fantomacan je napisao:
Mislim da je ta apatija normalna reakcija na sve to što se izdešavalo. Ljudi su prevareni bezbroj puta i naravno da više ne vjeruju nikome i nemaju elan da se obračunavaju sa kriminalcima u političkim strukturama. Meni su veća enigma ovi koji i dalje pjene na ta nacionalistička sranja i padaju na priče o ugoženosti i napadima na nacije.
U suštini većinom smo mi tu nemoćni, jer je država ta koja treba da se obračunava sa kriminalom, a kod nas je ona izvor kriminala. Ne možemo mi promijeniti i sudove i političare i policiju jer se onda dešava neki vid revolucije. A sa revolucijama nemamo baš najbolja iskustva. Na izborima nema alternative za koju bi se moglo glasati jer su skoro svi imali šansu da vladaju i razlike među njima su minorne ako i postoje.
Apatija ne mora biti jedina normalna reakcija, to može biti i pobuna, ali eto, sa nama to nije bio slučaj. Ljudi su prevareni, ali usput se i uče tome da je varati normalno. Priče o ugroženosti su vjerovatno jedan od najvećih problema. Dok god se budemo hvatali za to ko muhe..., neće nam se ukazati izlaz ka napretku. Ne vjerujem da smo nemoćni. Zašto smo i mi, ja i ti npr, tako apatični? Zar nije barem naš pojedinačni napredak to što smo svjesni ovih stvari, zar ne možemo u sebi da prepoznamo moć nad onima koji nas tolike godine ne vode iz tamnog vilajeta...! Revolucija se ne uči, ona proistekne. Jasno mi je da je apatija ne može proizvesti, ali ako nastave da muzu ovaj narod...
Fale nam vođe i fali nam svijest.