Popokatepetl je napisao:
Problem nije u samoj fiskalizaciji, vec u tome sto se ona sprema samo u Republici Srpskoj. Naime, vlasti Federacije za istu ne zele da cuju, stvara se nelojalna konkurencija, i onda ponovo dolazimo do situacije da Srpska finansira Federaciju. A mislim da to nije u redu. Fiskalizacija, ponavljam, nije problem, problem je sto se sprovodi iz pogresnih razloga, na pogresan nacin, na brzaka bez odgovarajuce infrastrukture, prilicno nepripremljeno. A cijene ce skociti, i naravno, najvise ce trpiti gradjani, i to dvostruko - placace skuplje, a veliki dio kolaca od njihovog poreza ce da se ulaze u Federaciju koja, naravno, ne razmislja o fiskalnim kasama.
Ниси у праву. Јесте тачно да ће Република Српска уплаћивати више новца по основу индиректног опорезивања. Али, то је само једна страна медаље. Исто тако ће имати прецизну евиденцију јавне потрошње (која ће без сумње скочити након фискализације), на основу које ће имати аргументацију за повећање средстава која јој припадају са заједничког рачуна. Не само то, сада ће постојати прецизнија евиденција добити угоститељских објеката, и боље пуњење буџета Српске по основу директних пореза.
Кад већ причамо о кооперацији. То су стандардна српска посла. Ја сам већ небројено пута рекао да смо ми једина земља коју ће ССП уназадитити (већ нас уназађује), јер код нас не постоји конкуренција ни у ком аспекту привређивања. Наш менталитет и чињеница да земљом управља шака људи су довели до тога да постоји прећутни договор о цијенама већине производа и услуга у земљи. Тешко да држава уопште има право да нешто уради по том питању ...