shoole je napisao:
Dukic je napisao:
breskvica je postavila pravo pitanje,masa ljudi ima kuce 200-300m2 a nezaposleni su ili imaju minimalne prihode kako ce oni placati porez kad jedva sastavljaju kraj sa krajem
Добродошли у капитализам! Тражили сте, гледајте!
Било посла, било пара, направила се велика кућа. Сад нема посла, нема пара, е па тешко ће се остати у кући.
То сте читали милион пута у новинама. Нека холивуска звијезда купи кућерину од 10 милиона долара, јер има пара. Не треба јој 27 гостињских соба, али хоће да се шири, да се прича како има 27 гостињских соба.
А када тој холивудској звијезди лоше крене, онда ту кућу продаје, јер нема пара да је више одржава. Између осталог, нема пара за порез.
Бресквице, овај порез уопште не препознаје категорију "богати", није дефинисано да је неко богат ако има кућу. Битно је колико твоја имовина вриједи и онда се на то плаћа порез. Само је чињеница да сиромашније порез не додирује (некога ко живи са породицом у стану),а некога ко реално има више (порез га не дефинише као буржуја), порез тангира.
aha, znaci jedan stariji bracni par mora prodati kucu jer su dobra vremena prosla i oni nemaju para za veliki porez , kucu za koju im je vezan zivot, u koju su ulagali citav zivot itd?? jako humano nema sta

I opet ti po istom, otkud ti to da je neko siromasniji samo zato sto zivi u stanu u vlasnistvu od 70-80 qm, npr 4-clana porodica?
Ja znam bas za jedan takav slucaj a imaju dosta para ( sa dobrim primanjima) i oni ce eto biti oslobodjeni poreza
I nisi mi odgovorio u vezi nekoga ko ima npr 2 ili 3 stana, 2 su iznajmljena kirija 400 maraka, ok morace platiti porez, i sta ciniti? Naravno podici kiriju na 450 maraka i eto para za porez. I ko placa, opet onaj ko je primoran da zivi pod kirijom i ko ima manje od tog gazde!! A dobiti kredit tako lako za svoj stan u vlasnistvu i vezati se za kredit od 20, 30 godina i nije bas tako lako, pogotovo ne za nase prostore.