banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2010, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Breskvice, ti ne znaš šta je u kompentenciji grada, a šta vlade.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 16:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
[quote="filozof sa vrbasa"]Breskvice, ti ne znaš šta je u kompentenciji grada, a šta vlade.[/quote]

zar moram? kazem ono sto me smeta kao (povremenom) gradjaninu BL i sta je sramota za grad tj. ogledalo drzave (a to je zdravstvo)
A bruka je qurciti se zgradom vlade i ulagati tolke pare u novi park petra kocica a proci kraj Kastela ili bolnice na Paprikovcu i vidjeti na sta lici..bez obzira sta je u cijoj "kompentenciji"

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne možeš napadati Davidovića zbog KC i Kastela niti Dodika zbog parka Petar Kočić ili što prigradska naselja nemaju kanalizacionu mrežu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
breskvica je napisao:
A bruka je qurciti se zgradom vlade i ulagati tolke pare u novi park petra kocica a proci kraj Kastela ili bolnice na Paprikovcu i vidjeti na sta lici..bez obzira sta je u cijoj "kompentenciji"

dokle je doslo, moracu se sloziti sa filozofom :wink:

za to postoji Ministar zdravstva! pa na njega budi kivna... ako je Dodik premijer, nije Car... ne moze biti zaduzen za sve... a da je taj sistem, rekli bi da je diktator a ovako ga napadaju zbog svega i svacega.....

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
breskvica je napisao:
halpert svaka cast! joj da mi je biti negdje ko na zadnjoj slici, da odmorim dusu :( kako smiruje i opusta..to je za mene kvalitetan i prirodan zivot..da mi je dobar dzip i jedno 1000 maraka mjesecno fix, odmah bi se preselila :D

a sto se tice grada sta reci, sve je receno..samo sam srecna sto smo se odlucili da pravimo kucu malo ubrdo..a ne da kupimo stancinu blizu centra , pa da me zaboli glava od betona betona betona..iako ima lijepih zgradica. I nije sve lose sto se mijenja..
Ali nije mi jasno da je prioritet bio stari park Petar Kocic a ne Kastel recimo?? A kad ce bolnica na Paprikovcu doci na red?? Bolje da nisam isla tamo ljetos,,smucilo mi se...
mislim koga briga za bolnicu i zdravstvene ustanove sto je pravo ogledalo drzave, a ne zgrada vlade ili betonirani centar..

Otiđi na Zelenkovac :D
Meni je prije par godina bilo prelijepo, ne znam kako je sad ali kažu da je super.

Beton je zlo, uzrokuje depresiju sam po sebi. Ja sam u samom centru grada i vjeruj mi na riječ da mi se smuči kada se kasno naveče vratim kući sa sela. Gledaću da se odselim barem na Starčevicu :lol:

A što se tiče bolnice na Paprikovcu, sve u vezi njene restauracije uzaludno je. Podsjeća na oronulu infrastrukturu nekih zgradurina u Beogradu (koji je to tek horor :confused2: )

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Starčevica je zakon :thumbright: Živim na Starčevici čitavog života i obožavam ovo naselje
Mada su već i ovdje kao i u svim dijelovima grada počeli da uništavaju zelenilo i da trpaju beton, na svu sreću ide dalekovod preko Velkog brda pa ne mogu da naprave nikakvu zgradu na tom mjestu . Još samo fali da nam unište najbolje mjesto za sankanje u gradu :-?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 10:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Sajin slazem se u vezi Starcevice ;-)) moj omiljeni dio BL..

a sto se tice zgrade vlade i bolnice na paprikovcu, ja znam da su to razlicite stvari ali vi ne kontate sta sam htjela reci..meni bi kao politicaru bilo glupo "qurciti se" onolkom zgradurinom, ili ulagati tolke pare u jedan park (da je barem ljepsi nego prije) itd.., kada vidm realnu situaciju u drzavi i u gradu, i kada vidim stanje zdravstva ,i tu nema nikakve veze sta je u cijoj nadleznosti..svi mi cinimo ovaj grad i treba podrske.. a ne u fazonu " ja sa tim nemam nista tj. nisam nadlezan i zaboli me uvo " ...

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Starčevica je po meni najčistiji i najuredniji dio cjelokupne Banja Luke (uz onaj lijepi dio sa crvenom zgradom i zelenilom u Boriku pored vrtića), ja živim u centru preko puta nekadašnjeg kina Kozara i toliko je sivo i ružno da se često idem šetati gore u onaj raj na Starčevicu.
Mada, tamo živjeti ima i svoju ''cijenu'', žitelji Starčevice tvrde kako bi voljeli živjeti u centru (''tamo preko Vrbasa'' :lol: ).

Pa mislio sam to u vezi paprikovca, ono unutra moglo se poboljšati i renovirati sa budžetom potrošenim na parkove i gospodsku ulicu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 21:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kad vi mislite prestati gledati BL kao sto je bila prije rata, mali zeleni gradic. BL svakim danom a i njeni gradani teze ka nekoj modernizaciji a vamo da mogu kako drzali bi kokosi na balkonu ili u garazi neide to jedno sa drugim.
Druga stvar imate placeve na par kilometara od centra pa uzivajte u zelenilu, grad a pogotovo njegov centar mora ici u korak sa ostatkom svijeta zeljeli mi to ili ne.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Osjećamo da nam zamire priroda u rodnom gradu, šta je tu čudno?
Mali grad (naspram Sarajeva itd.) a ubijaju ga u betonu i sivilu, samo u teoriji modernizacija je zanimljiva.

A što se placeva izvan BL tiče, pa imate pravo, dulum-dva zemlje i tamo bježati nakon posla ili vikendom.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne možeš napadati Davidovića zbog KC i Kastela niti Dodika zbog parka Petar Kočić ili što prigradska naselja nemaju kanalizacionu mrežu.

Ajde molim te.
TashkoBL je napisao:
za to postoji Ministar zdravstva! pa na njega budi kivna... ako je Dodik premijer, nije Car... ne moze biti zaduzen za sve... a da je taj sistem, rekli bi da je diktator a ovako ga napadaju zbog svega i svacega.

Kojoj vladi pripada Ministarstvo (zdravstva)? Mi smo drzava sa brojem stanovnika da svi stanemo u (recimo) jedan dio Beograda. A postene bolnice nemamo. Operacije se otkazuju jer nema cime ljudi da rade. Ali zato imamo jebeno nadojebanu zgradu vlade, park (od podsjetite me koliko ono miliona maraka)....Ah vise prica oko trenutne vlade. Da hoce. mogu. Ali nece....

Nemam nista protiv gradjenja, ali ovako nakaradno gradjenja je uzasno. Zar se pod modernizaciju podrazumjeva unistavanje svake zelene povrsine? Zgrade jedna do druge koje nemaju niti jedan detalj slican da bi se povezale u cjelinu (osim naselja Aleja)? (pogledaj samo bulevar Desanke Maksimovic - svaka zgrada svoju politiku vodi, sto visinom, sto polozajem, sto duzinom, sto bojom, oblikom i slicno) Sve bi se to moglo regulisati. Pa da modernizacija ima smisla.U drugim gradovima sam vidjela kako su povezali zgrade stare preko 100 godina sa juce sagradjenim.
Zasto odmah povezivati sa kokoskama na balkonu nekoga kome se trenutacna urbanizacija (koja podrazumjeva gradi gdje stignes i sta stignes) ne svidja?

Ah da, i ja bih uvela zatvorsku kaznu minimalno godina dana za sve idiote koji unistavaju mlado drvece.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Helena je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Ajde molim te.
TashkoBL je napisao:
za to postoji Ministar zdravstva! pa na njega budi kivna... ako je Dodik premijer, nije Car... ne moze biti zaduzen za sve... a da je taj sistem, rekli bi da je diktator a ovako ga napadaju zbog svega i svacega.

Kojoj vladi pripada Ministarstvo (zdravstva)? Mi smo drzava sa brojem stanovnika da svi stanemo u (recimo) jedan dio Beograda. A postene bolnice nemamo. Operacije se otkazuju jer nema cime ljudi da rade. Ali zato imamo jebeno nadojebanu zgradu vlade, park (od podsjetite me koliko ono miliona maraka)....Ah vise prica oko trenutne vlade. Da hoce. mogu. Ali nece....

Nemam nista protiv gradjenja, ali ovako nakaradno gradjenja je uzasno. Zar se pod modernizaciju podrazumjeva unistavanje svake zelene povrsine? Zgrade jedna do druge koje nemaju niti jedan detalj slican da bi se povezale u cjelinu (osim naselja Aleja)? (pogledaj samo bulevar Desanke Maksimovic - svaka zgrada svoju politiku vodi, sto visinom, sto polozajem, sto duzinom, sto bojom, oblikom i slicno) Sve bi se to moglo regulisati. Pa da modernizacija ima smisla.U drugim gradovima sam vidjela kako su povezali zgrade stare preko 100 godina sa juce sagradjenim.
Zasto odmah povezivati sa kokoskama na balkonu nekoga kome se trenutacna urbanizacija (koja podrazumjeva gradi gdje stignes i sta stignes) ne svidja?

Ah da, i ja bih uvela zatvorsku kaznu minimalno godina dana za sve idiote koji unistavaju mlado drvece.

u potpunosti se slažem! samo što ja to ne bih znao ovako fino napisati :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2011, 01:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dio bloka između Srpske ulice, Ulice bana Lazarevića, Bana Milosavljevića i Vase Pelagića u narednom periodu dobiće novo ruho.

Naime, Regulacionim planom dijela centralnog područja Banje Luke, koji je usvojen 2007. godine ovaj prostor je planiran za kompletnu rekonstrukciju.

- Predviđno je uklanjanje većeg broja postojećih objekata koji su u lošijem stanja, te zadržavanje postojećih objekata koji su pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS - rekao je za "Fokus" Milenko Šajić, portparol Administrativne službe Grada Banja Luka i dodao da su objekti koji su planirani regulacionim planom poslovne namjene različite spratnosti.

- Osim toga, u podzemnom dijelu, ispod sadašnje zelene površine sa spomenikom banu Milosavljeviću planirana je izgradnja manjeg tržnog centra, kao i parking-garaže, koja će se nalaziti ispod cijelog kompleksa - kazao je Šajić, ističući da je za cijeli prostor neophodno raspisivanje konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rješenja.

- Kada se ispune uslovi za izgradnju navedenih objekata, odnosno kada vlasnici predmetnog zemljišta izraze želju i namjeru za gradnjom pristupiće se rušenju postojećih objekata - naglasio je Šajić.

Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe Grada kažu da je nekoliko investitora već pribavilo dio urbanističko-tehničke dokumentacije koja je neophodna za realizaciju ovog projekta.

- Očekujemo da će u narednim godinama, provođenjem regulacionog plana centralnog područja grada na navedenoj lokaciji biti izgrađeni planirani poslovni objekti - rekli su u ovom odjeljenju.

Stanovnici Banje Luke s nestrpljenjem očekuju realizaciju ovog projekta, jer smatraju da ovaj dio užeg centralnog gradskog područja nema odgovarajući izgled.

- Tu postoji jedna zgrada u kojoj se nalaze neke prodavnice. Stara je i ne služi ničemu osim da kvari izgled grada - smatra Banjalučanin Mladen Štrbac.

(www.bllive.com, foto: BLLIVE)

O ovome se već pričalo, ali evo kad oni podsjećaju da i ja podsjetim vas, a možda neko prvi put čuje za ovo.

Podzemne garaže da, ali ništa više od toga.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 01:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
На увиду четири регулациона плана
Datum: 28.07.2011 20:00
Autor: С. Ј.
Одјељење за просторно уређење изложило је јуче на јавни увид Нацрт плана парцелације за изградњу окретнице у улици Пере Дрљаче, Нацрт регулационог плана "Велепрехрана", Нацрт измјене дијела регулационог плана за простор између Булевара војводе Петра Бојовића, Булевара војводе Живојина Мишића и ријеке Врбас и Нацрт плана парцелације за изградњу индивидуалних стамбених и пословних објеката у Рамићима, саопштено је из градске управе.

- Поменута документа биће изложена на јавни увид до 27. августа, и то у просторијама бањалучких предузећа "Роутинг" "Пројект" , "Геопут" и "Планинг БЛ", а потом у мјесним заједницама Обилићево два, Лазарево један, Борик један и Драгочај сваки дан осим суботе и недјеље - казали су у Aдминистративној служби града.
Нацрте можете погледати овдје:

Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Регулациони план Борик на јавном увиду
Datum: 07.12.2011 20:00
Autor: Ј. Б.
Нацрт измјене дијела регулационог плана стамбеног насеља Борик поново се излаже на јавни увид - саопштено је из Aдминистративне службе града.

- За вријеме јавног увида свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на Нацрт, уписом у књигу која ће се налазити у просторијама у којима ће бити Нацрт изложен - наводи се у саопштењу.

Излагање Нацрта на јавни увид трајаће 30 дана.

Spoiler:
Slika

Оно што сам ја примјето јесте, да ће се рушити кафићи у оном реду гдје је Моцарт, да ће серушити Фруктона и да ће лупити тржни центар и да ће рушити кафиће и куће од Тилта па до излаза на гавну цесту.

Како се зове онај кафић у том реду што има ознаку P?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Koja glupost....mene samo zanima koji intelektualac i po kojim osnovama "izmislja" ova rjesenja..... :-?

Nema sta....genijalno...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 21:16 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Nemam pojma kolika je izmjena u Rade Vranješevića na potezu od Tilta pa do izlaza na Bulevar V.Ž. Mišića, jer vidim da je oznaka P+1+M, znači prizemlje, sprat i mansarda, a trenutno su tamo skoro sve kuće takve...

Možda misliš na kafić WILD ROSE...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 02:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne bih znao objasniti to kada tamo svaka druga kuća ima i neki poslovni prostor, još zabavnije je to što preko puta ceste uz Vrbas, kako kažu rješava se regulacionim planom Vrbas.

Pa ti ljudi su dio Borika, zar to sve ne treba da ide u paketu?

Nego gradiće se pravoslavna crkva negdje kod Bugarske škole.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 09:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Јесу ови црвени објекти за рушење? У Борику 3 све приватне куће руше осим Малбашићеве....

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa ovi misle srusiti 50-tak kuca? Odokativno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]