banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2015, 10:24 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
The_new_Statesman je napisao:
Sunce je nisko... Ali popodnevno ako se ja razumijem u sijenke i doba dana :D

Aj ba... Ovo je jedna od fotki koja je doprinijela Milinoj pobijedi.

Ma njemu je svanulo...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mislim da je ipak slikano popodne prema polozaju Sunca :-D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Oko 13-14 h.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 10:31 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Svaka mu cast...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Odbor saslušava Konjevića i Lukšića

Crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević biće saslušani na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, povodom spora sa Bosnom i Hercegovinom (BiH) o razgraničenju na području Sutorine.
Facebook Share
Prekrajanje granica na Balkanu završena priča: Pajović (Foto: Pozitivna Crna Gora) Prekrajanje granica na Balkanu završena priča: Pajović (Foto: Pozitivna Crna Gora)

On je kazao da Skupština preko nadležnog radnog tijela treba da se upozna sa svim što se dešavalo i što se sada dešava u vezi spora oko Sutorine.

“Crnogorska vlast mora ozbiljnije da se odnosi prema teritorijalnim pretenzijama koje se ispoljavaju. Ni pedalj teritorije Crne Gore ne smije biti prepušten bilo kome”, rekao je Pajović.

Pajović je kazao da ni pedalj teritorije Crne Gore ne smije biti prepušten bilo kome, a da se crnogorska vlast mora državnički i ozbiljnije odnositi povodom teritorijalnih pretenzija koje se ispoljavaju sa raznih strana.

„Bez obzira na mišljenje predsjednika Odbora Miodraga Vukovića da ne treba da se bavimo ovim pitanjem, smatram da bi Skupština preko nadležnog radnog tijela trebalo da se upozna sa svim što se dešavalo i što se sada dešava u vezi sa za medijskim navodima povodom spora oko Sutorine. Zbog toga ću zatražiti da odbor donese odluku o zakazivanju kontrolnog saslušanja šefa diplomatije Igora Lukšića na temu Sutorine“, kazao je Pajović za Dan.

On je ocijenio da je prekrajanje granica na Balkanu završena priča.

„Ovakve i slične inicijative vraćaju narode regiona u blisku prošlost, koju i ne pamtimo po dobrom. Nanovo se otvaraju pitanja koja narode regiona mogu samo udaljiti, umjesto da ih približavaju jedne drugima. Treba gledati u budućnost, dati ljudima da rade i zarade, poboljšati ekonomiju zemalja regiona, a sa granicama smo završili“, naveo je on.

Citiraj:
Sutorina pripada CG i tačka

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kazao je da je na priču o Sutorini za njega odavno stavljena tačka. Istovremeno je ocijenio i da pokretanje tog slučaja sada predstavlja pokušaj da se naruše odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Slika
Pokušaj narušavanja odnosa dvije zemlje: Vučurević Pokušaj narušavanja odnosa dvije zemlje: Vučurević

"Što se tiče mene kao gradonačelnika Trebinja u vezi sa Sutorinom, za mene taj problem praktično ne postoji. Sutorina je za mene sastavni dio Herceg Novog, a sva ova dešavanja trenutna smatram političkom insinuacijom koja je smišljena da kvari odnose između Trebinja i Novoga i pograničnih opština u istočnoj Hercegovini sa Crnom Gorom do koje je meni najviše stalo", rekao je Vučurević za Antenu M.

On je rekao da su oni koji su nešto htjeli imali prilike da to rješavaju na državnom nivou.

"Mislim da je sve ovo samo zlonamjerno podmetanje i Trebinju i opštinama Istočne Hercegovine. Da ponovim, Sutorina je sastavni dio opštine Herecg Novi, tako je bilo već godinama i decenijama i ne vidim način da se promijeni takav stav i takav odnos", objašnjava Vučurević.

Komentarišući zašto je to pitanje upravo sada pokrenuto, on je rekao da vjeruje da je to "zbog određenih socijalnih tenzija u RS".

"Neko misli da bi se stvaranjem nekih afera, tipa Sutorine, prebacile stvari sa jednog polja na drugo i da je to nešto već oprobano da se ne vidi drvo od šume. To je čisto dnevnopolitička priča koja nema nikakve veze, ja smatram da je moj stav ujedno i stav većine građana Trebinja - to je pitanje za nas završeno", kazao je on.

Privukli smo pažnju čitave Evrope. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 20:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Evo se i Milorad oglasio povodom Sutorine,a prenijeli Rusi...
http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_22/ ... more-9153/

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Citiraj:

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kazao je da je na priču o Sutorini za njega odavno stavljena tačka. Istovremeno je ocijenio i da pokretanje tog slučaja sada predstavlja pokušaj da se naruše odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Slika
Pokušaj narušavanja odnosa dvije zemlje: Vučurević Pokušaj narušavanja odnosa dvije zemlje: Vučurević

"Što se tiče mene kao gradonačelnika Trebinja u vezi sa Sutorinom, za mene taj problem praktično ne postoji. Sutorina je za mene sastavni dio Herceg Novog, a sva ova dešavanja trenutna smatram političkom insinuacijom koja je smišljena da kvari odnose između Trebinja i Novoga i pograničnih opština u istočnoj Hercegovini sa Crnom Gorom do koje je meni najviše stalo", rekao je Vučurević za Antenu M.

On je rekao da su oni koji su nešto htjeli imali prilike da to rješavaju na državnom nivou.

"Mislim da je sve ovo samo zlonamjerno podmetanje i Trebinju i opštinama Istočne Hercegovine. Da ponovim, Sutorina je sastavni dio opštine Herecg Novi, tako je bilo već godinama i decenijama i ne vidim način da se promijeni takav stav i takav odnos", objašnjava Vučurević.

Komentarišući zašto je to pitanje upravo sada pokrenuto, on je rekao da vjeruje da je to "zbog određenih socijalnih tenzija u RS".

"Neko misli da bi se stvaranjem nekih afera, tipa Sutorine, prebacile stvari sa jednog polja na drugo i da je to nešto već oprobano da se ne vidi drvo od šume. To je čisto dnevnopolitička priča koja nema nikakve veze, ja smatram da je moj stav ujedno i stav većine građana Trebinja - to je pitanje za nas završeno", kazao je on.

Nije ti to ćaćevina pa da je ti daješ bilo kome, neotesana svinjo. :angry1:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
Hercegovac je napisao:
Citiraj:

Slika

Nije ti to ćaćevina pa da je ti daješ bilo kome, neotesana svinjo. :angry1:

Ovdje se javlja jedan problem.Mi da dobijemo Sutorinu.Kome ce ona ici?Ako ce ici Republici Srpskoj apsolutno sam za.Ali ne vidim da to traze ovi bosnjacki intelektualci ?
Mi ako hocemo Sutorinu moramo dati ta lovista na Maglicu u opstini Foca.Znaci u RS.Onda nama treba da ide Sutorina.Ali oni to negiraju.I Crnogorci a i ove bosnjacke mudre glave.
Kada bi to bio distrikt.Bila bi velika kupovina imovine od strane Bosnjaka i njihove dijaspore.Kao i doseljavanje.Svakako nam to ne treba jer bi Trebinje bilo poluenklava.
Znaci samo u RS ili nista.Mozda distrikt ali da nasi dodju i popricaju sa tim ljudima da ne prodaju zemlju nikome osim Srbima i Rusima koji ce biti provjereni od strane nase vlade.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Joj ljudi čim vi zamarate pamet...Država propada, a oni oči mažu izlazom na more...Šta i da ga dobijemo? Ićemo svi dole letom BL-Sokolac-Trebinje i ljetovati u hotelskom naselju na obali na svom moru?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
Joj ljudi čim vi zamarate pamet...Država propada, a oni oči mažu izlazom na more...Šta i da ga dobijemo? Ićemo svi dole letom BL-Sokolac-Trebinje i ljetovati u hotelskom naselju na obali na svom moru?

Bolje je da to ostanu kakvo jeste..Nego da ekipa iz trokuta+bihac enklava udje u njega. :D
Ne zamaramo se..ALI BILO BI LIJEPO DA REPUBLIKA SRPSKA IZADJE NA MORE.Kada moze svaka susa mozemo i mi.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I šta da izađe? Na šta liči ta Sutorina? Koliko obale ima? Je li pristupačna plovilima i autima? Ima li ljudi dole?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
I šta da izađe? Na šta liči ta Sutorina? Koliko obale ima? Je li pristupačna plovilima i autima? Ima li ljudi dole?

To ti je crna rupa Crne Gore.Ima otvoreno more.Izlazi na more u naselju Njivice.Sasvim lijepo naselje.Preko .,puta,. Igala.Ima put ovaj novi preko Trebinja.
Stanovnistvo je vecinski srpsko.Crna Gora nije ulozila centa u to.A ima dosta potencijala.
Nama bi mnogo znacilo pogotovo Trebinju i Istocnoj Hercegovini.Malo truda bi trebalo.Ali bi moglo biti veoma dobro.
Inace Bosnje vec planiraju luku,preuzimanje vecine,pravljanje znacajne turisticke destinacije,enklavizaciju Trebinja.
A imaju oni jaku dijasporu koja ce im mnogo pomoci.Postoji realna opasnost.
7 kilometara morske obale.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Crnogorci samo što nisu dali dio svoje teritorije.
Nema od tog ništa,zamajavanje naroda.

crnidjordje je napisao:
Inace Bosnje vec planiraju l

Šta rade ? :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

apokalipto je napisao:
Crnogorci samo što nisu dali dio svoje teritorije.
Nema od tog ništa,zamajavanje naroda.

crnidjordje je napisao:
Inace Bosnje vec planiraju l

Šta rade ? :lol:

Jbg,ljudi planiraju.Ako to pripadne Bosni kao distrikt to je realna opasnost.Ako. :D Tesko.Ali sta znam. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko Srba živi u toj Sutorini ?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

apokalipto je napisao:
Koliko Srba živi u toj Sutorini ?

Nisam siguran.Valjda 670 stanovnika u tim naseljima.Vecina su Srbi.Ostalo Crnogorci.Ali nebi to bio problem posrbiti.Ustvari oni i jesu Srbi.
Sada ne znam da l je to samo za naselje Sutorine.Ima jos naselje.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to je sitno,mislio sam da živi barem par hiljada stanovnika.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

apokalipto je napisao:
Pa to je sitno,mislio sam da živi barem par hiljada stanovnika.

Nisam siguran da li su ti podaci samo za naselje Sutorinu.Mislim da ima vise.Sigurno vise od hiljadu.Posto ima jos par naselja.Mislim da i oni ruski apartmani vise Njivica po onim brdima pripadaju toj Sutorini.Ako su ruski apartmani.Nevjerujem da je beko selo.Previse je luksuzno.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ima ja mislim oko 1500.Granica je na pocetku Igala.Dio Igala je takodje Sutorina.
Naselja Sutorina,Krusevice,Suscepan,Njivice,Ratisevina,Prijevor te manji dio Igala.Ima kamen koji oznacava granicu koja je postojala.Ocuvan kamen sa jasnim natpisima.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 02:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
crnidjordje je napisao:
_зока je napisao:

Bolje je da to ostanu kakvo jeste..Nego da ekipa iz trokuta+bihac enklava udje u njega. :D
Ne zamaramo se..ALI BILO BI LIJEPO DA REPUBLIKA SRPSKA IZADJE NA MORE.Kada moze svaka susa mozemo i mi.

Prvo,ko bi placao socijalne kategorije stanovnista i cijim PARAma ??
Drugo POmorska zemlja nije isto sto i PRImorska znas ti kol`ko kosta gradnja luke ??
Trece koji ce q meni neki kamenjar sa putevima iz titinog vremena sto traze PARA

itd itd lepe su to zelje mi i more,al` u realnosti .... GO q (kamen)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]