Zabrana ne da je debilna... nego je extra debilna...
Isao sam nekoliko puta na sehove prosle godine bicom (cesce pjeske) i zaista ne vidim razloga za ovakav potez...
Vuk je tu potpuno u pravu, umjesto da naprave neki kompromis, da smisle nesto cime bi zadovoljili sve... ne, lakse njima puknut' zabranu.
Evo jedan od prijedloga: da stave one fazone koji su postavljeni duz one ulice u boriku, one lezece, ali manje... zaista ne znam kako se zovu...
Ili cak neke manje lezece policajce. To bi sigurno sprijecilo da biciklisti jure velikom brzinom niz sehove, ali bi isto tako sprijecilo i auta. Npr. ja sam kao pjesak imao vise problema sa autima kad se zapice odozgo a zauzimaju puno vise prostora na ulici nego bicikl... a vjerovatno i vise boli nego kad te udari bicikl.
I sa obzirom na tu famoznu "zabranu" autima, ja ne znam, ali kao da na sehovima stanuje najmanje 50k ljudi koji su izuzeti te zabrane pa auta samo zuje gore dole... U stvari dodju dole na rampu i proture onom dziberu cenera i bog te veselio. Ko je jos vidio ici na rostilj na sehove pjeske...

A onda se vracaju sa rostilja i ti znaj sa koliko je piva vozac "zalio" taj rostilj
I onaj put na sehove NIJE pjesacka zona. Gospodska je pjesacka zona i tuda treba zabraniti voznju biciklima, ali onim putem na sehove prolaze i auta (i to nimalo rijetko) i kako to moze biti pjesacka zona?! Auta u "pjesackoj zoni" ne smetaju, a bicikli da?! Dajte, molim vas....