banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2010, 16:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
eugene of savoy je napisao:
Srbi u hrvatskoj, zar ih uopšte ima?

Hrvati u RS, zar ih uopšte ima?

Mislio sam odgovoriti i @Silviu na njegove prve postove ali vidim Vuk i Zoka su mu "malo otvorili oči", pa u zadnjim svojim postovima je sam sebe napokon demantovao.

Lako je nama koji smo "svoj na svome" pričati priče o mukama povratnika bilo gdje, pokušajte se staviti na njihovo mjesto (bez obzira o kome se radi a ne samo na svoje sunarodnike) pa će te tek tada imati potpun uvid u njihov položaj.
To su priče za malu djecu da je negdje bolje, svi oni nažalost imaju jako slične probleme.
Odite do Biskupa Komarice pa popričajte sa njim o problemima Hrvata ili popričajte sa običnim ljudima bilo koje vjere a koji su povratnici bilo gdje i sigurno će te vidjeti da su im problemi skoro 100% isti.
Ne osuđujući ovakve i slične incidente na bilo kojoj strani ili osuđujući samo incidente one druge strane a prećutivanje onih sa tvoje strane je poistovjećivanje sa tim kretenima i pružanje podrške istim.
Na svu sreću ovakvih i sličnih incidenata je iz godine u godinu sve manje, a povećava se broj normalnih ljudi koji prepoznaju i osuđuju maloumne nacionaliste sa bilo koje strane.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мишљења сам да је Србима у ХР сигурно много теже.
Пријатељ ми живи у Крижевцима..
Локална Православна црква је пет дана за редом освањала разбијених прозора и са овим истим натписом Србе на врбе.
Сутрадан дођу људи, поправе, окрече, они следећи дан опет разбију и ишарају фасаду.
ПЕТ ДАНА ЗА РЕДОМ а при том ни један хрватски медиј није писао о томе.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Silvio Dante je napisao:
chils je napisao:
rodjen u hrvaskoj pise na ekavskom a kurci se na banjaluckom forumu to se zove latentna sizofrfenija

Какав ти проблем имаш врло зајебани дечаче?

fala na komplimentu i podmladjivanju a sto se problema tice nemam nikakvih al sam rad da imam

vazda za Promjene

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Не видим да је хрватима у БЛ тако лоше... Знам их неколико и уопште не видим да су у нешто горој позицији од осталих... А мука ми је више од тих реципроцитета и покушаја изједначавања наших и њихових жртава, као ''убијали су они нас, ми смо њих, они нас мрзе ми њих и нико није бољи ни гори'', па докле више?
Ако је натпис у сплиту , причајте о натпису у сплиту, немојте одмах има тога и код нас, то је дјело појединаца и такве ствари....

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A pretpostavljam da si sa njima pričao o njihovom doživljaju toga da budu Hrvati u Banjaluci?O njihovim mogućnostima da se ostvare u punom kapacitetu?
Ne kažem ja da je njima toliko loše kao što neki hoće da predstave ali da je dobro,nije.
Meni isto ide reciprotitet na živce.Ono,oni razbiju prozor na crkvi,odmah je ok da i mi razbijemo izlog Varteksa....
Još mi više ide na živce pokušaj da se svim Hrvatima,Srbima,Muslimanima prišije etiketa divljaka i mrzitelja suprotnog na osnovu ponašanja nekih kretena.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
A pretpostavljam da si sa njima pričao o njihovom doživljaju toga da budu Hrvati u Banjaluci?O njihovim mogućnostima da se ostvare u punom kapacitetu?

реално, у БЛ ни Срби а ни било који остали не могу да се остваре у пуном капацитету ако немају неког ко их гура.

а погледај јавне установе по БЛ које су у надлежности РС или БиХ.. свугдје има довољно запослених других националности. она квота што се мора испунити.
а то што неко има штелу, па доведе свог стричевића из Широког или Сарајева па га запосли у БЛ.. то је друга ствар.

елем, гледајући ситуацију овдје и упоређујући је са причама људи који живе тамо, могу 100% да тврдим да су Срби у ХР угроженији него Хрвати у БЛ или пак у Србији.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:48 
Administrator
Korisnikov avatar

To ne sporim ali osporavam tvrdnju da je Hrvatima.ili Muslimanima,ovde isto kao i nama....Kreni od najbanalnije činjenice....Ne možeš da navijaš puna srca za klub iz svog grada jer su njegovi navijači otvoreni nacionalisti....Ne možež da izađeš u grad u dresu reprezentacije za koju navijaš,kao što mogu ja ili Hertzog,a da ne rizikuješ da ti neko izmjeni lični opis...Dok je postojalo redovno služenje vojnog roka prisiljen si da slušaš bogosluženje koje nije tvoje.....Eto samo par primjera o kojima ja i ti ne razmišljamo ali su dovoljni da se osjetiš manje vrijedan kada ti se dese.....

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

па то је "нормално". нормално сам ставио под наводнике зато што није нормално али је тако већ годинама.. то се неће никад промјенит... можда за 500 година.
углавном, они дијеле исте проблеме са нама, нема репресије над њима као што има према Србима у ХР и то је оно што покушавамо да докажемо. не може се изједначават ситуација кад и дијете види да није једнако.
један папа је долазио у БЛ, било је милион аута са ХРВ таблицама, је л` било иједном ишта?
хајд да видимо како ће БГ проћи у ХР?

тих пар инцидената које смо ми имали овде у пар година уопште нису нешто ВАУ..
људи се понапијали, маса.. једна будала крене нешто, сви га прате.
дакле, апсурдно је поредити то са, као што неко рече натписом, за који се мора купит платно или церада, фино то исписат и окачити на надвожњак.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 18:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Što opet ne znači da je to organizovano stav većine,sve to može jedan čovjek da uradi ili manja grupa kao što vjerovano i jeste.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

врло могуће али не бих се оптерећивао тиме.

то је ист`о к`о да кажеш неће те сви наркомани избост за марку, има их и који ће само проћи поред тебе.
ја бих ипак сваког обиш`о у широком луку.

нека њима лијепе њихове...

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
_zoka je napisao:
Ne kažem ja da je njima toliko loše kao što neki hoće da predstave ali da je dobro,nije.

Јел' имају вјерске објекте у граду, које нико не дира? имају... Јел' има католичка гимназија? има... Јел' има хрватски културни центар? има.... Јел' долазио папа, да види шта има? јесте... јел' има нека школа или факултет који не прима хрвате? нема... Чак шта више неки факултети имају тај национални кључ (типа криминалистике, па морају бити заступљени сви народи)... не контам гдје је то тлачење, шта јел' треба да добијају стипендије зато што су хрвати у БЛ или РС?
Како Срби живе у мјестима гдје нису већина, ја мислим да БЛ и није тако лоша за мањине (не мислим на националне мањине, него конститутивни народ у мањини :) )
То за војску не знам, али знам да код нас у основној хрвати (и муслимани) нису морали ићи на вјеронауку, нити их је ко тјерао или им замјерао...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 19:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Imaju li Srbi u Zagrebu vjerske objekte koje niko ne dira?Imaju.....Imaju li pravoslavnu gimnaziju?Imaju.....Imaju li zagarantovane poslanike u Saboru?Imaju....Ima li neka škola ili fakultet da ne prima Srbe u Hrvatskoj?Nema....Gdje je onda tu tlačenje?
Možemo se mi ovako šicati danima....Ja sam ti ukazao na sitnice....sitnice zbog kojih se ti ljudi ne osjećaju dobro....

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 19:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Btw,katolička gimnazija ne školuje samo katolike....U nju mogu da se upišu i ostali....Koji su spremni da plate i da im se djeca školuju po programu te škole....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Normala!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/125082/Napadnuti+srpski+turisti+u+Hrvatskoj:+Be%C5%BE'te+ku%C4%87i,+%C4%8Detnici.html

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04

Добро јутро. "Срећа" па се ово деси јер испало би још да ја измишљам а таман ми поједини "отворили" очи.
Змијуга не лупетај.
Зока ови аргументи типа не могу ићи на утакмицу клуба који воле јер им некко недозвољава или не могу у дресу своје репрезентације да прођу градом су крајње безвезни.
Лешинару су на истоку па ако неки Хрват или муслиман воли Борац, може и на запад.
А ја знам да има и муслимана који иду на исток.
Значи причаш без основа.

Такође ова прича око дреса је исто безвезна. Какав је то аргумент?
Па у дресу Војводине не можеш у неке делове Новог Сада да уђеш па шта нам то казује? Да су навијачи Војводине систематски угњетавани? Не. Указује нам да је то једноставно навијачко ривалство и то је то, крај приче.

Кад се све ово сабере чињеница је да је Хрватима у Србији и РС неупоредиво боље него Србима тамо и то је то.
Даље ширити дискусију нема потребе.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 00:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Silvio Dante je napisao:

Добро јутро. "Срећа" па се ово деси јер испало би још да ја измишљам а таман ми поједини "отворили" очи.
Змијуга не лупетај.
Зока ови аргументи типа не могу ићи на утакмицу клуба који воле јер им некко недозвољава или не могу у дресу своје репрезентације да прођу градом су крајње безвезни.
Лешинару су на истоку па ако неки Хрват или муслиман воли Борац, може и на запад.
Значи причаш без основа.

Па у дресу Војводине не можеш у неке делове Новог Сада да уђеш па шта нам то казује? Да су навијачи Војводине систематски угњетавани? Не. Указује нам да је то једноставно навијачко ривалство и то је то, крај приче.

Кад се све ово сабере чињеница је да је Хрватима у Србији и РС неупоредиво боље него Србима тамо и то је то.

Ma da , mi ostali lupetamo, pišemo gluposti itd., ništa neobično od tebe.
Sve si rekao sa ovim "Sreća pa se ovo desi", jer izgleda da uživaš kada pročitaš da je negdje bio ovakav incident pa da i dalje možeš raspirivati teze o ugroženosti Srba a ostali žive "ko bubreg u loju", čovječe opet ti kažem da prvo dobro analiziraš stanje povratnika na svim stranama i vidjećeš da su im problemi skoro sto posto isti. Popričaj sa takvim ljudima i lično se uvjeri.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
_zoka je napisao:
Još mi više ide na živce pokušaj da se svim Hrvatima,Srbima,Muslimanima prišije etiketa divljaka i mrzitelja suprotnog na osnovu ponašanja nekih kretena.

Musliman nije nacija, nego religijska odrednica. Budi ljubazan i napisi Bosanac ili ako hoces Bosnjak kada ih spominjes u postovima.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 03:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
zmijuga je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Змијуга не лупетај.
Значи причаш без основа.

Ma da , mi ostali lupetamo, pišemo gluposti itd., ništa neobično od tebe.
Sve si rekao sa ovim "Sreća pa se ovo desi", jer izgleda da uživaš kada pročitaš da je negdje bio ovakav incident pa da i dalje možeš raspirivati teze o ugroženosti Srba a ostali žive "ko bubreg u loju", čovječe opet ti kažem da prvo dobro analiziraš stanje povratnika na svim stranama i vidjećeš da su im problemi skoro sto posto isti. Popričaj sa takvim ljudima i lično se uvjeri.

Прво лажеш да сам написао: "Срећа па се ово деси". Написао сам: "Срећа" па се ово деси. Сваком иоле школованом јасно је да је то написано иронично.
Овде није реч о повратницима него о односу према Србима у Хрватској (небитно да ли су исти повратници или случајни туристи).
Али у по питању повратника Срби у Хрватској су у горем положају од Хрвата у РС јер ови потоњи су бар сигурни да их нико неће ухапсити за "ратне злочине", док се Срби повратници у Хрватској сваки дан буде са главом у торби јер не знају да ли им се име случајно налази на неком "тајном списку оптужница за ратне злочине".

Оно што је симптоматично за ликове попут тебе то је да сваку причу покушавате да искривите (ваљда по комунистичким методама) тако да сви буду једнаки. Као није то само у Хрватској ево и код Срба је. Е није.
Овде једнакости нема. Хрвати у Србији и РС су у бољем положају него Срби у Хрватској и боље су примљени и дочекани него Срби у Хрватској. Хрвате у Србији нико не пребија и не напада иако их има на стотине у Београду сваки викенд.
О нападима на српске туристе знамо све, дешавају се врло често. О лупању и оштећивању аута са српским таблицама знамо такође, то је нормала. Кад идете са српским таблицама у Хрватску то вам је као руски рулет, с тим је само једна рупа празна а остале пуне.
Напади на објекте СПЦ су скоро свакодневни. Највећи део тога се и не појави у медијима. Мој друг, свештеник на служби у Хрватској, из БЛ има стално те проблеме. Прошле године су покушали да му запале улаз на цркви (или цркву ко ће знати, изгорила су само делимично врата). У месту на отвореној улици се креће само у цивилу, не сме напољу да излази у мантији, итд.
Католички свештеници у Србији и РС нису у таквом положају и то је чињеница.
Република Хрватска систематски врши етничко чишћење над Србима и даље и то је такође чињеница.

И сада можемо овако до сутра, резултат је један:
Citiraj:
Хрвати у Србији и РС су у бољем положају него Срби у Хрватској и боље су примљени и дочекани него Срби у Хрватској. Хрвате у Србији нико не пребија и не напада иако их има на стотине у Београду сваки викенд.

И ти ( и твоју истомишљеници) можете ово да поричете колико хоћете, то се порећи не може јер се ипак види и чује (колико толико).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 07:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
_zoka je napisao:

Musliman nije nacija, nego religijska odrednica. Budi ljubazan i napisi Bosanac ili ako hoces Bosnjak kada ih spominjes u postovima.

Ja sam Bosanac,a nisam Musliman.Ja sam Bosanac,Srbin.Nisam ni pravoslavac da bih bio "bosanski pravoslavac"......

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
_zoka je napisao:
Japanese_rose je napisao:
_zoka je napisao:

Ja sam Bosanac,a nisam Musliman.Ja sam Bosanac,Srbin.Nisam ni pravoslavac da bih bio "bosanski pravoslavac"......

+1 ja ne dam nikome da mi oduzme identitet Bosanca

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]