banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2012, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Frisky_Dingo je napisao:
dobro, malo sam pretjerao za hercegovce, ali, što onda ne kažu - tamo smo j..., i zbog emotivne vezanosti ne damo tvrđavu! ne, oni lupaju o kultunom blagu i prizivaju neke austrougare.

Nisi ti to razumio najbolje. Kada neko kaže: "Ne damo kulturno blago tandare mandare" to znači a gdje će moj Zoren prislanjati?
Znači, rekli su ljudi ali ti nisi razumio. Pa vidiš i na snimku da su sve mladi, vitalni ljudi ustali da brane karaulu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vjevoricinus je napisao:
kojim se moglo ozidati nešto od društvenog značaja, javni tolet i sl.

Pa pitaj onu bjedu u Višegradu jeli im to od društvenog značaja, pa ljudi se mole Bogu i čekaju dan da se to izgradi ne bi li taj kraj malo živnuo i nebi li se otvorilo koje radno mjesto. Tih bezvrijednih gradina i gromila kamenja ima na sve strane prema Srbij i CG i od oslobođenja su ljudi nosili odatle kamen za svoje štale i kuće i nikad nije bio problem niti je to bila neka kulturna vrijednost.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Vjevoricinus je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
dobro, malo sam pretjerao za hercegovce, ali, što onda ne kažu - tamo smo j..., i zbog emotivne vezanosti ne damo tvrđavu! ne, oni lupaju o kultunom blagu i prizivaju neke austrougare.

Nisi ti to razumio najbolje. Kada neko kaže: "Ne damo kulturno blago tandare mandare" to znači a gdje će moj Zoren prislanjati?
Znači, rekli su ljudi ali ti nisi razumio. Pa vidiš i na snimku da su sve mladi, vitalni ljudi ustali da brane karaulu.

u pravu si. ako padne natalitet u tom kraju sledećih 20 godina nek se kusta obaveže da im vrati to kamenje.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@OFM
A usrećiće se. Ne sumnjam. Nego, ko će podmiriti manjak u kasi Smberiji i Lijevču kad barabe pokupe kamenje pa Trebinjci otkriju poljoprivredu?

Dobro, na stranu kolateralna šteta, zašto se tako bogat, uspješan i poznat čovjek bruka? Zašto nije iscenirao, izrežirao, svesrdno zalaganje opštine Trebinje da se završe finalni radovi i da bratski narod bratskog grada Višegrada što prije dobije nova radna mjesta? Zašto je ko zadnji čoban ostavio mjesta da ga prozivamo u toku radnog vremena i da cijela ekonomija entiteta pati zbog njega?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ Friški
Znači domino efekat i to krajnje poguban.
1) Srušiše tvrđavu ali obustaviše odvoz kamena - znači ni pare ni jare.
2) Odron nataliteta. Trebinje će opustjeti.
3) Posao trpi. A sve što ne uradim sada moram sutra.
Kako god okreneš, samo šteta.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
Zašto je ko zadnji čoban ostavio mjesta da ga prozivamo

Pa ustvari njega prozivaju zadnji čobani, a naročito su ovi sa federalne, iz klixa i slična gamad zabrinuta za trebinjske gromile :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@OFM
Mogao je on to na lijep način izvesti al' ti si seljak pa ne razumiješ.
Uglavnom, dok se taj Skadar u Višegradu podigne, Talija i ja idemo tamo po kamenje. Uschput ćemo svratiti na ćevape i sladoled.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako arheolozi i istoricari ne dizu glas protiv rusenja, neka ruse. Mada mislim da se ipak Trebinjci prvi trebaju pitati.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristove moj dragi, otkud nama istoričari i arheolozi? Mi imamo samo izbjeglice i rođake.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ne mislim samo na nase.

Treba utvrditi koliku istorjisku vrijednost ima tvrdjava, ako je u pitanju samo mala beznacajna karaula, kojih je bilo stotine, onda neka ruse. Ali neka se barem dokumentuje postojanje.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 18 Jun 2012, 11:15, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Vjevoricinus je napisao:
@ Friški
Znači domino efekat i to krajnje poguban.
1) Srušiše tvrđavu ali obustaviše odvoz kamena - znači ni pare ni jare.
2) Odron nataliteta. Trebinje će opustjeti.
3) Posao trpi. A sve što ne uradim sada moram sutra.
Kako god okreneš, samo šteta.

kako god okreneš mi smo najebali u svakom slučaju. zanimljivo je da je taj andrićgrad jedini projekat koji se trenutno realizuje kod nas. zamisli da krenu strane investicije, pa to bi bilo protesti na sve strane. imamo mi veliki potencijal za građansku neposlušnost, samo nas treba isprovocirati.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
old fashion men je napisao:
Talija nek nosi i iz mog sela, ali mu se ne isplati, tu na toj gromili ima ga dosta na jednom mjestu pa je isplativo, i molim te pročitaj još jednom moje postove i razmisli o toj gromili kamenja koju je okupator tu nasadio, a Blažo, pa onaj Šorošev iz tzv. alternatibnog kluba, čini mi se preziva se stevović, onaj što se svaki dan izvinjava Dubrovniku jer je Dubrovnik napao Trebinje :roll:

Nema veze taj Stevović, bar se nije oglašavao povodom ovoga.

Mogu da dodam da je sve najljepše trebinjske zgrade u kojima se trenutno nalaze dva hotela Platani, zgrada PIO, zgrada osnovnog Suda, zgrada Okružnog suda, Opština, centralni vodovod izgradila Austrija. Ako treba sve rušiti što je okupator pravio neće nam ostati ništa, osim novog betona i eloksiranih otvora.
Uz to možemo srušiti i Kastel koji je gradio osmanlijski okupator, stari grad i kojekuda koješta.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Kusta je stvarno ispao smradina, i to zesca. Cuj fazona, kao reko mi jaran da mogu, a pravi za svoje potrebe, naravno sve to je pokrio oblandom javne dobiti. A najvise me izbilo sto je ljude koji se protive takvom lopovluku, nazvao izdajnicima. Papak postao juce kao fola Srbin i sad ofira, cim mu neko dirne u biznis odmah je izdajnik, ma FUJ, mozda je veliku umjetnik, ali je krompir od covjeka.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Talija je u pravu 1/1. Nek popravljaju oba grada, a ne da iz jednog kradu obradjen kamen koji je jako skup, da bi isti taj kamen samo posadili u drugom gradu. I naravno da ce kompleks biti privatni tj. bice drzavni na papiru, al' zna se ko ce upravljati njime. Moze biti da ce neko iz Visegrada imati koristi od kompleksa...tipa konobari sto nose kafu guzonjama ili babasere sto ciste za njima(i ostali pokupljeni inzinjeri sa biroa sa VSS:) ).
Hocu ja u dvoristu kulu od klesanog kamena. Vec je vidim, super mi to izgleda. Garantujem da ce biti vrlo korisna i posjecena. Ko ce za dz da mi da kamen?
Trebinjci jedino grijese kad pricaju nasiroko o kulturnom naslijedju jer prica o austrougarskoj okupaciji koristi Kusti. Narod s ovih prostora mrzi okupatore bili oni osmanlije ili austrougari. Sutra kad bi se preko TV-a digla panika oko okupatorskog Kastela u centru Banjaluke, narod bi na kraju rekao: "Ma rusi, mamu im okupatorsku!"
Trebinjci trebaju prosto reci, "Ne damo ti obradjen obradjen kamen klosaru, odjebi!"

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 18 Jun 2012, 12:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Mogu da dodam da je sve najljepše trebinjske zgrade u kojima se trenutno nalaze dva hotela Platani, zgrada PIO, zgrada osnovnog Suda, zgrada Okružnog suda, Opština, centralni vodovod izgradila Austrija.

Pa o tome ti pričam, to je korisno, ima neku vrijednost i normalno da niko neće dirati, međutim, gomila kamenja, srušena ruina koja nikom ne treba, niti čemu služi, logično je da je bolje na neki način to iskoristiti nego da i dalje bude rujina koja nikom ne sliži niti treba, a kao ne treba je dirati jer je kao stara 100 godina, nije sve što je staro 100 godina vrijedno niti je spomenik kulture, a ta karaula, taj bunker pogotovo nije.
Nešto slično kao auti, BMW iz 59' je raritet i ima neku vrijednost, dok neki BMW iz 82' ne vrijedi ništa, odnosno vrijedi onoliko koliko ćeš na otpadu dobiti za staro željezo, e tako i ta gromila, vrijedi onoliko koliko se to kamenje može za nešto iskoristiti, ovako kako je sada ne vrijedi ništa, niti će kada vrijediti, zato je bolje da Kusturica to goni i od toga nešto napravi. Kuiš li sad?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
e boze pomozi svasta ce covjek procitati, umjesto da ljudi budu zadovoljni sto se desava bilo sta, a da nije "novogradnja", samo bezveze pljuju po covjekovoj ideji...

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
@Nasmiješniti
Nisu samo u pitanju kule, nego čak i privatna svojina po selima.
U stvari, gdje god ima obrađenog kamena, u prvom postu piše da je odnošen kamen i iz pojedinih sela, bez pitanja. Ako neko tu ne živi ne znači da je svačija svojina.

OFM, ne razumiješ, znaš kako ružno izgleda nešto na šta ti je svaki dan oko naviklo a sad je ruina? Ružno je. Na uzvišenjima u centru grada imaju iste takve kule i kasarne pa su iskorišćene u razne svrhe.

Ponavljam, u Hercegovini ima kamena, najviše u Bileći ima vrsnih klesara, pa zašto ljudima ne daju posao i da zarade koji dinar?
U gradu ima lokomotiva, konzervisana i stoji ispred stare željezničke stanice koju je takođe pravila Austrougarsa, jedva je Ćiro ostao da i on ne zapišti u Višegradu.
Ćiro je sinonim Trebinja i treba da ostane tamo gdje je.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
znaš kako ružno izgleda nešto na šta ti je svaki dan oko naviklo a sad je ruina?

Pa naviknut ćeš se. Ni na crkvini nije bilo ono što je sad i oko je bilo naviknuto na ono što nije bilo, pa evo sada su se svi navikli na crkvinu kakva je sada.
Možda se na mjestu tog bunkera kada ga se počisti, nači možda se nešto izgradi, možda vladika Gligorije izgradi još jednu crkvu, možda vam neko izgradi opservatorij za posmatranje zvjezda, uglavnom treba ići naprjed, neka čovjek goni kamen, ponudite mu i neku cifru, a poslije skontajte šta bi tu moglo biti, možda neki lijepo uređeni vidikovac ili bilo što. No sada vam najmanje treba i ničemu ne služi ta gomila kamenja, a koja ako se već može u nešto korisno iskoristiti i neko se pojavi sa idejom kako da je iskoristi, pa dajte mu to, neka čovjek bar nešto od toga korisno napravi.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
e boze pomozi svasta ce covjek procitati, umjesto da ljudi budu zadovoljni sto se desava bilo sta, a da nije "novogradnja", samo bezveze pljuju po covjekovoj ideji...

Ne pljuju ljudi po ideji, nego po lopovluku i kabadahijskom ponasanju.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
Kusturica je uradio na nasoj promociji u zadnjih 20 godina vise nego iko, Dobro imamo Djokovica zadnjih godina.
Dakle Kusta je mogao sjediti na Havajima i piti pivo sa Depom, ili sutati loptu sa Maradonom u Buenos Airesu, ali eto on ih je doveo kod nas i jos mnoge druge. A ovi sto ga nazivaju "mangupom" koji je zgrnuo pare, on je pare zaradio SVOJIM FILMOVIMA, koje je on uradio. Opet se vraca ono na ono o "uspjehu na Balkanu" odmah si "mangup" cim nesto stvoris.

A oni koji sumnjaju u njegove dobre namjere, ne vide siroko, nista cudno za nase podneblje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]