banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2011, 13:15 
Razocarenje, grdno...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Šajin je napisao:
не могу да вјерујем да су пронађени пљачкаши. па зар је то могуће код нас да се деси? :confused2:

x2

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 13:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
blus je napisao:
a kako volim kad cujem da je opljackana banka.i da Bog da ih nikad ne uhvatili.a oni junci iz obezbjeđenja :lol: :lol: :lol: .samo onako stoje da mogu reci penzioneru"de pomjer de se iza žute linije"

A bi li ti junoša popio metak za 400 KM? Ja bi prvi odložio kuburu, jeli bolja živa kukavica ili mrtav heroj? U HR su dvojica radnika Sokol-Marić Security otišli u vječna lovišta na sličan način, a djeca im ostala siročad koju niko ne je8e za pet para od tih vlasnika... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 15:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
nepokoreni je napisao:
blus je napisao:
a kako volim kad cujem da je opljackana banka.i da Bog da ih nikad ne uhvatili.a oni junci iz obezbjeđenja :lol: :lol: :lol: .samo onako stoje da mogu reci penzioneru"de pomjer de se iza žute linije"

A bi li ti junoša popio metak za 400 KM? Ja bi prvi odložio kuburu, jeli bolja živa kukavica ili mrtav heroj? U HR su dvojica radnika Sokol-Marić Security otišli u vječna lovišta na sličan način, a djeca im ostala siročad koju niko ne je8e za pet para od tih vlasnika... :angry4:

A dobro, de nam onda objasni koja je ustvari njihova funkcija?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
NJihova funkcija je da paze da običan narod stoji u redu i ne pravi gužvu. :)

Pisao sam na jednoj temi kako je u USA radnik na šalteru spriječio pljačku i istrčao za pljačkašem. Uhvatio ga na ulici, i držao ga dok nije došla policija. Policija uhapsila lopova, a radnik dobio otkaz jer je ugrozio živote klijenata. Novac je osiguran...

A to u Hr je tek posebna priča, Vlasnik Sokol-Marić, firme za obezbjeđenje, poslije par pljački objekata pod njihovim obezbjeđenjem. Onako marketinški obećao bonus za one koje spriječe pljačku, i čovjek pokušao i poginuo.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Da su to uradili ljudi sa klikerom sad bi vec bili daleko i uzivali u svom plijenu kao ekipa u SFORovim uniformama.
Ovako otisle pare a dosla robija da bar nisu pare pronasli pa te nesto ceka kad izades.

Bog uvijek nesto da a nesto uzme njima je dao muda i srce a uzeo kliker.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Citiraj:
Бањалучка полиција ухапсила је Синишу Страживука (43), Аљошу Галића (31), Милана Рељића (42), Ђорђа Матића (27), Данијела Ђурђевића (24) и Раденка Жутића /26/, сви из Бањалуке, осумњичене за пљачку више од милион марака из Комерцијалне банке у центру Бањалуке, сазнаје Срна.

Znam ovog galica i reljica... Aljosa je inace problematican decko ali sad je bas daleko dogurao

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 19:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 15:28
Funkcija ljudi iz obezbjeđenja u bankama je sljedeća: oni su tu samo zbog osiguravajućih društava. Uslov da osiguravajuća kuća isplati banci odštetu u slučaju pljačke je da banka ima sistem obezbjeđenja koje podrazumijeva i fizičko obezbjeđenje u samoj banci. A normalno je da niko nije lud da zbog tuđe love popije metak. Da li će radnik obezbjeđenja reagovati i kako je manje bitno, važno je da banka dobije pare od osiguranja.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 19:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Svugde u svetu narod pljacka banke... jedino kod nas banke pljackaju narod :D

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BARABA-IT je napisao:

U Italiji?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kakav danak neiskustvu.
Šteta! :(

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
danijell je napisao:
BARABA-IT je napisao:

U Italiji?

U Italiji u bankama nema novaca... uglavnom pljackaju "portavalore". Skoro su braca digli iz jednog 5. miliona eura. Niko mrtav a poso odradjen za deset. Stao faca ispred njega sa zoljom i jednim prstom mu pokazuje da izadje a drugi prst drzi na okidacu... pa ti pucaj u njega ako imas m00da. Raznesu kombi... ubace sef u djipa, nakon par kilometara, djipa ubace u slepera i vozi Misko :D

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2011, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
imali su dobar plan,insajdera u banci koji je prebrzo propjevao pa ja 2 dana kroz kordon murije prolazim do kuce...eh,i za ovo ce biti tresla se gora...pa ce Galic &CO vrlo brzo u nove pohode kakva smo mi drzava...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 07:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Uskoro ce imati "insajdera" na Tunjicama. :D

" I, sada u miru istraznog zatvora, razmislja o rijecima rahmetli babe Atifa."
"Sine,veli..." :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 10:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
MuskoBre je napisao:
A dobro, de nam onda objasni koja je ustvari njihova funkcija?

To ne znaju ni oni vjeruj. Imamo tako glup zakon u vezi istih službi da je to za plakati od smijeha. Primjeri:
1. nosiš oružje ne smiješ ga nositi sa metkom u cijevi dok ga repetiraš... :angel11:
2. ako uhvatiš kriminalca ima da zadržiš ga do dolaska murije, al ga ne smiješ lišiti slobode (svezati, zatvoriti negdje) nije po zakonu.. :!: :scratch:
3. ne smiješ nosti pendrek ili suzavac/papar sprej prekomjerna upotreba sile može isti lopov da te tuži... :banghead:
4. upucaš kretena ako ga pogodiš u glavu prvostepeno ubistvo :oops: počaš u stomak i ako mu ne pružiš pomoć /zoveš hitnu opet si donji ili ako procijene da si mogao da ga savladaš bez oružja opet si donji :roll:
E ti sad budi pametan... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pricam neki dan sa drustvom, pre nego su pohapsili ove likove... Vredi li robijati zbog 300.000KM (recimo da je toliko dobio svaki od pljackasa, a i manje je)... Ja se ne bih upustio u pljacku a da suma nije preko milion po glavi...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam juče slušao teorije zavjere: "To su pripadnici policije opljačkali, interventna jedinica" "nisu oni ni marke od toga vidjeli to sve albanskoj mafiji ide" i još jedna al se ne mogu detalja sjetiti....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Pricam neki dan sa drustvom, pre nego su pohapsili ove likove... Vredi li robijati zbog 300.000KM (recimo da je toliko dobio svaki od pljackasa, a i manje je)... Ja se ne bih upustio u pljacku a da suma nije preko milion po glavi...

Ako bi dobio 300k, da to zaradiš treba ti preko 12 godina sa platom od 2000 KM. Plus što uštediš dok si u zatvoru na gorivu, hrani, ... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
danijell je napisao:
Hertzog je napisao:

Ako bi dobio 300k, da to zaradiš treba ti preko 12 godina sa platom od 2000 KM. Plus što uštediš dok si u zatvoru na gorivu, hrani, ... :)

Ako te uhapse moraces priznati gde je novac.. Onda ces dobiti neke olaksavajuce okolnosti, neka povlastica u zatvoru ili cak smanjenje kazne. ako nekazes gde je novac osudice te na maksimalnu kaznu zatvora.. Jedan dan u zatvoru kazu da vrijedi izmedju 30 i 50 KM.. Sad ti vidi koliko je dana 300 000 KM..

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sta znam, ja ne razmisljam tako, mislim da vredim vise od 300K i to je sitna cena za nekoliko godina robije, plus sto ovi likovi nisu uspeli ni dinara potrositi a robijaju... Nikada ne bih isao u pljacku sa puno ljudi, pare ne bih trosi narednih bar 5 godina (mada je i to kratak period, a i izazov), opalio bih negde vani u neku zemlju gde ne moram objasniti poreklo novca i onda lagano... Ovo sto su oni uradili je smesno

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]