banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2013, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Да се надовежем на оно од горе:

http://rt.com/shows/documentary/town-an ... dy-people/

Не препоручујем за гледање онима са слабијим живцима.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
apokalipto je napisao:
Ti i svako na ovom forumu neka se zapita da li se moze prikljuciti nekoj teroristickoj grupaciji a da mu rodbina ne sazna

Ok, i da znaju, šta onda?
Reći vlastime "e, moji sin/brat je ekstremista, ajte ga izrešetajte"
Ili, još bolje porazgovarati s njim i izvesti ga na pravi put? Reć' mu slušaj tvoja uvjerenja su besmislena i glupa, ajd nazad kući?
Koja je treća opcija, ubiti ga?
Ja ne vidim razlog i dalje zašto bi rodbina nekog ispaštala ako znaš da se neko bavi terorizmom, a opet imaš li dokaze da se upravo neko bavi terorizmom? Ako država ne zna pojedinačno krivce, kako bi ti znao, da li je nešto uradio tvoj rod, ili je on još uvjek terorista-pripravnik?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Džontra je napisao:

Uhapse te ili spijuniraju pokusavaju saznati ko ti je veza sa kim se sastajes ko te finansira.....
Džontra je napisao:
Ili, još bolje porazgovarati s njim i izvesti ga na pravi put? Reć' mu slušaj tvoja uvjerenja su besmislena i glupa, ajd nazad kući?

Eno gledam neki dan Jasarevic izjavio da se povukao iz vehabijskog pokreta,opet zavisi sta je razlog da se neko prikljuci teroristima pare,ideologija neka vrsta pritiska na tu osobu ili njegovu porodicu.A nas narod kaze sve sto ide naprijed moze ici i nazad ;) ako je neko vrbovan u teroriste isto tako se moze reintegrisati u normalno drustvo.
Džontra je napisao:
Ja ne vidim razlog i dalje zašto bi rodbina nekog ispaštala ako znaš da se neko bavi terorizmom,

Opomena drugima :evil3: da stari malo manje provodi vremena u kafani a stara gledajuci sapunice nego da malo nadgledaju klinca sta radi jel uci strane jezike matematiku i geografiju ili kako se pravi bomba i cisti kalash a u medjuvremenu razmislja o tome sta bi sve radio sa onih 100 djevica sto po automatizmu dobije kada ode Alahu na raport pa u đenet na zasluzeni kurvarluk ;)
Džontra je napisao:
Ako država ne zna pojedinačno krivce, kako bi ti znao, da li je nešto uradio tvoj rod, ili je on još uvjek terorista-pripravnik?

A da ti on sam kaze,ne treba iskljuciti tu mogucnost.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Džontra je napisao:

Uhapse te ili spijuniraju pokusavaju saznati ko ti je veza sa kim se sastajes ko te finansira.....

OK a šta ćemo s tzv "spavajućim ćelijama"?
Ili još bolje koja korist od sumnje ako si u nekom trening kampu pa te i ne mogu naći i ispitati?
Opet kako tu odgovornost leži u porodici čovjeka?

Jašarević je od vehabija otišao iz jednopg razloga, a to je zato što su mu oni okrenuli leđa. Dok god da te bilo koji ekstremista podržava u većini slučajeva ti ćeš biti uz njega
Citiraj:
Opomena drugima

Opomena drugima? Ajmo ljudima odsjeći ruke i objesiti ih takve na centru grada, kao opomenu drugima da ne kradu. Ukoliko negok mučiš ili kažnjavaš samo "iz opomene" jedino što može da se desi je da ti se o glavu obije.

Zadnju stavku neću ni komentarisati

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ima nesto u ovome sto Dzontra kaze.

Ja bi da dodam i ovo.

Naravno da je ovaj zakon izvrdavanje i bacanje prasine u oci koje ne rijesava problem ni za jotu.
Vidjeno hiljade puta, rezultat uvijek zanemarljiv ali dobar P.R. muve na prvi pogled a na drugi prikazuje tvoju nemoc i nesposobnost.
Protivnik to dobro vidi, pa se upitaj onda kome to ti ustvari ides na ruku covjece...

Ne rijesava i ne daje savjete presjedniku za rijesenje ovakvih problema nikad policija i vojska vec akademija, politika i oni iza nje pogotovo ne zaboravit te iza ...brale.
Kad se radi o ovakvom problemu policija,sluzbe i vojska su tu da izvrse ono sto presjednik kaze a ne da kazu njemu sta on treba da njima naredi.

Tako je to uvijek bilo i bice kad se ovako nesto hoce rijesit pravo.

Lako je davat narodu tablete za bolove kad tumor eskalira i prikazivat se da nesto radis izgedas: odlucan,nekopoleblji, sjeces ko macem... jel. Pusti tabletice...uhvati se skalpera pa odstrani tumorno tijelo.

Ne lijeci se ta bolest tako niti se ikad na taj nacin lijecila, niti u Ceceniji, Osetiji, Avganistanu, Iraku, Kosovu, Istocnom Timoru ili bilo gdje.

Uhvati se u kostac sa pravim uzrokom a ne posledicama.
Nije njega motivisala njegova porodica na teror, nadji koje taj pa se sa njim obracunaj uhvatio si se izvrsioca i jos gore njihovi porodica i mislis da ces to zaustavit ....eh covjece.

Naravno da izvrsioce treba kaznit bez milosti i maksimalno, ali nadji ko i kako ih priprema (tu ne mislim na instruktore) ako to ne uradis doce drugi poslije ovih, uvijek su dolazili.

Nadji skojeg izvora dolaze te njihove ideje i zasto ih taj neko kreira pa ces brzo doci i do moguceg pravog i trajnog rijesenja.

Ako ti ne znas kako, sidji sa vlasti pa neka neko drugi rijesava.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:

Povlačim sve rečeno kad vidim ko se samnom slaže

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Dzontra@

Mi na ovoj temi ne baratamo nikakvim informacijama

1 Nemamo taj zakon u cjelosti na ovoj temi nego samo prepricanu verziju na prvoj strani.
2 Mi ne znamo sta Rusi znaju,pa nece na osnovu hira donositi zakone.Mozda su oni ispitujuci one koje su uhvatili dosli do zakljucka da je u 8 od 10 slucajeva uza/sira porodica pomagala,znala,odobravala to sta njihov clan porodice radi,dakle nemamo uvid ni u to kako i zbog cega je doslo do takvog zakona
3 Opet kazem ima sjajnih vojnih foruma gdje bi dobili odgovore ljudi iz Bosne,Hrvatske,EU,Srbije mozda i Rusije koji se bave ovom tematikom(a takvih na ovom forumu nema) a meni je mrsko tamo pokretati temu.

Sve u svemu ako ne baratamo sa ovim gore sto sam naveo svaka dalja rasprava je beskorisna prosto iz razloga sto ja uopste ne znam o cemu raspravljam,imam samo prepricanu verziju zakona i nikakav uvid u njegovo stvaranje.Mozemo tapkati u jednom mjestu ali ozbiljne diskusije na osnovu prilozenog na temi ne moze biti.

Jasarevic je otisao mozda su ga i sutnuli iz vehabija ali je bitno da je otisao to je pozitivan korak,mozda malo razmisli sta i kako dalje sa zivotom kada izadje iz zatvora sa 30-40 godina...njega sam uzeo kao primjer a reintegracija u drustvo je moguca ako postoji obostrana volja.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Brale001 je napisao:
Nadji skojeg izvora dolaze te njihove ideje i zasto ih taj neko kreira pa ces brzo doci i do moguceg pravog i trajnog rijesenja.

На све ово, могу само да кажем "Нема људи - нема проблема" (c) Стаљин. :) А држави се може да у уклањању људи направи и мало колатералне штете. Жалосно али је тако. А те приче о неком хуманом, академском, психолошком и људском приступу рјешавања проблема са терористима - окачи мачку о реп...

Да додам - погледај документарац па ми онда реци да ли мислиш да се са таквом стоком може било шта направити на лијеп начин. А такву стоку је неко направио и одгојио.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2013, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Brale001 je napisao:

Povlačim sve rečeno kad vidim ko se samnom slaže

:D :D :D
Nemoj mjesat tekst i sebe.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
ERROR je napisao:
:confused2:

Podrzavam svaki vid borbe protiv terorizma , ali ovo mu malo granici sa srednjim vijekom, gestapom, osmanlijama...

http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/putin-novi-zakon-u-borbi-protiv-terorista.html

http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/19 ... odina-foto

Kad čovjek ima iskustva sa osmanlijama, gestapom....

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2015, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
A jel' neko od vas imao ikakvog dodira sa teroristima?!?!?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
motozeljo je napisao:
A jel' neko od vas imao ikakvog dodira sa teroristima?!?!?

fala bogu ne...al ti si im turban negdje razmotavao,drogirani su bili,ne boje se ničega...sve sam čuo .

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 07:14 
Mene je učiteljica terorisala u školi, računa li se to?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
Ja sam radio sa turkmenima :lol:
Vole da slusaju onu pjesmu `odrasla ti si nisi vise dijete` ali njihov original,a ne nasu kopiju :lol:
Jagodicna kost na licu im je izbocena tako da im je lice malo nasiljeno,i imaju promjenu boje koze na vrhu jagodicne kosti lica,tj malo im je tamnija kozha tu

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako je pitao za dodir sa teroristima, nije mislio baš bukvalno... kakva im je kožica i slično.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Dajguz ja se nisam sukobio sa teroristima......to nigdje nisam napisao......teroristi su jedno a strani placenici nesto sasvim drugo....

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Dajguz ja se nisam sukobio sa teroristima......to nigdje nisam napisao......teroristi su jedno a strani placenici nesto sasvim drugo....

Da.
Strani placenici u vecini slucajeva rade na osobodilackim akcijama, obezbedjenima djecih vrtica i domova za starce. :roll:

Malo ozbiljnosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]