laoce je napisao:
Prosli put kad sam se vracao za Bec, vozacu sam platio za torbe, a on mi nije dao karticu za njih(svrnuo 3€ ).Sta bi bilo da je neko zamijenio torbe, ili jednostavno ih uzeo, kako bi mogao dokazati da sam uopste imao torbu?
2. wc nije radio - objasnjenje: "ma bilo hladno, pa mi ispustili vodu da ne zaledi( minimalna temperatura bila +5), pa nam je stao u Gradisci da odemo u wc(tamo sam cuo komentar da je to zato sto su lijeni, jer nece da pociste iza putnika, pa im je lakse da drze zatvoren wc, s cime sam se i ja slozio).Sljedeca pauza je bila nakon 4 sata.
3.zatim nas je jednog po jednog pitao da li pusimo, pa ko je rekao da nema cigarete sa sobom, uvalio je po jednu steku, da mu prenesemo preko granice.
4.vozio je tako sporo, da nas je prestizalo svako vozilo,autobusi pogotovo.Ne mogu se oteti utisku da je na taj nacin stedio gorivo, da moze i tu koji euro da ubije.
I sta covjek na kraju da kaze na sve to?
I jesi se zalio upravi ?
1. Crnjak - njemu u padze
2. I da je minus, postoji nesto sto se zove antifriz ili glikol
3. Jako ozbiljan pristup putnicima
4. Ogranicenja za bus jesu rigoroznija nego za auta, 80 ili 90 je max ogranicenje zavisno od zemlje i dionice, ali cisto sumnjam da su ti likovi toliko savjesni vozaci....
Sve u svemu, zbog ovakvih stvari je ovdje propalo 4-5 prevoznika(za ex YU), ostase samo ozbiljniji ili oni koji nemaju konkurenata na istoj liniji....
Narod je pokazao da ne tolerise ciganluk i los standard, pa ih je kaznio biranjem drugog, koje je gora kazna od zalbe...