banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Onda je vjerovatno Zakon o RTV pristojbi u lijepoj njihovoj nedorečen.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Unbeliever je napisao:
Bogati i uticajni ne plaćaju režije u divljoj državi, pitajte mame i tate.

Čovjek je fino objasnio.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pirati će sve ovo promijeniti. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
I meni je glupo da se placa pretplata za nesto sto ne gledam, ali je tako i ovdje ( Austrija, Njemacka). Do sada se moglo jednostavno reci da nemas TV prijemnik i to je bilo to, nisu smjeli uci u kucu,ali sada ce po zakonu svako domacinstvo morati placati TV pretplatu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Odloženo plaćanje se nikad nije pokazalo kao bolji izbor. Samo ću to reći.

Da je namet i da nije ispravno, slažem se u potpunosti.
Za komunalno nemam komentar. Ko ga ne plaća, gad je najveći - bez pardoniranja.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
I meni je glupo da se placa pretplata za nesto sto ne gledam, ali je tako i ovdje ( Austrija, Njemacka).

kao i u UK, kao i u skoro svim evropskim drzavama. ne znam otkud ta nebuloza da je placanje TV pretplate nezakonito, ili da je to ekskluzivna izmisljotina BiH.
ja placam tv pretplatu, od koje najveci dio ide BBC-u, koji uglavnom nikad ne gledam. ali, takav je zakon...

sad, druga stvar je to sto TV pretplata treba da sluzi za to da se program javnih servisa emituje bez reklama, a sto kod nas javni servisi (makar BHT i RTRS) imaju reklame. no, opet, kod nas velika vecina stanovnistva ne placa pretplatu...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
E pa ja je ne placam ovdje u Austriji. To je cisti harac i niko te ne moze natjerati da je placas. Ako imas kablovsku, to je vec nesto drugo.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Milanko koliko ima BBC programa i koliko košta rtv taksa?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

4 bbc kanala, pretplata je 17 funti mjesecno cini mi se.
dobro, ne kazem ja da program RTRS/BHT ista valja, i da pretplata nije preskupa. samo kazem da je koncept placanja tv pretplate sam po sebi sasvim u redu

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Milanko Djeric je napisao:
dobro, ne kazem ja da program RTRS/BHT ista valja, i da pretplata nije preskupa. samo kazem da je koncept placanja tv pretplate sam po sebi sasvim u redu

Samo zato sto postoji u EU ne znaci da je koncept u redu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

nit je to izmisljotina EU, nit je postoji samo u EU, nit ima ikakve veze sa EU. postojalo je i kod nas prije rata i svi su je uredno placali. samo sto vecina onih koji se sad bune protiv takse tad nisu bili ni rodjeni, pa ne znaju...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Citiraj:

nit je to izmisljotina EU, nit je postoji samo u EU, nit ima ikakve veze sa EU. postojalo je i kod nas prije rata i svi su je uredno placali. samo sto vecina onih koji se sad bune protiv takse tad nisu bili ni rodjeni, pa ne znaju...

Ja se sjecam da su izbjegavali i prije rata...bar tamo '90... :)

Nisam ni rekao da je to izmisljotina EU, nego da to sto slican zakon postoji u nekim zemljama EU ne znaci da je samim tim zakon dobar.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
postoji u većini zemalja obaveza plaćanja pretplate, ali ono što meni smeta je što samo kod nas NIKO, al, NIKO nije oslobođen plaćanja (invalidi, penzija, socijala, itd) dok je to praksa u svakoj zemlji vani. Druga stvar što vjerovatno nigdje nisu otimali stvari i tukli ljude kao kod nas!

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ali ono što meni smeta je što samo kod nas NIKO, al, NIKO nije oslobođen plaćanja (invalidi, penzija, socijala, itd) dok je to praksa u svakoj zemlji vani.

i to je tacno

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
_зока je napisao:
Po pravilu bi za posjedovanje dva tv prijemnika trebao plaćati dve pretplate.

plaćanje rtv pretplate je po domaćinstvu (kuća, stan,..) i možeš u istom imati 1 ili 21 televizor ili radio, plaćaš 1 pretplatu

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22

То се тамо вјероватно зове "TV Susbcription Fee" или како год, а овде се зове "Такса на ПАЗИ САД, ПОСЈЕДОВАЊЕ РАДИО ИЛИ ТВ ПРИЈЕМНИКА!!!
Значи ако имаш тај луксузни уређај, има да плаћаш порез на исти. Није важно да ли уопште имаш сигнал националног ТВ канала, имаш уређај - плати.
То је оно што ми највише иде на живце. Друга ствар је што не желим да се мојим парама финансира балинлук у Сарајеву који опет пљује по мени мојим парама. Па и не плаћам. Ако ико дође да плијени било шта, прво ће добити да носе ТВ...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 21:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto se tice UK isto je tako sinip...kupis tv u prodavnici pa onda nakon nekoliko dana dobijes obavjestenje da si kupio tv i da moras platiti pretplatu..ukoliko ih ne kontaktiras dolaze na vrata..kazna cini mi se oko 1000 funti ako te uhvate da koristis tv a izbjegavas placanje..takodje negdje ljudi nemaju signal nacionalnih kanala i zbog toga na bilo koje nacine izbjegavaju platiti pretplatu..

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
sto se tice UK isto je tako sinip...kupis tv u prodavnici pa onda nakon nekoliko dana dobijes obavjestenje da si kupio tv i da moras platiti pretplatu..ukoliko ih ne kontaktiras dolaze na vrata..kazna cini mi se oko 1000 funti ako te uhvate da koristis tv a izbjegavas placanje..takodje negdje ljudi nemaju signal nacionalnih kanala i zbog toga na bilo koje nacine izbjegavaju platiti pretplatu..

zapravo, mislim da cak ne moras ni da posjedujes tv. u zakonu pise "ako posjedujes bilo koji uredjaj koji omogucava prikazivanje tv programa" ili tako nesto. tako da, teoretski, ako posjedujes laptop, mislim da opet moras da placas pretplatu, jerbo mozes da gledas bbc preko iplayera.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 21:55 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
eh da, dobro me posjeti...desilo mi se jedne godine, usli smo da rentao kucu na kojoj je gazda ostavio antenu napolje...i onda je doslo pisamce za prijavu tv..nazovem i kazem da nemamo tv uredjaj, ono neka klinka me pita "al imate antenu napolje", onda sam joj odgovorio da moze ponovo da navrati do kuce kad vec zna gdje stanujem i da cu je voditi u kino.. :D uglavnom je spominjala da ce navodno poslati gorile da pregledaju kucu..ja joj kazem da mogu doci u bilo koje doba i da imamo uglavnom internet..pita ona mene jel gledate tv na kompu, rekoh joj naravno da gledam na kompu sta ocu jer sam platio internet i ako oce da se zali nek se zali virgin kompaniji.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Citiraj:

zapravo, mislim da cak ne moras ni da posjedujes tv. u zakonu pise "ako posjedujes bilo koji uredjaj koji omogucava prikazivanje tv programa" ili tako nesto. tako da, teoretski, ako posjedujes laptop, mislim da opet moras da placas pretplatu, jerbo mozes da gledas bbc preko iplayera.

У овом овде закону није чак ни дефинисано шта је то "радио или ТВ пријемник", толико о закону. Мислим, да има неки докон али добар правник, разбио би их само тако и одрао од одштете, знаш оно "class action suit", колико у том нашем закону има небулоза. Као прво, "претпоставља" се посједовање пријемника, а не утврђује се...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]