banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 11:05 Danas je 16 Jun 2026, 11:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 01:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
AntiDope je napisao:
Ja sam jedan od glupana koji su dali pare za zoo Park u BL.

Nisi jedini. :( na zalost,nema smajlija sa magarecim usima,a tako bi legao ovdje.............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 02:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 14:57
Groznium,slazem se s tobom i nisam pristalica zooloskih vrtova ali je cinjenica da oni postoje i to je tako...Ali kada je vec tako draze mi je vidjeti zivotinje koje kao u minhenskom imaju puno prostora,nego jadnice sprcene u 3 kvadratna metra :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Citiraj:
mislim antidop pametan si covijek cemu si dao pare = za patnju zivog bica )
Bio sam mlad i neiskusan i prevarili su me. Swe je to meni bilo prezentovano kao da ja ustvari pomazem zivotinjama. Ustvari sam vjerovatno samo platio veceru da ovaj nekog nasamari za vece novce. Zasau!
:drinking:
Priznajem pogrijesio sam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
izvor zarade bogatih vlasnika da bi se maloumnici divjeli zivotu zivotinje u zarobljenistvu

Nije neka zarada od zoo vrta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 00:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Nije neka zarada od zoo vrta

nebitno laoce na krqaju krajava nisu ljudi iza resetaka (doduse jesu ali ne bi sad o tome :D ) nego zivotinje
Citiraj:
Da li netko mora biti zatocen samo zato da bi ga mi mogli da mu se "divimo" ? i koja je potreba za tim? onaj ko zeli da vidi egzoticne vrste pa ljudi 21 je vijek postoje milion dokumentarca snimljenih u njihovom prirodnom stanistu , sad jos da mi netko izmisli bajku da su zivotinje u zoo sretne?! Tko je sretan ? vjerovatno onaj ko vec sa trlja ruke na zaradi nad istima i njihovoj patnji , ?, gdje je tu ljudskost ?

zivotinje su ziva bica kao vi i kao ja zato im je sloboda potrebna !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Uzas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Zoo vrtove mozemo da podijelimo na "humane" i nehumane.
U prvu skupinu spadaju oni u kojima zivotinje imaju koliko - toliko dovoljno mjesta za kretanje.E,sad,sto nemaju sta da love,pa su im samim tim i prehrambene navike promijenjene,to je druga stvar.Utakve spadaju, naravno, veci zoo vrtovi(npr Maximir,nama najblizi).
Udrugu spadaju oni gdje su zivotinje ogranicene na kretanje u kavezu,gdje skoro da zaborave i hodati(Beogradski zoo vrt).
Neko je spomenuo da su neki zooovi potrebni radi ocuvanja nekih vrsta,tj. sprecavanja istrebljenja.Ti su "najhumanjiji".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najnehumaniji zooloski vrt ili ti pojedinacni primjer mucenja zivotinje je na putu Knezevo-Travnik kod one kafane na putu sto ima medvjed u kavezu 2x2m. UZas pravi. Imam negdje sliku, dok nadjem postavicu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ne znam da li se radi o istom medvjedu,vjerovatno da,ali ne samo sto je zatocen u stravicnim uslovima,nego su mu iz za*ebancije davali da pije pivo pa je medo sad i alkos.Tu bagru treba strpati u zatvor,a takodjer,protivnik sam i lovaca i lovackih udruzenja.Trebalo bi malo tu temu komentarisati ovdje.Meni licno kada neko kaze da je lovac,odmah ga zamrzim.Ubijati zivotinje iz zabave je za svaku osudu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

YgapHuk je napisao:
Ne znam da li se radi o istom medvjedu,vjerovatno da,ali ne samo sto je zatocen u stravicnim uslovima,nego su mu iz za*ebancije davali da pije pivo pa je medo sad i alkos.Tu bagru treba strpati u zatvor,a takodjer,protivnik sam i lovaca i lovackih udruzenja.Trebalo bi malo tu temu komentarisati ovdje.Meni licno kada neko kaze da je lovac,odmah ga zamrzim.Ubijati zivotinje iz zabave je za svaku osudu!

A hrane ga hljebom! Uzas! Cim iskopam sliku postavicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2006, 16:41
a vid´ ovih humanista, sto se bore za prava meDJeda i ostalih zivotinja, :D
sto ne idete mitingovati da se zatvore sve farme i klaonice :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

solaja je napisao:
a vid´ ovih humanista, sto se bore za prava meDJeda i ostalih zivotinja, :D
sto ne idete mitingovati da se zatvore sve farme i klaonice :P

Joj ovih pocetnika jesu dosadni brate... :)
Samo zelim da kazem il ga ubi il ga pusti. Zasto muciti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 18:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Lovce natjerati u sumu i nedati im izaci dok sami golim rukama ne uhvate sebi neku zivotinju. I to u obzir dolazi samo Meded i Vepar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 19:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
A stvarno mi je smijesno na dusebriznistvo humanista,spomonjao sam na ovoj temi drzite li vi pticu u kavezu ribicu u akvariumu jedete li meso i ribu pa stavam je ljudi na svakoj temi neko kaze svoj stav ostasli se samo nadovezuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 20:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
U vezi sa medom kod Keneževa (restoran Ugar)... Mislim da je medo još kao vrlo mali zalutao, pa su ga pripitomili. Inače, medi su davali samo bezalkoholno pivo, mada je bilo svakakvih pokušaja. Toliko sam čuo. Prije 2 nedjelje, kad sam išao u Sarajevo nisam vidio medu u kavezu.

Što se tiče lovaca i lovačkih udruženja, mislim da niste u pravu. Rođak mi je lovac, pa mi je objasnio neke stvari. Životinje koje se love u lovištima su uzgojene životinje. Po čemu je lošije uzgojiti životinju za klopu u šumi u prirodnom okruženju na čistom vazduhu i čistoj hrani od uzgoja na farmama, gdje se životinje ne mogu ni okrenuti, a hrane se ko zna čim? Lovci pored toga što love životinje brinu se o njima preko zime (ostavljaju im hranu) i paze da uvijek ima dovoljan broj jedinki. Ni jedno legalno lovačko udruženje neće dozvoliti da broj i raznovrsnost divljači padne ispod prirodnog nivoa.

Ono o čemu ekološki svjesni ljudi treba da brinu je da ne jedu hranu koja nije uzgojena, jer se time uništava prirodno bogatstvo. Nedavno sam postavio vijest da naučnici procjenjuju da ribe u okeanima ima za još samo 50 godina. Prema tome, kad kupujete ribu pitajte da li je uzgojena ili ulovljena. Kupite je samo ako je uzgojena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

daj not now john meni je stari lovac i vrlo dobro znam sta doticni seratori rade , ubistvo je ubistvo bilo na farmi ili u sumi ni jedno ni drugo nije opravdano sta to znaci uredu je nekoga hraniti da bi ga nakraju ubio i pojeo , zamisli recimo ljudozdere koji hrane svojeu djecu da bi ih na kraju pojeli ., mislim kakva je to prica vezano za lovce , zivotinje bi se i same snasle bez "pomoci" lovaca= neizgranih matorih djecacica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 23:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
groznium je napisao:
daj not now john meni je stari lovac i vrlo dobro znam sta doticni seratori rade , ubistvo je ubistvo bilo na farmi ili u sumi ni jedno ni drugo nije opravdano sta to znaci uredu je nekoga hraniti da bi ga nakraju ubio i pojeo , zamisli recimo ljudozdere koji hrane svojeu djecu da bi ih na kraju pojeli ., mislim kakva je to prica vezano za lovce , zivotinje bi se i same snasle bez "pomoci" lovaca= neizgranih matorih djecacica.

Mada ne zaslužuješ bilo kakav komentar zbog poređenja jedenja djece sa jedenjem životinja, ipak ću komentarisati.

Ja bih najradije volio da ne moram da jedem pa da ne ubijam biljke i životinje. Još bi bilo dobro da ne dišem, pa da ne zagađujem atmosferu i ovako prezasićenom ugljičnim dioksidom. Ali šta da radim kad sam stvoren kao živo biće koje za život treba vodu, hranu i kisik. Ja se bar ne zavaravam u pogledu svoje prirode. Ako imaš primjedbe na to kako si stvoren, probaj da se žališ na "Duhovnost i religija".

Po tvojim komentarima pretpostavljam da si vegan. Vegetarijanci, a pogotovo vegani imaju jako pogrešnu koncepciju svijeta u kojem žive. Čast izuzecima kojih je vrlo malo.
O vegetarijanizmu/veganizmu možemo na drugoj temi, mada je već o tome diskutovano.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 20:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Heh,Vegani.Tlape ispraznu prichu ne imajuci ni najmanjeg pojma o shtetnosti jednostrane ishrane.pih.Da negiranje sopstvene prirode ne spominjemo.Covjek--Omnivore,i tacka.

"I'm a level 5 vegan,I don't eat anything that casts a shadow" :lol: :lol:

A lovci...veze...ubijati,pa kaciti po zidovima...a onda se neko grozi varvarskih obichaja....eo ti noz,pa ubij medjeda,pa cu ti lichno cestitati i reci da si yeben :roll:

Priroda ce nas poubijati,mili moji,kad ona to odluci.Nemam izvor,al pouzdano znam da su tzv. katastrofe(poplave,zemljotresi,itd.) u sve vecem porastu.zadnjih 50 godina je valjda bilo opasnije od prethodnih 300.Nekome smo dosadili. :drinking: :drinking: :drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ljudna je napisao:
Priroda ce nas poubijati,mili moji,kad ona to odluci.

Slazem se. Sami smo to sebe do toga doveli. Jedino razumno bice, a ujedno i najnerazumnije. Najbolje i najgore u jednom, covjeku. Svaki dan sve vise sebe vodimo ka propasti.
Malo cu otici van teme, kad se vec govori o ekologiji i losim uticajima na zivotnu sredinu.
Bas juce sam isao izvan BL, prolazeci kraj Mrkonjica. Na jednom dijelu puta vazduh je toliko bio zagadjen od raznog paljenja kojecega, dima iz kuca, izduvnih gasova iz vozila, da, nakon sto je vazduh s vana usao u auto, jedva se moglo disati. Pravo se osjetio nedostatak kiseonika, i da nismo brzo prosli taj dio, mislim da bismo se pogusili. :) Citav predio je izgledao kao pod maglom, a sve je ustvari bio pod dimom. Samo mi je bilo cudno, kako ti ljudi koji tu zive, mogu izdrzati to, a da i dalje nastavljaju po svom. I danas, vracajuci se ovamo, bila je slicna situacija, ali, kako je bilo manje vozila ispred, moglo se disati.
Vezano za ZOO vrtove, ne svidjaju mi se, bas zbog mucenja zivotinja. Neki veci mogu proci, ali ovaj ne. Ajd' da nas potrpaju u kaveze, pa cemo vidjeti kako je fino unutra biti. :-?
Za medu blizu Knezeva, samo sam prolazio kraj njega, i nije mi djelovalo bas humano to mu uraditi, osim ako nije ovo sto je NNJ rekao, da su ga pripitomili da bi mogao prezivjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mada ne zaslužuješ bilo kakav komentar zbog poređenja jedenja djece sa jedenjem životinja, ipak ću komentarisati.

ovako not now john ,navedeni primjer je upravo zbog toga da se docara lazna briga lovaca o zivotinjama , a ne zbog vredjanja djece jer sto se tice djece mislim da mi ni ti ni nitko drugo nema pravo prigoviriti ali nebitno , na kraju krajeva svi smo djeca prirode i za mene je na prvom mijestu uvije covijek ali u skladu sa prirodom sto danasnji lov i zoo vrtovi svakako nisu .

Citiraj:
Po tvojim komentarima pretpostavljam da si vegan. Vegetarijanci, a pogotovo vegani imaju jako pogrešnu koncepciju svijeta u kojem žive. Čast izuzecima kojih je vrlo malo.

Sva sreca pa su svi drugi u pravu :roll: nisam ni vegeterjanac doduse bio sam , a ni vegan
Grozim se i gadim se na koncepciju svijeta u kojem zivimo , da li je u redu da je apsolutno cijela nasa ishrana zasnovana potrebama industrije a ne ljudi ? , osim toga kada bi tvornice mesa imale staklene zidove vecina ljudi bi bila vegeterjanci jer se vecini gadi gledati klanje zivotinja i obrade mesa

Citiraj:
Ali šta da radim kad sam stvoren kao živo biće koje za život treba vodu, hranu i kisik. Ja se bar ne zavaravam u pogledu svoje prirode. Ako imaš primjedbe na to kako si stvoren, probaj da se žališ na "Duhovnost i religija".

nesto me tamo ne vole he , he :D ali stvoritelj ne postoji pa nitko nije ni stvoren , nego je onakav kakav si sam oblikuje zivot ishranu ili bilo sta drugo , jer svoju "prirodu' kreiras sam a ne zavavarav se kao sto kazes.

Citiraj:
Heh,Vegani.Tlape ispraznu prichu ne imajuci ni najmanjeg pojma o shtetnosti jednostrane ishrane.pih.Da negiranje sopstvene prirode ne spominjemo.Covjek--Omnivore,i tacka.

Ljudna napisah da nisam vegan , ali ti nemas ni najmanjeg pojam o vegeterijanskoj ili veganskoj ishrani pa prema tome ne pricaj o onome sto ne znas ili znas vrlo povrsno

Citiraj:
Priroda ce nas poubijati,mili moji,kad ona to odluci.

u prirodi je sve spontano , pa tesko da ce nas ona unistiti , mozda nas jedino unisti uslovi zivota koji praktikujemo ako ih ne promijenimo.

Vrh

[ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]