Gizzzmo je napisao:
Kao prvo, od Laktasa do BL idem svaki dan, tako da uopste nije problem da se stigne za 15 tak min kolima.
yto ce ti reci svako ko vozi.
naravno, kroz grad su problem semafori, tako da sam u centru za 25 min., a na tranzitu za 15 min znaci.- u uslovima kad niste ne stoji na putu naravno.
i zaista vozim cesto do bg, ns i sl... pa znam.
min
znaci mi se onda mimoilazimo evridej
ontopic: jako me raduje ponovna linija za BG i smatram da karta sa taksama od 90 eura nije toliko strasna. Tesko je ocekivati da odmah dobijemo neki jeftini let kad i ti ljudi sto tamo rade moraju od neceg da zive a o odrzavanjima da ne pricam, stoga to nije skupo. Cijena povratne bus karte je 50 KM. A bus ide 5,5 h pod uslovom da se glat prodje na granicama.
Sto se tice voznje autom za Bg, mislim da je 3,5-4 h realan prosjek kojim se stize u BG autoputem, sve manje je ludorija... neko pamtno rece da ni BL ni BG ne idu nigjde, sjetimo se samo toseta...
Dakle auto jeste najbolja solucija, pogotovo sto nije sve u brzini dolaska u BG vec u cinjenici da kad dodjem u Bg, ja imam svoje auto, a avionom kad dodjem tamo sam pjesak ili osudjena na GSP ili taksiste a oni tek nisu normlani.... tctctct
No kazem i avio prevoz je itekako pozeljan i ponavljam nije preskup.
Sto se tice putnika njih ce biti, i bilo ih je, vishe puta sam isla po goste koji su mi dolazili tim letom Bg-Bl i svaki put je bio skoro pun avion. Dosta je putnika koji doalze izvana preko Bg i obrnuto