zakon je potpuno na mjestu! jedino sto mi nije jasno ovo skripanje guma. mislim da je to malo nedefinisano. meni su npr gume na autu mekanije i kad je ravan asfalt(ima puno katrana i nafre u sebi) skripe mi gume kad skrecem, krecem i stajem.
za pojas ne treba nista govoriti. ko nije svjestan vaznosti pojasa treba do kraja zivota da placa kazne.
mobilni telefon... sad uz svaki telefon dolazi headset, tako da mislim da i to nije bezveze.
svjetla po danu smatram najboljom tackom zakona... X puta mi se desavalo da krenem u preticanje i da iz suprotnog smjera ne vidim auto zato sto mi sunce ide u oci i stvara odsjaj od asfalta.
kacige na motorima i biciklima takodje +. tu bi stavio josh vece kazne! oni ruljci sto ginu na motorima i koji se najvise kur*e najvise ginu bash zbog toga da ih svako vidi da su oni na motoru. ne voze motor iz gusta vec da ih drugi primjete.
@nitro
najvise smrtnih slucajeva u nesrecama u kojima su ucesnici motociklist i biciklist se desavaju vezano za kacige. udarac glavom od asfalt i CAO PIS!
josh treba poostriti zakon za mlade vozace... kao sto je u hrvatskoj. neznam da li je tako i kod nas. znaci poslije 22h suvozac mora biti iskusan vozac ograniciti brzinu na 10 ispod normalnog ogranicenja i 0.0 alkohola.
a ovi ljaciSe sto se bune... jesu ikad bili npr. u HR? jesu ikad tamo vozili? svi postuju brzinu, svi su vezani, svi imaju svjetla(sem pokojeg bosanca). pa tako i oni kad odu tamo (po licnom primjeru) josh vise pazim, jer mi se ne daje za glupost 50-100KM.