banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 14:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
The_new_Statesman je napisao:
I ova bolnica je tu negdje po datumu gradnje... Ako nije starija... Ali nisu bitne zgrade koliko sekunda zdravog razuma. Niko ne trazi otkrivanje tople vode, ali jebemu misa, skini se sa tv-a i interneta i uredi propise ako su zakrzljali...

To bar ne kosta. Kao ni ljubaznost.

Odakle znas da su roditelji u pravu... Da ima bagre medju medicinskim radnicima to je istina, ali meni ova prica ne drzi vodu, vec vidim ogorcene roditelje sto im nisu dali da budu uz dete na odelu infektivnog

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Hertzog je napisao:
Ljudi ocigledno ne razumeju pojam infektivnog odelenja, ali dobro

Hah... Dobro, infektivno, ono postoji samo jedna jedina infektivna bolest pa je svejedno ko s kim?

Pa dobro, ti si siguran da se o tome ne vodi racuna? Na osnovu cega?
Mislim, mozda si u pravu, samo me zanima kako si siguran.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@The_new_Statesman

Postoje desetine bolesti, ali jednom periodu imaš najčešće nekoliko osoba zaraženih istom bolešću te se mogu smjestiti u istu prostoriju s obzirom da kod nas u jednoj sobi najčešće borave tri pacijenta.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko ti je rekao da je dete lezalo u sobi sa osobama koje boluju od neke druge bolesti, pa postoji mogucnost da se medjusobno zaraze?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne branim ja njih, ali prica im ima previse detalja za priglupe ljude. Kontas, glup covjek se ne bi sjetio da kaze kako neka baba uzima stolicu dok sestre ni na vidiku...

Zloban bi, ali glup jok :D

edit: mrzi me opet citati, ali nije se znalo od cega boluje? i da li je prwbaceno na drugi odjel?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
skitnica je napisao:
Wrangler je napisao:
OK ali da je baš ovakvo stanje kakvo su prikazali roditelji čisto sumnjam, pa u takvom bi okruženju pacijenti umirali ko muve a ja baš i nisam čuo za takve slučajeve, ipak treba čuti i drugu stranu pa onda donositi zaključak.

Pa znas kako...
Svi smo culi vec da ima mnogo zdravstvenih radnika kod nas na birou. I onda iz toga izvlacimo zakljucak da je to suficitarno zanimanje, kako bi rekle birokrate, tj. da zdravstvenih radnika ima previse. Ali znate sta? Ima ih previse samo ako mjerimo dzepom nase drzave. Ako se vodimo standardom iole civilizovanih drustava, onda imamo premalo zdravstvenih radnika. Znam da je potrebno oko 5x ili cak i vise zaposlenih zdravstvenih radnika kod nas da bi bio ispostovan taj neki, ni blizu savrseni, evropski standard koji se zasniva na proporciji: broj zdravstvenih radnika vs. broj stanovnika.

Hocu reci, stigli smo do para i tako toga gdje svaka prica zapne...

Pa u vecini civilizovanih zemalja bolnice nisu u rukama drzave,vec su uglavnom privatne ustanove,akcionarska drustva itd i tamo osoblje radi i naravno zaradi a ne kao kod nas ispija kafe i maltretira bolestan narod,sto pre se treba rijesit socijalistickog i komunistickog modela zdravstva i zdravstvenog fonda

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Hertzog je napisao:
Cekaj, majka (otac) ne mogu ostati sa dijetetom u sobi, ali zato dijete moze dijeliti sobu sa dvije babe... Npr.?

Laik kao i svaki drugi, gresis kao i scaki drugi obican gradjanin. Dve babe su u bolnici jer su zarazene, pretpostavljam istom ili slicnom bolescu, zasto ugroziti jos nekoga (majku u ovom slucaju) i o trosku drzave leciti dva pacijenta umesto jednog. Ali ne ti bi razvalio sve i polupao, odveo dete, a kada teze oboli ili ne daj Boze umre, onda su doktori krivi. Kao sto rekoh, na infektivnim su STROGA pravila pa ti kako hoces

Dalo bi se to vrlo lako rijesiti: Majka i dijete u jednu sobu i nema izlaska van nje dok se bebac ne oporavi.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto rizikovati da oboli i majka?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Meni je djete lezalo ovde u AT sa majkom.

Na Infektivnom? Koliko je staro dijete?

Nisam TNS i ne znam kako je u A ali znam da u DE majke budu uz djecu do 10 god. Bez obzira na vrstu bolesti i odjel. Pratis dijete do ulaska u OP salu, cim ga izvedu iz iste, opet si pored djeteta. Svi laksi medicinski zahvati se obavljaju pred roditeljima, itd.. itd..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, ali kazu da ce sw i majka razbjeti... Mada nas ovde ubijedjuju u to da je kasno... Jer beba i majka su nerazdvojne, i ako je beba zaradila infekciju onda je istoj i majka izlozena. Sto naravno ne znaci da ce se razboljeti.

E sad... Moguce je da grijesim.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Spoiler:
ozna je napisao:
skitnica je napisao:
Wrangler je napisao:
OK ali da je baš ovakvo stanje kakvo su prikazali roditelji čisto sumnjam, pa u takvom bi okruženju pacijenti umirali ko muve a ja baš i nisam čuo za takve slučajeve, ipak treba čuti i drugu stranu pa onda donositi zaključak.

Pa znas kako...
Svi smo culi vec da ima mnogo zdravstvenih radnika kod nas na birou. I onda iz toga izvlacimo zakljucak da je to suficitarno zanimanje, kako bi rekle birokrate, tj. da zdravstvenih radnika ima previse. Ali znate sta? Ima ih previse samo ako mjerimo dzepom nase drzave. Ako se vodimo standardom iole civilizovanih drustava, onda imamo premalo zdravstvenih radnika. Znam da je potrebno oko 5x ili cak i vise zaposlenih zdravstvenih radnika kod nas da bi bio ispostovan taj neki, ni blizu savrseni, evropski standard koji se zasniva na proporciji: broj zdravstvenih radnika vs. broj stanovnika.

Hocu reci, stigli smo do para i tako toga gdje svaka prica zapne...

Pa u vecini civilizovanih zemalja bolnice nisu u rukama drzave,vec su uglavnom privatne ustanove,akcionarska drustva itd i tamo osoblje radi i naravno zaradi a ne kao kod nas ispija kafe i maltretira bolestan narod,sto pre se treba rijesit socijalistickog i komunistickog modela zdravstva i zdravstvenog fonda

+1

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Zasto rizikovati da oboli i majka?

Rece ti TNS vec.. Majka je bila uz dijete i prije hospitalizovanja a iznenadio bi se cinjenicom da malo koja se zaista razboli. Ima ih ali je postotak veoma malen. Jednostavno se razlikuju politike rada ovdje i tamo.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato menjati zakon, a ne krsiti ga, kao sto je vec receno.
A tu se ipet vracamo na Topica, jer dok je on sumnjam da ce se nesto promeniti.

I da, majka se ne moze zaraziti samo od deteta, ima tu jos pacijenata, roditeljo setaju, ne nose maske, ne da im se lezati i slicno i povecavaju mogicnost zaraze.

Nesto treba menjati, ali tu je problem daleko dublji

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Hertzog je napisao:
Cekaj, majka (otac) ne mogu ostati sa dijetetom u sobi, ali zato dijete moze dijeliti sobu sa dvije babe... Npr.?

Laik kao i svaki drugi, gresis kao i scaki drugi obican gradjanin. Dve babe su u bolnici jer su zarazene, pretpostavljam istom ili slicnom bolescu, zasto ugroziti jos nekoga (majku u ovom slucaju) i o trosku drzave leciti dva pacijenta umesto jednog. Ali ne ti bi razvalio sve i polupao, odveo dete, a kada teze oboli ili ne daj Boze umre, onda su doktori krivi. Kao sto rekoh, na infektivnim su STROGA pravila pa ti kako hoces

Dalo bi se to vrlo lako rijesiti: Majka i dijete u jednu sobu i nema izlaska van nje dok se bebac ne oporavi.

Sa ovim se slazem. E sad, kako to progurati?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slazem se sa Hertzom u vezi rukovodstva... Ne znam ko je lik, ali ako nece on pokretati stvari, ko ce onda?!? Portirska sluzba?

Cujem totalno drugacije price iz bolnice u Gradisci ili iz Zotovica na primjer...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:

Sa ovim se slazem. E sad, kako to progurati?

Zar je kod nas tako kriticno da bi se moralo gurati? :-? Edukacija na prijemu i to je to. Ne znam ni jednu majku koja bi svjesno rizikovala sebe a kamo li svoje dijete.

Opet, za ovakav vid hospitalizacije moraju postojati odredjeni uslovi a njih u BL nema :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa treba gurati-da. Jer na snazi je vazeci pravilnik.
Kriticno je-da.
I treba uloziti para u takav vid hospitalizacije-da. Ah, opet stigosmo do para...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ja sam prije nekih desetak godina prelezao 3-4 dana na tom infektivnom krv,urin pi...materine sopalo me lijekovima ,ljudi nema na sta nisu sumnjali istripali su me ko nikoga nakon toga napisu otpusnu listu kao zdrav sve ok pali kuci...nakon 15 dana opet se isti simptomi se vrate,odem opet kod doktora sreca normalan bio doca i ustanovi da je upala slijepog crijeva.

edit-sjecam se da posjeta bila jedino moguca sa terase,tako je projektovan taj dio pacijent otvori prozor ,poprica sa svojima par minuta preuzme sta treba i pali.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slazem se sa Hertzom u vezi rukovodstva... Ne znam ko je lik, ali ako nece on pokretati stvari, ko ce onda?!? Portirska sluzba?

Cujem totalno drugacije price iz bolnice u Gradisci ili iz Zotovica na primjer...

Zotovic je super uredjen, normalni ljudi, sredjeni sve. Ovi je havarija, svako otima za sebe, jbg glavna bolnica u RS

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci ipak nije bas, bas sve u parama?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]