banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Aerodrom Trebinje
PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cvox je napisao:
cicak odalke se kuca pravi,od krova ili temelja? 8)

dzaba ti temelj ako ti glava kisne! :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
cicak je napisao:
cvox je napisao:
BSE je napisao:
koji u najvecem broju idu automobilima ;)
bolje da su onda pare ulozili u autoput BL - pizdici prema moru, vise bi im se isplatilo :)

idu i avionima BSE.........

a oko ovog dole drugog sto si rekao se slazemo 100% :cat: bio bi veci profit nego na aerodromu 8)

ali sto sve mora u BL?
vazda sve u BL? grad je stvarno haos, divan...
haj otidji u nevesinje. i to je RS. da vidis tamo tuge! ne ide da se gradi samo jedan grad, daj malo i ovo ostalo...

Suti,drma ih sarajevski sindrom :lol:

Trebinje jest vukojebina po polozaju,ali kad vec stignes tamo,grad je kao iz bajke,poseban, za razliku od mnogih bezlicnih sirom entiteta i drzave....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ERROR je napisao:
Sto se tiche tandrkanja busom,mnoge destinacije u svijetu su najmanje dvostruko udaljene od aerodroma,pa se raja i te kako tandrka :lol: Sto se tiche granica,mislim da se to moze lagano odraditi politicki,volje sigurno ima,kad ima interesa..

P.s Kakvi Cesi i Dubrovnik :roll:

ozbiljno? koliko to destinacija ima da sletis u susjednu drzavu i onda se klatis busom do destinacije ? :) (mozda neki africki safari :D )

@Cvox znam da idu, napisao sam u najvecem broju idu autima

@Cicak to se samo kaze BL, u stvari autoput je od Hr granice u Gradiski, ne znam samo zasto ga najavljuju kao Okucani - BL - (je l` ono sad Split usvojen kao pravac prostiranja? neko cak rece da se spusta na Jadransku magistralu prema Makarskoj)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ERROR je napisao:
Sto se tiche tandrkanja busom,mnoge destinacije u svijetu su najmanje dvostruko udaljene od aerodroma,pa se raja i te kako tandrka :lol: Sto se tiche granica,mislim da se to moze lagano odraditi politicki,volje sigurno ima,kad ima interesa..

P.s Kakvi Cesi i Dubrovnik :roll:

ozbiljno? koliko to destinacija ima da sletis u susjednu drzavu i onda se klatis busom do destinacije ? :) (mozda neki africki safari :D )

@Cvox znam da idu, napisao sam u najvecem broju idu autima

@Cicak to se samo kaze BL, u stvari autoput je od Hr granice u Gradiski, ne znam samo zasto ga najavljuju kao Okucani - BL - (je l` ono sad Split usvojen kao pravac prostiranja? neko cak rece da se spusta na Jadransku magistralu prema Makarskoj)

e pa vidi, autocesta sto je kroz HR vodi od Splita do Ploca. dalje treba graditi prema Dubroniku. znas i HR bi voljela da autoputem poveze Vinkovce i Dubrovnik... jelte da se ne ide okolo, nego kroz BiH.
mi smo se isto radovali tom nekom koridoru C5, izgleda sad od njega nema nista.
i ja bih volio do dubrovnika za 45 minuta i isto tako do Sarajeva... sipak, dok se djeca nagode, to su sumske jagode...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
cicak je napisao:
znas i HR bi voljela da autoputem poveze Vinkovce i Dubrovnik... jelte da se ne ide okolo, nego kroz BiH.

ne znam za tebe ali to mi djeluje isplatljivije nego aerodrom (+ turisti iz Srednje Evrope ljeti) :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
cicak je napisao:
znas i HR bi voljela da autoputem poveze Vinkovce i Dubrovnik... jelte da se ne ide okolo, nego kroz BiH.

ne znam za tebe ali to mi djeluje isplatljivije nego aerodrom (+ turisti iz Srednje Evrope ljeti) :)

pa i meni je obziro da su fakat cilipi tu pedalj hoda... a mozda ce taj u trebinju biti produzena ruka ovoga u cilipima? mozda ih i uvezu? ko ce ti ga znati? brda su to, blizu je to skroz.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@bse, veoma malo aerodroma se nalazi na 5 minuta od gradskog centra... E sad da li je to 10 ili 15, koga briga ako mu je jeftinije...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
cicak je napisao:
Talija je napisao:
Na pitanje novinara zašto TB nema autobusku stanicu a imaće aerodrom, Premijer je odgovorio: autobusima stižu samo ljudi iz Gacka i Bileće, a avionima će ljudi stizati iz čitavog svijeta. :)

mozda uvedu redovnu liniji Mostar-Trebinje :D

Kada sam bio u Trebinju bas sam pitao za ovu situaciju. Kazu mi ljudi da bus ide samo jednom dnevno a da vikendom nema prevoza! :confused2:
Pa ja bih evo prvi ljetovao u Trebinju i putovao pola sata do Dubrovnika. Lijepo je imati aerodrome, staze za formulu 1 ali de prvo da skontamo gdje zivimo!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 21:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2008, 09:09
Bluka je napisao:
Citiraj:
Aerodrom za razvoj Hercegovine

Premijer RS Milorad Dodik najavio je izgradnju aerodroma u Zupcima pored Trebinja, koji bi trebalo da bude završen u periodu od tri do četiri godine, kao i projekat izgradnje turističko-sportskog i rekreacionog kompleksa u Trebinju.

On je za sljedeću godinu najavio revitalizaciju i rehabilitaciju kompleksa na Tjentištu, u šta će biti uložena četiri miliona evra, kao i potpunu rekonstrukciju i sanaciju važnog putnog pravca od Gacka prema Tjentištu.

Predsjednik i premijer RS Milan Jelić i Milorad Dodik, te ministar privrede Rajko Ubiparip u pratnji načelnika opštine Trebinje Dobroslava Ćuka i njegovih saradnika posjetili su lokalitet Zupci, na kojem je planirana izgradnja aerodroma Trebinje.

zar nije ovaj lik umro prije godinu,dvije?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
On je mrtav, ali njegov lik i djelo živjeće kroz njegove ideje koje će se realizovati jednoga dana.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Aerodrom u Trebinju nije ideja od juče, već od '70 i neke, oni su tada to vidjeli, ali valjda nije bilo para, sada para ima još manje, ali vjerujem da komunisti nisu bez razloga to zamislili.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Super,na moru ce mo biti za pola sata.........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 23:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Bolje i u Trebinju nego na Sokocu sto su pricali :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
mozda je i taj aerodrom isplativ, ali je sigurno da ce neko dobro omastoti brke opet.
sto se isplativosti tice, sve je to veliko ako, ako se dubrovnik ne prosiri, ako bude bura... kao da se konkurencija nece pripremiti za to. mislim da je to opet predizborna prica za trebinje jer im se dole zestoko ljulja tlo. prica je pocela prije izbora 2006. a sad se nastavlja, a u medjuvremenu nije bilo ni rijeci o tome.
po svemu sudeci, ostace to samo mrtvo slovo na papiru.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Apsurdno je uopste i doci na takvu ideju. Jedan koji imamo zamalo nije izgubio licencu, jedva su u poslednjem trenutku to izbjegli. Imamo s njega 2-3 leta sedmicno, nemamo vize i na sve to ideja o aerodromu u gradu s 50.000 koji je okruzen aerodromima.
Doduse mozda ce trebinje biti rame uz rame s frankfurtom, mozda ga cak i zatvori... ko zna.. :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Можда ће Требиње добит Суторину назад.. па ћемо и ми имат море xD
Било је скоро ријечи о томе.. ко зна шта се ту планира..
Мило овамо, Мило тамо, могу се њих двојица свашта договорит... :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Je l se oni sale??

http://www.youtube.com/watch?v=lU-bngwtiNw

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
smucek je napisao:

...ne, oni nas zajebavaju...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 00:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Bitno je da vec postoji direktor...da smo odmah nacisto kome ce pare u dzep :lol: ...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Нећу да улазим у полемику. Само желим да објасним неколико ствари. У пројекат изградње аеродрома у Требињу ушло се из неколико веома простих разлога. Ка географском простору који опслужују аеродроми Тиват и Ћилипи гравитира јако велики број туриста, и то не само у љетној сезони већ и током цијеле године.

Прва битна ствар је у томе што су наведени аеродроми ограниченог капацитета, и немају физичких могућућности за даље ширење (продужавање постојећих писти и прављење додатних писти). Тако да велики број туриста бива неуслужен из простог разлога што дотични аеродроми имају ограничен и тешко-проширив капацитет.
Друга битна ствар јесте сам географски положај наведених аеродрома, који је изузетно неповољан. Ћилипи су под константним ударима буре, па се јако често дешава да аеродром буде затворен по неколико дана (практично до 1/3 дана у години зна бити затворен), а да се путници преусмјеравају аутобусима до аеродрома у Сплиту, па чак и у Загребу. Слично је и са аеродромом Тиват.
Трећа битна ствар јесте та што наведени аеродроми не леже ни на једном од битнијих путних праваца. Хрвати се из петних жила труде да направе аутопут који би од Плоча ишао до Дубровника, а даље неком магијом прешао кроз масив Орјена до Црне Горе, и даље неком магијом наставио кроз ужасан терен Боке Которске. На тај начин би измјестили првобитну трасу Јадранско-Јонске магистрале, елиминисали БиХ са трасе, и навукли транзитни и путнички саобраћај на своју територију, поред аеродрома Ћилипи. Међутим, то им очигледно неће проћи, јер Црна Гора не планира ништа слично и за њу аутопут према западу води преко Требиња, и даље према Хутовом блату, и Коридору 5Ц, као што је и било планирано за ЈЈ магистралу.

Сад да се вратимо на Зупце.
Прва ствар, то је простор који омогућава изградњу аеродрома са већим капацитетом од аеродрома Ћилипи и Тиват.
Друга ствар, то је простор који има одличан географски положај с аспекта временских услова, јер би тај аеродром имао могућност да ради готово свих 364/365 дана у години, дословно. Нема проблема са вјетром, маглом и падавинама.
Трећа ствар, то је простор који има одличан географски положај с аспекта путних праваца, јер ће се налазити на будућој ЈЈ магистрали, која глатко заобилази претходна два аеродрома.

Оно што је још битно јесте то да првобитни план није да се начини конкуренција Тивту и Ћилипима, већ да Зупци буду надопуна њихове услуге, тј. да услужују оне преостале, неуслужене туристе, као и оне који су до сада аутобусима преусмјеравани на аеродроме у Подгорици и Сплиту, а њих је заиста респектабилан број.
Мислим да ту уопште не постоји дилема око исплативости самог пројекта. Већа је дилема да ли је Република Српска способна да тај пројекат одради на прави начин. Јер, постоји више варијанти, ићи у партнерство са страним инвеститорима или не, ићи у партерство са датим аеродромима или им објавити конкуренцију у старту,... Надам се да ће на крају ствари испасти позитивне за Српску.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]