Smijesno zvuci, ali Karl Marx je najveci prorok koji je hodao zemljom! Ovu situaciju kreditnih zaduzenja i prevelike mase fiktivnog novca koja dovodi do raspada kapitalistickog sistema je predvidio u "Kapitalu" i kao jedini izlaz vidi ulaganje drzava u privredu, cime ce drzave postati suvlasnici u kompanijama ... Socijalizam na pomolu! Znao sam da svako zlo ima necega dobrog u sebi

A mislim da je neko pomenuo nesto kao Jedinstvena Svjetska Vlada / Valuta .... jok. Proces globalizacije ce, naprotiv, usporiti zbog sve veceg nepovjerenja izmedju nacija / kompanija / ekonomskih (enickih, kulturnih, vjerskih ...) oblasti. Onog dana kad Britanija odustane od funte (ako se to ikad desi), ljudi ce imati kolonije na Marsu ili nekoj planeti M klase u nekom drugom solarnom sistemu ...
ON TOPIC: Nakon sto 20-30% zaposlenih (u nekim zemljama vjerovatno i vise) ostane bez posla, pola drzava ce se blago transformisati ulijevo, mozda cak i neki rat izbije, ali mislim da ce zahvaljujuci ovoj krizi, koliko god da to apsurdno zvuci, za 30tak godina planeta Zemlja biti ljepse mjesto za zivot. Osim ako u medjuvremenu neka budala ne zvekne nekog komsiju nuklearkom u glavu ....
A da li se bojim otkaza? Trenutno ne radim (citaj: nisam prijavljen

) ali planiram od narednog mjeseca. Nema te krize zbog koje ce zaposleni u IT sektoru ostati bez posla (ultra mega giga deficitaran kadar), ukoliko ne zabusava i komanija ne bankrotira