banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Urbana gerila
PostPoslato: 20 Avg 2013, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
To je najrealniji tekst do sad... ima problema jbg, al gura se. Doduše, ta cifra od 9 tona je očekivani prinos, a ne trenutna količina.
Ako je neko zainteresovan za paprike, organske 100% bez pesticida, neka mi se javi na privatnu poruku.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Imas pp :)

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ko bi drugi :D

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zar si sumnjao :D. Jos kad roge stignu....

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo mala recenzija: stigle paprike :). Od 10kg niti jednu nisam bacila, 5-6 komada je bilo malkice za ciscenje, sve ostale kao da su prvo u fotosopu doradjene. Znaci savrseno. Prezadovoljna sam, vec godinama nisam kupila ovako socne i mirisne paprike, sve preporuke ako zelite zdrav proizvod bogatog ukusa. Jos jednom hvala ljubaznim i predusretljivim ljudima koji rade u plasteniku :).
PS nisam placena da reklamiram, ja sam samo jedan jako zadovoljan kupac. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Hvala i tebi, uživaj u paprikama :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Valjda je sad jasno,poslije bezuspješnog ubjeđivanja stanovništva u kvalitet i ekološki nezagađen proizvod,da ovo društvo i ne zaslužuje ništa drugo do jeftine otrove iz uvoza.Poštujem činjenicu da ste akcenat stavili na čovjeka, društvo i prirodu a ne na sirovi profit ali to u praksi sasvim drugačije izgleda.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
A.J.V.A.R. je napisao:
Samo mala recenzija: stigle paprike :). Od 10kg niti jednu nisam bacila, 5-6 komada je bilo malkice za ciscenje, sve ostale kao da su prvo u fotosopu doradjene. Znaci savrseno.

Jesi l' sigurna da nije GMO?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2016, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.impulsportal.net/index.php/v ... tenik-foto

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2016, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BANJALUKA - Uzgajanje zdravog voća i povrća na neiskorištenim javnim gradskim površinama i neizgrađenom građevinskom zemljištu do kraja godine moglo bi da zaživi zahvaljujući inicijativi Centra za životnu sredinu. Oni su, naime, pokrenuli realizaciju projekta "Gradske bašte Banjaluka", koji se realizuje kroz platformu "Naš prostor". Napravljena je i ogledna humanitarno-obrazovno terapijska bašta - HOT bašta "Glista". "Preko inicijative 'Naš prostor' pokrenuli smo ideju HOT bašta 'Glista', kroz koju želimo da promovišemo proizvodnju hrane u gradu, a sve što u bašti bude proizvedeno doniraće se javnoj kuhinji Udruženja 'Mozaik prijateljstva'", istakao je Miodrag Dakić iz Centra za životnu sredinu. "Gradske bašte Banjaluke" bile bi izgrađene na javnim površinama koje se ne koriste ili čak na neizgrađenom građevinskom zamljištu. Cilj je da se uspostave bašte za građane koji su zainteresovani, a nemaju zemlje. Zemlju bi na korištenje mogli dobiti po vrlo povoljnoj cijeni ili čak besplatno ako se radi o socijalno ugroženim porodicama, koje bi sebi mogle uzgajati hranu. "HOT bašta 'Glista' je samo ogledni primjer kako bi bašta u gradu mogla izgledati. Htjeli bismo napraviti i oglednu baštu na krovu zgrade, odnosno kontejnersko uzgajanja biljaka na krovu kao i da uključimo što više ljudi koji žele da uče o alternativnim metodama uzgoja hrane", dodao je Dakić. Zasad u stvaranju HOT bašte učestvuje desetak ljudi, koji je održavaju i koji su zainteresovani za permakulturu, ali i drugačiji pristup životu u gradu. Vojin Kopuz iz Čelinca, volonter u HOT bašti, kaže da je baštovanstvo dobra relaksacija. "Ovo je jedino mjesto u gradu gdje se mogu naučiti permakulturne metode za uzgoj povrća, to jeste neke uzdrživije metode gdje je potrebno manje brige o bilju. Meni je to u interesu, jer imam i svoju baštu na Pavlovcu i sve što ovdje naučim, tamo primijenim", istakao je Kopuz. Promjena plana Udruženje "Prostor" zbog nedobijanja saglasnosti od stanara zgrade u Kordunaškoj ulici 22 za realizaciju projekta bašte na krovu pismeno se obratilo Ministarstvu prosvjete i kulture RS da im odobre projekat oplemenjivanja krova Narodnog pozorišta RS. "Plan nam je bio da u Kordunaškoj ulici napravimo baštu sa uglavnom jestivim biljem, da to bude lijep kutak za stanare, koji bi mogli tu da uzgajaju i hranu za svoje potrebe", kazala je Ena Mitrovski iz "Prostora".

Onolika zemlja poljoprivredne škole zjapi prazna, tamo bi se moglo posaditi sve i svašta.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2016, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kakva je potreba za tim kad se od nje može fino zaraditi i bez sadnje(to jeste neko može fino zaraditi)...
Zaradili 27 miliona KM zamjenama zemljišta u Banjaluci!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]