Džontra je napisao:
Ok, i da znaju, šta onda?
Reći vlastime "e, moji sin/brat je ekstremista, ajte ga izrešetajte"
Uhapse te ili spijuniraju pokusavaju saznati ko ti je veza sa kim se sastajes ko te finansira.....
Džontra je napisao:
Ili, još bolje porazgovarati s njim i izvesti ga na pravi put? Reć' mu slušaj tvoja uvjerenja su besmislena i glupa, ajd nazad kući?
Eno gledam neki dan Jasarevic izjavio da se povukao iz vehabijskog pokreta,opet zavisi sta je razlog da se neko prikljuci teroristima pare,ideologija neka vrsta pritiska na tu osobu ili njegovu porodicu.A nas narod kaze sve sto ide naprijed moze ici i nazad

ako je neko vrbovan u teroriste isto tako se moze reintegrisati u normalno drustvo.
Džontra je napisao:
Ja ne vidim razlog i dalje zašto bi rodbina nekog ispaštala ako znaš da se neko bavi terorizmom,
Opomena drugima

da stari malo manje provodi vremena u kafani a stara gledajuci sapunice nego da malo nadgledaju klinca sta radi jel uci strane jezike matematiku i geografiju ili kako se pravi bomba i cisti kalash a u medjuvremenu razmislja o tome sta bi sve radio sa onih 100 djevica sto po automatizmu dobije kada ode Alahu na raport pa u đenet na zasluzeni kurvarluk
Džontra je napisao:
Ako država ne zna pojedinačno krivce, kako bi ti znao, da li je nešto uradio tvoj rod, ili je on još uvjek terorista-pripravnik?
A da ti on sam kaze,ne treba iskljuciti tu mogucnost.