neko u inostranstvu, samo da odem pa makar i wc cistio.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 09:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Joj šuplje priče....Ajmo smanjiti cijenu struje pa napraviti od EPRS nove Željeznice.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Dok su bila stara brojila pola elktricara hodalo sa cackalicom u ustima...ne zato sto su jeli vec su njima velikim potrosacima vracali brojila....sad cujem iz rekla kazala da nosaju stare mobilne telefone...valjda se onim nokijama ciglama moze vratiti ovo novo brojilo....i onda umjesto da sjede na kicmi takvima nama ce dizati cijenu.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]