banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2012, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
V@nja je napisao:
Citiraj:
Otišla je na neku rutinsku operaciju i nakon operacije su zaboravili neke konce ili šta već i žena umrla od sepse na kraju.

Ako nije tajna, koja OP?
Ja sam imao slican slucaj prosle godine - s tim da je moja tetka dijelom srecom dijelom angazovanoscu moje majke prezivila. U potpunosti se do dan danas nije oporavila.

E ne bih znao stvarno, nisam zapitkivao previše ali ako saznam reću ti...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Obicni gradjanin - Trinaestus prasus, radi kod privatnika i zadesi ga maler da mora kod doktora. U startu, rad kod privatnika podrazumjeva da mu kasne 2-3 plate i prema tome knjizicu moze ovjeriti kada na vrbi rodi grozdje (opet napominjem ovo vazi za one zaposlene kojima taj privatnik UPLACUJE doprinose). Cinjenica da doprinosi kada-tada moraju biti placeni da bi firma mogla nastaviti poslovati, ciku iz socijalnog ne interesuje, pa je Trinaestus prasus prisiljen da ide kod privatnika. Prvo ce mozda pustiti koju suzu za svojih 12,5% koje mjesecno odvaja od plate kao doprinos za socijalno osiguranje, a koje ne stigne ni iskoristiti. Kod privatnika ce ga docekati ljubazni doktor koji ce ga lijevom rukom pregledati, a desnom mu olaksati novcanik, mjesta za gunjdjanje nema, jer ako ti skupo bato sto nisi otisao kod porodicnog. Trinaestus prasus ce dobiti necitljivi papir sa dijagnozom napisan na tecnom sratinskom (srpsko-latinski) bez recepta za lijekove jer doticni doktor tezgari u vise zdravstvenih ustanova sto malkice nije legalno. U apoteci ce mu ljubazni farmaceut pokusati uvaliti neki caj za sve (djeluje na sidu a lijeci rak, pila ga je i Opra da smrsa), posto Trinaestus prasus ne posjeduje recept za lijekove. I tako ce nas junak na kraju otici kuci nimalo pametniji, ali dosta siromasniji nadajuci se da ce ga proci boljka isto kao sto se nada u bolje sutra.

Svaka slicnost sa stvarnim ljudima je slucajna :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
bajum badum bajum badum . . . bajumba dum . ..

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 15:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
A vazno je da nas Dodik i Skrbic uvjeravaju da je zdravstvo u RS jedno od najnaprednijih u regionu...a to nema veze sa zdravim razumom. Ko god se razboli, j... je ježa.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 18:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nema ovdje napretka, a neće ga ni biti.....poboljšaće se situacija kad se taj isti arogantni doktor koji prima mito odveze iz bolnice pred svima sa kapuljačom na glavi u marici a zatim strpa u mračnu samicu metar i po sa dva da sjedi nedelju dana u svojim fekalijama, pa poslije nedelju dana otvoriš kapak i pitaš: Jesi li razumio prijatelju? Ako ne konta još sedam dana....diktatura je majka za ove naše prostore :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
nepokoreni je napisao:
Nema ovdje napretka, a neće ga ni biti.....poboljšaće se situacija kad se taj isti arogantni doktor koji prima mito odveze iz bolnice pred svima sa kapuljačom na glavi u marici a zatim strpa u mračnu samicu metar i po sa dva da sjedi nedelju dana u svojim fekalijama, pa poslije nedelju dana otvoriš kapak i pitaš: Jesi li razumio prijatelju? Ako ne konta još sedam dana....diktatura je majka za ove naše prostore :angry4:

:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=BWZWEk37 ... re=related

1:31:49

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
nepokoreni je napisao:

To je bas dno dna...kad mora covjek dati pare doktoru ili nista od operacije. A onaj KBC je srpska sramota sa onakvim lopovlucima i odnosom prema pacijentima. Mislim da mito jedino ne daju Dzombic i Dodik a svi ostali moraju dati ako zele lijecenje.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
korisnik je napisao:
A vazno je da nas Dodik i Skrbic uvjeravaju da je zdravstvo u RS jedno od najnaprednijih u regionu...a to nema veze sa zdravim razumom. Ko god se razboli, j... je ježa.

A, i da jeste...jak nam region. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 14:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam u zadnje dvije godine zamalo skočio da oplavim par šupaka gore u KBC (stara nije dala) dođeš tražiti pomoć u po noći on te još ispičkara što ga budiš eeeej :confused2: pa to nema ni u Alan Fordu :mad:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 09:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
babun je napisao:
Citiraj:
nema tu sta pricati vec treba bjezati odavde glavom bez obzira ko god ima kakvu sansu da ide bilo gde,narocito mladi koji jos nisu zasnovali porodice,svuda je bolje nego ovde,ljudi bjezite ko moze

Mislim da narocito oni sa porodicama treba da pale glavom bez obzira ako ne zbog sebe onda da im bar djeca ne odrastaju u ovom supku od zemlje.

btw jeste li skontali da pored advokata ni privatne zdravstvene ustanove ne izdaju fiskalne (nikakve) racune za svoje usluge vec ko na pijaci, pare u ruku i direkcione u dzep?

sa porodicama je mnogo teze otici,jedina sanasa da se docepas boravisne dozvole nekih bogatih zemalja poput svajcarske,svedske,norveske itd je stupanje u brak sa njihovom drzavljankom ili strankinjom koja ima njihove papire,mnogo je teze meni sa 40 godina za zenom i troje djece sa sredim ovde papire jedino da dobijem na americkoj lutriji za vize ili se razvedem pa ovamo uhvatim neku bogatu babu,jedno sto bih mogao je da dovedem ovamo porodicu pa da trazimo azil ali posle godinu dana kad zavrsi procedura azila odbili bi nas i vratili nazad..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 11:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Nedavno sam imao priliku posle duze vremena vidjeti svu ljepotu bolnice na Kosevu (tetka poprilicno bolesna, lezi "pod nadzorom ljekara") i mogu reci samo jedno - svi kolektivno trebamo moliti Boga samo da sto duze ostanemo na nogama, a onda brzo i lako umremo. A Kosevo je kao centar vrh-vrhova za Federaciju...fuj, fuj.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 02:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Zar Klinički centar u Tuzli nije bolji?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
NFL fanatik je napisao:
svi kolektivno trebamo moliti Boga samo da sto duze ostanemo na nogama, a onda brzo i lako umremo

Kada dodje vrijeme da nemozes na nogama ljekari ionako nemogu puno da ucine osim da ti malo produze agoniju!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Када смо код Тузле, је л' истина да њихови доктори не узимају паре ни под разно? оно кад им се понуди да некога боље пазе или да дође на ред прије времена

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 19:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dukicas je napisao:
Zar Klinički centar u Tuzli nije bolji?

Vjerovatno misliš na "Centar za srce" u Tuzli? To je privatna bolnica i stvarno je na svjetskom nivou.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Moguće, nisam znao da imaju više tih zdravstvenih centara u Tuzli.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 12:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Evo jos jedno novo iskustvo sa nasim zdravstvom,naime radi se o sestri moje zene koja se skoro poradjala na Paprikovcu,nisu htjeli da je poradjaju jer je bilo vise od 6 sati a u 7 sati dolazi smjena ,pa im se nije dalo,tako da je morala cekati smjenu i porodila se tek pre pola osam,iako je imala trudove bolove ,ladno su je ostavili samu i ostisli,na njeno vristanje i pozive jos su se je napadali u fazonu sta ti sad hoces,kad je beba krenula da izlazi nikog nije bilo,samo cistacica koja kad je vidjela sta se desava panicno je tracala i zvala sestere i dezurnog doktora,kojih nije bilo jer su sigurno bili na kafi,kad su oni vec stigli beba je izasla....sta covjek da preduzme meni se cini da je ovde jedini nacin da covjek uzme kakvu toljagu pa udari ,mogu da rade sta hoce i kako hoce kad se niko ne buni

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiraj:
jedini nacin da covjek uzme kakvu toljagu pa udari

Drugog nacina nema.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čitam neki dan u ZloGlasu Drpske kako je 186 ljekara napustilo RS i otišlo na zapad da radi :roll: Po mom skromnom mišljenju brzo će oni nazad i to svojevoljno, kad skontaju da su tamo službenici u službi naroda i države pod Hipokratovom zakletvom, a ne hodajuća nedodirljiva božanstva i da je pacijent svetinja koga ne smiješ ružno pogledati jerbo expresno slijedi tužba i njemu i bolnici....vratiće se marva i ljubiti zemlju bosansku sve pjevajući usput "Bosno moja jabuko u cvijetu..."
Vidjeće gospoda šta je RAD i RED! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vidjet će oni šta je plata i cjenjenje struke, nikada se neće vratiti. Pa ovde čistačica na budžetu sa 3 razreda škole ima veću platu od npr. medicinske sestre u bolnici.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]