banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2011, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nego očigledno i privatni posjedi

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
него и душа једног народа.
као што шлагер рече за јерусалим и јевреје.

углавном, хтио сам да кажем да је лицемјерно осуђивање цркве што се мјеша у ствари око КиМ узимајући у обзир Пећку патријаршију и све оно што има значај за СПЦ на КиМ укључујући силне цркве и манастире.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
АЛЕКСАНДАР je napisao:
као што шлагер рече за јерусалим и јевреје.

Da, sad treba 1000 godina da ratujemo i na kraju opet bi se tukli stalno kao Palestinci i Izraelci, a zasto. Evo Izraelci su davno dobili drzavu a stalno tamo neki nemiri. I ovako nestajemo kao narod, jos kad bi ratovali istrijebili bi nas za 100 godina :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 21:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ovo je gore nego nekadasnje prvomajske povorke :/
Nisam protivnik religije i Crkve ali ne moze da se mijesa u zivot a pogotovo politiku!

АЛЕКСАНДАР je napisao:
јебем ли га, ако је тако добро у ЕУ што Грчка банкротира?
зашто је Португал пред банкротом?
што јуче запалише Рим?
откад трају протести у Шпанији?

Zato sto nece da rade a hoce da imaju - sve im "pripada" kao i nekim nasima...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
jellyfish je napisao:
To ti je slican sistem onome primjeru.
Dodjes u grad autom koje vrijedi 20000 i banda ti kaze uzimamo ti auto za 10000. Ti mozes izabrati da uzmes 10000 ili nista i da te jos ubiju ili istuku.
Uzimajuci 10000 imao bi pokriveno pola stete i sacuvao glavu.
Ne uzimajuci nista sacuvao bi ego, ali ode sve. Ne dobijes nista i jos te istuku.
Tako je i sa Kosovom. Uzmi EU ili ostavi, a Kosovo uzimamo hoces neces.

Dobro poređenje sa bandom. Samo što ova banda kada ti pristaneš na to kažu, nećemo ti dati 10000 nego 2000. A ti istom logikom opet prihvatiš. Pa onda oni kažu, ajde ti nas odvedi kući da se malo bolje upoznamo. Pa kažu vidi imaš zgodnu ženu, nemoj da se buniš .. A i curica ti je porasla ... A i fino sređen stan... A gdje su onih 2000 što smo ti dali za auto...

I na kraju za poređenje sa jednim dijelom Srbije, je to što bi oni išli za tom bandom, poslije svega, i pitali možemo li mi sa vama...

Kosmet je okupiran i to je jedina realnost. Ulazak u EU zavisi od "prihvatanja realnosti" isto koliko i od hapšenja i predavanja Miloševića, Karadžića, Mladića...

Srbija sa ili bez Kosmeta je godinama udaljena od EU, da ne kažem decenijama. I sada Srbija ima pristup fondovima, ali koji ostaju neiskorišteni jer nema kvalitetnih projekata za to. Radi se o stotinama miliona evra. Srbiji nisu pomogle ni preko 50 milijardi USD od 2000. godine raznih kredita, donacija, privatizacija, ... tako da ovakvoj Srbiji neće pomoći ni dodatnih par milijardi.

Problem Srbije može se porediti sa stanjem u NIS prije i nakon privatizacije. Prije, milijarde u minusu svake godine u poslu u kojem je teško biti u minusu.
Došli Rusi i za par godina sredili firmu i od nje napravili firmu koja posluje pozitivno, i razvija se. Eto kupuju i kod nas benzinske pumpe...

Dok se u Srbiji ne desi da sami budu sposobni da od države naprave ono što su Rusi od NIS-a, nema od ulaska u EU ništa. Ta iluzija da će ulaskom u EU svi problemi biti riješeni, i da će oni preuzeti stvari u svoje ruke i srediti stanje u tvojoj kući... to je toliko neozbiljno, nezrelo, naivno, ...
I na kraju, to je priznanje da si nesposobnosti i da ćeš uvijek spreman biti "druga", "treća" Evropa u Evropi. A to nije mnogo daleko od trenutnog statusa.

Evropi koja sada ima sve više problema sa svojim "starim" ćlanicama, najmanje što joj treba nova problematična članica.

Ulazak Srbije u EU može biti ubrzan samo zbog nekih krupnih geopolitičkih promjena.

Ako sam sebe i svoje ne poštuješ, kako da očekuješ od drugih da te poštuju. Da te smatraju za ravnoravnog partnera, koliko je god to moguće.

I da se vratim na onu bandu. Ako ih ne možeš izbjeći, i moraš živjeti u toj realnosti.
Onda ako ti druga banda nudi stateški ugovor o partnerstvu, ako ti je dala uslove da radiš i da kupe od tebe skoro sve što možeš proizvesti, ako ti nudi da se naoružaš i da možeš, ako ne odbraniti, onda barem druge natjerati da dobro promisle prije nego što te pokušaju napasti. Ali sve to pod uslovaom da budeš pouzdan partner.
E onda će ona prva banda drugačije gledati na tebe, i onda će im biti veći interes da postaneš njihov član...
Ali najveći problem što ovakva Srbija nije pouzdan partner ni sama sebi i svom narodu na Kosmetu, a tek EU ili Rusiji.
Loše je to što Srbija nije takva od 2000. godine, nego i prije od toga. A nešto ne vidim da ću u skoro vrijeme biti drugačije.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Odlican post.

Drago mi je vidjeti da ima dosta momaka koji ne gutaju sve sto im ovi globalisticki mediji serviraju,vec misle svojom glavom.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
И ја се слажем да је одличан пост, али мислим да није решење ни у савезу с Русијом, јер ко је год са њима био није се добро провео. Наравно, ово теоретски лепо звучи, али малчице је друкчије у пракси, што би рекао Бора Чорба.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Бора Чорба скоро извео Каљинку на тргу. Бора воли Русе. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
I jeste strašno. Ko uopšte smije ovakav događaj sprovesti u djelo! Ja prvi ne bih dozvolio da moje dijete neko natjera na nešto.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
jellyfish je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Пред Србијом је једно велико искушење јер јој нуде да уђе у Европу, али са "страшном ценом" да се одрекне Косова и Метохије, изјавио је патријарх српски Иринеј.

"Ако треба да жртвујемо Косово и Метохију да бисмо ушли у Европу, да им се онда захвалимо на њиховој доброти и љубави.

Problem je sto je Kosovo izgubljeno sa ili bez Evrope. Onda je bolje uzeti Evropu nego nista jer Kosovo ce ionako otici. Kad bi postojala opcija Kosovo ili Evropa onda bih mogao da shvatim ove sto se suprotstavljaju Cedi.
Ali jedina opcija je "Kosovo vam uzimamo, a ako hocete Evropu ako necete".
Cijena Evrope nije Kosovo. Kosovo ode ovako ili onako. Cijena Evrope je samo saradnja sa Kosovom. Bolje je izabrati saradnju nego rat.
Znaci Kosovo je izgubljeno u svakom slucaju. Zasto onda gubiti i Evropu.
To je Ceda uvidio i zato ima glasace koji slicno razmisljaju.

Srbija je u Evropi odavno. Evropa i EU nisu isto! Što se tiče EU daleko im lijepa kuća bila! Srbija treba samu sebe srediti i ne oslanjati se samo na jednu (EU) stranu! Treba sa svima sarađivati!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 22:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Džontra je napisao:
giometar je napisao:
Citam onaj prvi clanak iznova, pa nikako da vidim, a zanima me - kako su oni to natjerani da prisustvuju? Jel im prijeceno otkazima, zatvorom, ponavljanjem razreda? Volio bih da mi neko odgovori, npr Elvis, ako zna tu informaciju.

Ne znam jel to da su uopšte djeca tjerana ili ne, ali dok sam ja bio u osnovnoj, znam da su učiteljima prijetili smanjivanjem plate ukoliko predaju djeci određene lekcije, umjesto da pečatom u te knjige stave kako je taj dio uvredljiv za druge narode...

Sjećam se toga: iz srpskog je bila zapečaćen Andrićev odlomak Danak u krvi, a iz muzičkog Kreće se lađa francuska.. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
giometar je napisao:
Citam onaj prvi clanak iznova, pa nikako da vidim, a zanima me - kako su oni to natjerani da prisustvuju? Jel im prijeceno otkazima, zatvorom, ponavljanjem razreda? Volio bih da mi neko odgovori, npr Elvis, ako zna tu informaciju.

Citas ti iznova ali dzaba. Tebi je cilj samo da kontriras starom Elvisu po svaku cijenu.

Citiraj:
Nedelja će se, kako je rečeno roditeljima, računati kao radni dan, nenastavni, a učenici koji ne budu sačekali patrijarha moraće da opravdaju svoj izostanak.

Sad bi ti da ti ja dam ionformaciju kako je neko iz gradske uprave bicevima tjerao ljude na ulicu. Ako ne uvidjas problematiku u citiranom dijelu onda ti je dzaba pricati.

Uostalom, imas na Blicu komentare pa iscitaj, ako vec ne vjerujes Elvisu.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Битно је да нису изашла дјеца да подрже нешто неправославно! Попут истополне љубави! Бљак! Сачувај (православни) боже!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
И ја се слажем да је одличан пост, али мислим да није решење ни у савезу с Русијом, јер ко је год са њима био није се добро провео. Наравно, ово теоретски лепо звучи, али малчице је друкчије у пракси, што би рекао Бора Чорба.

Naravno, teoretski lepo zvuči i postati dio EU...

Generalizuješ u vezi Rusije. Plaćali su oni cijenu i zbog nas, npr WWI.

Ja sam prvi za to da budemo dio EU. Alli ne na ovaj način kako se pojedine, ali i najmoćnije, zemlje iz EU odnose prema nama.
I zato spominjam Rusiju kao alternativu.
A nas bombarduju time da nema alternativa.
I Milošević je govorio Mir nema alternativu, ćao RSK i dio RS. Zapad ga malo pomazio i poslije par godina taj mir dobio uzduž i poprijeko po Srbiji.

Sada govore EU nema aliternativu ... ćao Kosmet, vojni i politički vrh, tužba ova, ona... Čak nikoga i ne maze, nego za Hilari Klinton razgovor sa Tadićem nije produktivan, Merkel glumi čeličnu lejdi u Beogradu, ... Možda Tadića pomazi neko ako odradi posao do kraja. Mazili su i Koštunicu kada je "pobijedio" Miloševića na izborima...

Možemo i mi nešto dati EU. Eto, Ketrin Ešton prve političke poene na novoj pozicij zaradila preko Srbije... Eeee. kakvi su to partnerski dani bili, ali opet na štetu Srbije i kratkog daha. To nas čeka i sa prihvatanjem "realnosti"...

Da je EU iskreno zainteresovana za smirivanje situacije na Balkanu i primanje Srbije i partnerskog odnosa... lako bi oni Albance pritegli i postigli dogovor da nema apsolutnih gubitnika ni pobjednika. BiH je primjer toga.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ceda sere po obicaju. Koliko znam, roditelji jos uvijek odlucuju sta djeca rade i gdje idu.
Ako su djeca dosla na docek Patrijarha, roditelji su ih poslali. Oni roditelji koji ne vole/mrze/boli ih kurac za tim, su mogli da ne salju djecu.
Cijela price je los trip, bombastican naslov, i providna laz.
Ceda ide da razjebe Palmu, jer mu je politicki konkurent. A pricati Srbima protiv crkve je zaludan posao, crkva je sama srz naseg naroda, bez crkve ne bismo postojali.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Palma je lud :D ...kao da Tito dolazi.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
404_forbidden je napisao:
Palma je lud :D ...kao da Tito dolazi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Psk_ENP7oE0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A u vezi dočeka patrijarha.

Palma kao pravi "domaćin" pripremio doček za patrijarha. Zna se kako se postavljaju direktori u školama, pa kako oni nastavnike. Pa ti nastavnici pritisnuli djecu. Sve do djece je slična logika koju je jellyfish slikovito opisao. A roditelji nisu poslali djecu i ko im može nešto prigovoriti. I ko ih može kazniti.

Može Palma prigovoriti nastavnicima koji se sada bune, što se niste bunli kada sam vas vodio na more besplatno, što se studenti i seljaci nisu bunili kada ih je vodio u Beč besplatno... Dođe vrijeme kada treba i Palmi uslugu uzvratiti :)

Ali stvarno je glupo narediti da djeca dođu. Nas su vodili u toku nastave da gledamo kako štafeta mladosti prolazi kroz grad. I djeci više od svega znači to što taj dan nisu imali nastavu :) Da su to odradili u toku radne sedmice, mnogima bi patrijarh ostao u lijepom sjećanju. A sada su napravili samo uslugu LSDP-u i sličnima :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]