banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Mar 2012, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
LemiGO je napisao:
Najbolje da kafancuge rade po 24h pa da na ulicama imamo jos vise mladih usijanih glava, treba to srezati sve u korijenu.

Pa, onda je najbolje da u potpunosti zabrane rad "kafancugama". U tom slucaju na ulicama ne bi bilo "usijanih glava", i svi bi bili srecni i nasmijani...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 16:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Neki red treba da postoji, najbolje da se ljudi oblokavaju do jutra, a da ljudima koji spavaju deru narodnjaci i dernjava nafuranih klinaca.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
Neki red treba da postoji, najbolje da se ljudi oblokavaju do jutra, a da ljudima koji spavaju deru narodnjaci i dernjava nafuranih klinaca.

Ili ipak treba kaznjavati glasnu muziku i dernjavu umjesto zabrane rada...? Nafurani klinci mogu da piju i dernjaju se i na ulici.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:16 
Veteran
Veteran

Mislim da je efektivnije skraceno radno vrijeme, nego da komunalci trce po gradu i love ko pusta glasno muziku.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
Mislim da je efektivnije skraceno radno vrijeme, nego da komunalci trce po gradu i love ko pusta glasno muziku.

Jeste, isto kao sto bi i zabrana automobila bila efikasnija u sprjecavanju saobracajnih nesreca.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Timotic je napisao:
LemiGO je napisao:

Jeste, isto kao sto bi i zabrana automobila bila efikasnija u sprjecavanju saobracajnih nesreca.

Кратко, али јебитачно! 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Timotic je napisao:

Efikasnije je prebaciti saobracaj ispod zemlje! Da uopste pjesaci ne prelaze preko ulica!

Ipak bi ti ostali kamioni, trolejbusi, tramvaji koji bi i dalje pravili nesrece!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 19:10 
Veteran
Veteran

Ne znam gdje spomenuh da treba zabraniti, al ako je tebi zabrana rada i skracenje isto, ajde de. A za automobile vazi, smanji brzinu pa ce biti manje nesreca.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 00:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
Ne znam gdje spomenuh da treba zabraniti, al ako je tebi zabrana rada i skracenje isto, ajde de. A za automobile vazi, smanji brzinu pa ce biti manje nesreca.

Pa, kako ga skracuje, ako ne zabranom? Mozda makazama?

Ne moze smanjiti brzinu...onda bi morali policajci da trce i kontrolisu ko je prekoracuje. Efikasnije je zabraniti voznju. Ili ne zabraniti u potpunosti. Dozvoliti je od sedam do tri.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 01:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Timotic je napisao:
LemiGO je napisao:

Pa, kako ga skracuje, ako ne zabranom? Mozda makazama?

Ne moze smanjiti brzinu...onda bi morali policajci da trce i kontrolisu ko je prekoracuje. Efikasnije je zabraniti voznju. Ili ne zabraniti u potpunosti. Dozvoliti je od sedam do tri.

@Timotic
Please do continue... Reductio ad absurdum rules!!! 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 07:47 
Veteran
Veteran

@Timotic

Ti si rekao da ja najbolje u potpunosti zabraniti rad kafanama, a ja nisam to ni pomenuo. Tvoj odgovor se nadovezao na takav nacin, ja govorim o plocicama, a kod tebe ide prica VN trafou, tako nekako.

@Evil_Dead

Znam da je lijep osjecaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Radna mjesta zatvaraju kafane.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
LemiGO je napisao:

Njemu je samo u interesu da se nista ne dira i ekstremizovanjem pokusava da obrani isto !

Klasicno domorodacko ponasanje!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
The_new_Statesman je napisao:
Radna mjesta zatvaraju kafane.

indeed.

fijesta je napisao:
LemiGO je napisao:

Njemu je samo u interesu da se nista ne dira i ekstremizovanjem pokusava da obrani isto !

indeed again.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fijesta je napisao:
LemiGO je napisao:

Domorodacko ponasanje je netolerantni pokusaj zabrane svega sto ti se ne svidja.

Ja ovdje nemam nikakav interes, posto se ne bavim ugostiteljstvom. A, nabavio sam sebi i espresso aparat, za svaki slucaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 17:40 
Veteran
Veteran

Ovo je valjda pokusaj loze, sad ja trebam reci da je neko ovakav ili onakav, ma zdravo.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2012, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Sva pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke moći će da tokom praznika produže svoje radno vrijeme u odnosu na uobičajeno, na osnovu zaključka koji je donio gradonačelnik Slobodan Gavranović. Oni od 25. decembra ove do 15. januara 2013. godine mogu da rade duže u odnosu na radno vrijeme koje je propisano Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada.
Iz Odjeljenja za privredu Administrativne službe Banjaluke navode da duže mogu da rade prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo - prodavnice, samoposluge, diskontne prodavnice, butici, robne kuće, kiosci, te trgovine na malo cvijećem, pogrebnom opremom, korišćenim vozilima, zatim trgovački centri, skladišta i stovarišta u kojima se obavlja trgovina na veliko i malo.
Duže mogu raditi i zanatske i uslužne radnje - autopraonice, održavanje i popravka motornih vozila, frizerski i drugi saloni za uljepšavanje, popravka obuće, popravka predmeta za ličnu upotrebu i upotrebu u domaćinstvu i slično.
Ovi poslovni subjekti mogu da rade od 7.00 do 23.00 časa svakim radnim danom, izuzev u utorak i srijedu, 1. i 2. januara 2013. godine. Utorak, 1. januar je neradan dan, dok u srijedu 2. januara ovi poslovni subjekti mogu da rade od 8.00 do 16.00 časova.
Oni nedjeljom mogu da rade od 8.00 do 21.00 čas.
Osim subjekata koji mogu da rade na dan republičkog praznika, u srijedu, 9. januara 2013. godine, moći će da rade i sve cvjećare, i to od 8.00 do 14.00 časova.
Ugostiteljski objekti smješteni u stambenim zgradama, od 25. decembra 2012. godine do 15. januara 2013. godine, mogu da rade jedan sat duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme - od 7.00 do 23.00 časa, radnim danima i subotom.
(Srna)

Živio Gavra!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2013, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović donio je danas Zaključak, prema kojem u periodu od 21. decembra ove godine do 15. januara 2014. godine, ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području Grada Banja Luka.
Svi uostiteljski objekti na području grada mogu raditi u neograničenom radnom vremenu u dane: 01, 02, 07. i 14. januar 2014 godine.
U ostale dane navedenog perioda (od 21. decembra do 15. januara), ugostiteljski objekti mogu raditi jedan sat duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom, i to:
Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće:
- od 07.00 do 01.00 čas, radnim danima,
- od 07.00 do 02.00 časa, vikendom (petak i subota).
- Ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta «zlatna kašika»:
- od 07.00 do 02.00 čas, radnim danima,
- od 07.00 do 03.00 časa, vikendom (petak i subota).
Noćni klubovi (disko-barovi, disko-klubovi/diskoteke i noćni barovi):
- od 19.00 do 04.00 časa,
- od 19.00 do 05.00 časa, vikendom (petak i subota).
Saloni za posebne prilike (svadbeni saloni i sl.):
- od 07.00 do 04.00 časa.
U navedenom periodu, ugostiteljski objekti, smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, rade u skladu sa radnim vremenom propisanim Odlukom - od 07.00 do 22.00 časa, radnim danima i vikendom (petak i subota).
Ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, kojima je dodijeljen znak kvaliteta «zlatna kašika»: od 07.00 do 24.00 časa, radnim danima i od 07.00 do 01.00 čas, vikendom (petak i subota).
Kako se navodi u Zaključku, na republički praznik - Dan Republike 09. januara 2014. godine (četvrtak), na području grada Banja Luka, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banja Luka mogu da rade i:
- prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i proizvodima od mesa (mesnice), u vremenu od 08.00 do 13.00 časova;
- prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare), u vremenu od 08.00 do 20.00 časova, i
- prodajni objekti samostalnih preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe), u vremenu od 08.00 do 12.00 časova.
Poslodavac je dužan radnicima, koji će raditi na Dan Republike - omogućiti ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.
Zaključak je donesen na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banja Luka i ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće republičke i vjerske praznike, kako bi se obezbijedila bogata i raznovrsna ugostiteljsko-turistička ponuda, u cilju zadovoljavanja povećanih potreba građana na dan republičkog praznika.
(ASBL)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z2o3BLPwdC

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2014, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zašto se Banjaluka noću pretvara u 'mrtav' grad
UTORAK, 13 MAJ 2014 14:10
3228 6StumbleUpon3
blnight1305
Iako najveći broj stranih turista u Banjaluci već godinama kao 'top-ponudu' doživljava domaću hranu, odnosno ugostiteljske usluge, Banjaluka bi u turističku ponudu mogla da uvrsti i pustoš koja u gradu vlada poslije 23 časa. Poslije tog perioda ne samo da su zatvoreni kafići i restorani, nego je rijetkost uopšte vidjeti ljude na ulici, što bi možda moglo i da se "proda" pod turističku atrakciju kada je u pitanju grad sa ovoliko stanovnika, piše "Press RS".

Banjaluka je posljednjih godina definitivno grad koji ide na spavanje prije ponoći, iako po broju stanovnika, bar neki sadržaji treba da rade od 00 do 24 časa.
U strahu od kazni, konobari mnogo prije završetka radnog vremena u restoranima i kafićima požuruju mušterije, a ukoliko vam gosti stignu u kasnijim časovima, jedino što možete jeste da im sami skuvate večeru, pod uslovom da, naravno, ne morate da kupite i namirnice.
"Radim u inostranstvu, a kući u Banjaluku dolazim svaka dva-tri mjeseca i svaki put ne mogu da vjerujem da u ponoć radnim danom, pa čak i vikendom, možete da prođete cijeli centar grada i da sretnete samo par slučajnih prolaznika i jedan ili dva automobila. Nigde ništa ne radi, svi lokali odnosno restorani u kojima se služi naša domaća hrana, koja je jedino i interesantna strancima, uveliko su zatvoreni. Ne znam šta rade ljudi, spavaju, gledaju TV. Ono što se nudi su mesta na kakva nikad nisam išao pa neću ni sada, radije ću u stanu da napravim i večeru i druženje, nego da se gužvam po zadimljenim klubovima sa djecom i uglavnom uz lošu muziku", kaže Banjalučanin Slaviša Babić.
"Penzionersko" radno vrijeme ne obuhvata noćne klubove, kao ni ugostiteljske objekte nosioce Zlatne kašike, ali kada se u obzir uzme broj stanovnika, opremljenost pojedinih klubova i prije svega sadržaje koje nude, slobodno se može reći da u ponoć u gradu - nema nigdje ništa.
Osim toga, činjenica je i da radno vijreme u lokalima van Banjaluke nije ograničeno, pa Banjalučani ipak imaju opciju da skoknu do susjednih opština u izlazak ili na večeru, što bi dijelom moglo i da objasni pustoš koja već u 22 časa vlada u samom centru najvećeg grada Srpske!
"Banjaluka ima dobru turističku ponnudu, ali cijelu sliku kvari radno vrijeme ugostiteljskih objekata i slaba ponuda hotela. Turistima koji posjete grad najviše smeta što je već nakon 22 časa sve "mrtvo". Ulice su puste u vrijeme kada u gradovima koji namjeravaju da ostvaruju dobit od turizma tek počinje život", kažu u Udruženju radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske.
Za mlade poslije kraja radnog vremena banjalučkih lokala jedine opcije su spavanje, klupe ili neki od noćnih klubova sa dozvolom za rad. Na klupama obično slijede legitimisanja i "slanje na spavanje" od strane nadležnih organa, a u klubovima nema mjesta čak ni za djelić onih kojima ne smeta dim, gužva, preglasna muzika i urlanje na uho kao vid zabave.
Sadržaji bilo koje druge vrste jednostavno ne postoje, a i ukoliko se neko odluči da organizuje bilo kakav koncert ili događaj mora da planira "fajront" u vrijeme kada u ostatku svijeta takvi događaju obično počinju, inače slijede debele kazne.
Može piće, ali u mraku i tišini
Tokom prošle godine zbog nepoštovanja propisanog radnog vremena i zbog glasne muzike, izdato je 26 prekršajnih naloga od strane komunalne policije. Visina kazni, po Odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata, kreće se od 1.000 do 7.000 maraka za pravno lice, te od 300 do 800 maraka za odgovorno lice.
I pored ovog, dobar dio lokala funkcioniše na način da radnici ugase svjetla i muziku te ne puštaju goste, omogućavajući tako onima koji su već došli da popiju piće do kraja u tišini.
(BLLIVE, Foto:Press RS)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z31hRMkpr0

Davidoviću seronjo!

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2014, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jane znam ko je ovo pisao, al u centru brat bratu pet kafana radi dok god gostiju ima...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]